Glazen binnendeuren

Deuren kiezen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Ze moeten veilig, betrouwbaar, duurzaam, praktisch, gemakkelijk te onderhouden en nog beter zijn als ze mooi en goedkoop zijn. Mee eens, dat is een andere lijst met vereisten. Vreemd genoeg zijn de meeste glazen binnendeuren verantwoordelijk.

Voor-en nadelen

Om te beslissen of u glazen binnendeuren wilt installeren of niet, moet u weten wat hun voor- en nadelen zijn. Laten we beginnen met de voordelen:

 • De geometrie van glazen deuren verandert niet door vochtigheid of temperatuur. Iedereen kent het probleem met houten deuren: bij hoge luchtvochtigheid zwellen ze op en kan het lastig zijn om ze te sluiten; bij lage luchtvochtigheid daarentegen worden ze kleiner en is een grendel nodig om ze gesloten te houden. De maatvastheid van glazen binnendeuren maakt het mogelijk ze toe te passen in natte ruimtes: badkamers, douches, zwembaden, serres, stoomcabines.

  Dit is hoe glazen binnendeuren kunnen zijn ... dit is de vraag van de verscheidenheid aan ontwerpopties

  Dit is hoe glazen binnendeuren kunnen zijn ... dit is de vraag naar de verscheidenheid aan ontwerpopties

 • Eenvoud in zorg. Je kunt het wassen met elk niet-schurend wasmiddel, je kunt het met een borstel wrijven (als de afwerking het toelaat, is het glas zelf geen probleem).
 • Verander hun uiterlijk niet na verloop van tijd.
 • Ze laten het licht goed door. Als het appartement of huis glazen binnendeuren heeft, is het overdag licht in de gang of gang zonder ramen.
 • Milieuvriendelijk materiaal zonder enige uitstoot.
 • Brandveiligheid op hoogte.
 • Een groot aantal verschijningsmogelijkheden. Er is transparant, mat, getint glas met een patroon. Daarnaast kunnen fotoprints, zandstralen, lijmen van patroonfolies, etc. op glas worden aangebracht.

De lijst met positieve eigenschappen is indrukwekkend. Dit is echt een goede keuze. Glazen binnendeuren zijn een van de meest betrouwbare opties die jaren meegaan. Er zijn ook nadelen:

 • Als u transparant of glanzend glas kiest, zijn er handafdrukken op te zien, dat wil zeggen dat u er vaak over moet wrijven. Mat, getint, melkachtig glas - deze modellen hebben niet zoveel aandacht nodig, maar u zult het oppervlak nog steeds vaker moeten afvegen dan dezelfde houten modellen.

  Matte oppervlakken zijn gemakkelijker schoon te maken

  Matte oppervlakken zijn gemakkelijker schoon te maken

 • Het is moeilijk om glazen deuren ondoorzichtig te maken. Zelfs donkere tinten laten licht door. De uitweg is om rolgordijnen of jaloezieën te gebruiken.
 • Hoge prijs. Kijk je alleen naar het deurblad, dan is de prijs laag. Maar je kunt niet zonder accessoires. En beslag voor glazen deuren is niet goedkoper (en vaak duurder) dan een canvas. Dus de kosten zijn aanzienlijk.

Velen voegen nog steeds kwetsbaarheid toe aan negatieve eigenschappen. In feite zijn er meer kwetsbare goedkope houtachtige deuren, die overvloedig aanwezig zijn op de bouwmarkt. Hier kunnen ze met een vuist- of beenslag worden geslagen. En hoe gemakkelijk het is om glazen binnendeuren te breken, wordt in de volgende sectie besproken.

Soorten glazen binnendeuren

Binnendeuren gemaakt van glas volgens de openingsmethode zijn:

 • Schommel. Net als de gebruikelijke deuren openen ze ofwel ‘naar zichzelf toe’ of ‘voor zichzelf’. De scharnieren zijn aan de boven- en onderkant van het deurblad bevestigd. Bij een hoge vleugelhoogte en / of groot gewicht kan in het midden een derde scharnier worden geplaatst. De ene rand van het scharnier is bevestigd aan het deurblad, de andere aan de muur of deurkozijn. Dergelijke deuren zijn goed omdat u, indien gewenst, een goede geluidsisolatie kunt bieden (plaats een afdichting rond de omtrek van de opening).

  Schommelingstype

  Schommelingstype

 • Slinger. De vleugel kan in beide richtingen worden geopend. Handig als je niet hoeft na te denken, aan deuren te trekken of te duwen.Er zijn twee soorten scharnieren voor glazen pendeldeuren. De ene is bevestigd aan het plafond en de vloer, de andere aan de deuropening. De tweede optie is duurder omdat het scharniermechanisme complexer is. De eerste heeft ook een nadeel: hij is moeilijk te installeren. Slingerglas binnendeuren worden in ieder geval zeer zelden geïnstalleerd, omdat ze in elk geval veel duurder zijn dan de andere twee typen.

  Pendeldeuren worden geïnstalleerd op plaatsen met veel verkeer

  Pendeldeuren worden geïnstalleerd op plaatsen met veel verkeer

 • Glazen binnendeuren. Wanneer ze worden geopend, schuiven ze opzij. In feite "rijden" ze weg naar een lege ruimte naast de deuropening. Zo'n apparaat is eenvoudiger, hoewel u ervoor moet zorgen dat er vrije ruimte naast de deur is en niets u ervan weerhoudt om ze te openen. Er zijn ook opties met interne installatie. Wanneer er een nis in de muur wordt gemaakt, waarin de vleugel wordt verborgen. Het is handiger in gebruik, maar de installatie is ingewikkelder en duurder.

  Glazen schuifdeuren - een sterke oplossing

  Glazen schuifdeuren - een sterke oplossing

 • Vouwen. Ze bestaan ​​uit meerdere doeken die beweegbaar aan elkaar zijn bevestigd. Wanneer ze worden geopend, kunnen ze worden opgevouwen als een boek of een accordeon (er zijn twee soorten). Handige en compacte optie, maar er is één "maar". Ze kunnen niet voldoende geluidsisolatie bieden. Daarom worden ze meestal gebruikt om "openbare" gebouwen te scheiden: eetkamer, woonkamer, enz. Ze zullen goed zijn in een studio-appartement - om het recreatiegebied (bed) te scheiden.

  Glazen binnendeuren zijn zeldzaam

  Glazen binnendeuren zijn zeldzaam

Volgens de manier van openen zijn dit allemaal typen. Er is ook een verdeling door het aantal kleppen - enkelvleugelig, dubbelvleugelig. Maar hiermee is alles duidelijk. Als de deuropening breder is dan een meter, is het beter om dubbele deuren te plaatsen, als er minder zijn - één blad is voldoende.

Constructies

Glazen binnendeuren kunnen in verschillende ontwerpoplossingen worden gemaakt. Zij zijn:

 • Frameloos. Frameloze glazen deuren zijn gewoon glas met daarop aangebracht beslag. Veel mensen vinden ze uiterlijk leuk: ze zien er 'lichter' uit alleen maar omdat ze geen kader hebben. Ze zien er kwetsbaarder uit, maar zijn in feite niet minder vandalismebestendig dan framemodellen. Soms zijn ze zelfs nog beter bestand tegen dikker glas.

  Deurblad zonder frame

  Deurblad zonder frame

 • Ingelijst. Glas wordt in een profiel van hout, kunststof, metaal-kunststof of metaal gestoken. Het komt uit in een frame, vandaar de naam. Ramen met dubbele beglazing behoren tot dezelfde categorie (twee glazen worden in het profiel gestoken). Er kunnen twee soorten zijn:
  • zonder imposts (groot glas in een lijst);
  • met imposts (een aantal glazen gescheiden door dunne profielen).

   De glazen deur kan worden ingekaderd in een frame van metaal, hout, kunststof

   De glazen deur kan worden ingekaderd in een frame van metaal, hout, kunststof

 • Met verborgen aluminium profiel. In dit geval wordt het glas verlijmd op het profiel zodat het en de randen van de vleugels gelijk liggen. Dit systeem is niet gebruikelijk, hoewel de deuren er interessant uitzien, en het meest kwetsbare deel van gehard glas (butt) min of meer beschermd is.

  Een speciaal profiel waarop aan beide zijden glas is verlijmd. Goede geluidsisolatie

  Een speciaal profiel waarop aan beide zijden glas is verlijmd. Goede geluidsisolatie

Naast verschillende deurontwerpen hebben glazen binnendeuren verschillende soorten deurkozijnen:

 • met deurkozijn;
 • zonder doos.
Glazen deuren kunnen direct in de deuroverspanning worden gemonteerd, zonder deurkozijn

Glazen deuren kunnen direct in de deuroverspanning worden gemonteerd, zonder deurkozijn

De tweede optie geeft hetzelfde gevoel van "lichtheid", en bespaart ook nog eens geld. En hier is hoe. Aluminium dozen worden meestal met glazen deuren geplaatst (houten kisten leiden, ze barsten, zwellen, enz., Plastic kisten passeren meestal niet volgens esthetische criteria). En ze kosten ongeveer de helft van de kosten van een deurblad. Het is dus winstgevend om glazen binnendeuren zonder doos te plaatsen. De enige beperking: het draagvermogen van de wanden moet voldoende zijn om het gewicht van de vleugel te dragen.

Gevaarlijk of niet

Glazen deuren zien er kwetsbaar uit en velen twijfelen aan hun betrouwbaarheid. Maar tevergeefs.Voor glazen deuren wordt namelijk geen gewoon glas gebruikt, maar speciaal glas. Er zijn twee soorten:

 • Gehumeurd. De glasplaat wordt verwarmd tot hoge temperaturen (480 ° C) en vervolgens met behulp van luchtstromen snel op temperatuur gebracht. Door een dergelijke bewerking wordt het glas vele malen sterker. Je kunt zelfs met een hamer het vliegtuig raken. Er zal niks gebeuren. Het enige zwakke punt van dergelijke doeken is de eindslag. In dit geval kan het glas afbrokkelen. Maar de fragmenten zullen niet scherp zijn, het zal niet ernstig werken om gewond te raken. Maar er zijn nieuwe deuren nodig. Dit is ja.

  Verschil tussen gewoon en gehard glas

  Verschil tussen gewoon en gehard glas

 • Triplex. Dit zijn twee glazen waartussen een polymeerfilm wordt gelegd (ze worden ook wel gelamineerd glas genoemd). De technologie is zodanig dat de transparantie van een dergelijk ontwerp niet slechter is dan die van gewoon glas. Het kost veel moeite om het te breken. Zelfs als de inspanningen succesvol zijn, zal het puin zich niet verspreiden, maar aan de tape blijven hangen. Zo'n glas is dus ook veilig.

Ondanks dat de omschrijving lijkt te zijn dat gelaagd glas betrouwbaarder is, is gehard glas in werkelijkheid beter bestand tegen schokken. Dus als betrouwbaarheid uw zorg is, ga ervoor.

Glazen binnendeuren: foto's van interessante ideeën

De keuze voor glazen binnendeuren wordt bemoeilijkt door het feit dat ze hun eigen heldere persoonlijkheid hebben. In feite is dit een decorelement en moet het worden geselecteerd in overeenstemming met de stijl van decoratie van de kamer, en dit is niet gemakkelijk, zelfs niet voor professionele ontwerpers. Wat kunnen we zeggen over degenen die zelf interieurs ontwikkelen? Om u hierbij te helpen, hebben we verschillende interessante ideeën verzameld die u, naar we hopen, zullen kunnen helpen bij het kiezen van glazen binnendeuren die specifiek op uw vereisten zijn afgestemd.

Breed houten frame ziet er goed uit in klassieke of etnische interieurs

Breed houten frame ziet er goed uit in klassieke of etnische interieurs

 

Er is maar één manier van openen, maar hoe verschillend deze twee glazen binnendeuren eruit zien

Er is maar één manier van openen, maar hoe verschillend deze twee glazen binnendeuren eruit zien

 

Als een tekening op het canvas wordt aangebracht, beschouw glazen deuren dan als een kunstobject en stem de kleur en het patroon af op het decor (of omgekeerd, bestel de deuren en selecteer vervolgens de rest van het ontwerp ervoor)

Als een tekening op het canvas wordt aangebracht, beschouw glazen deuren dan als een kunstobject en stem de kleur en het patroon af op het decor (of omgekeerd, bestel de deuren en selecteer vervolgens de rest van het ontwerp ervoor)

 

Dunne zwarte imposts - deze stijl is geschikt voor de Scandinavische richting, goed in een loft, modern en modern interieur

Dunne zwarte imposts - deze stijl is geschikt voor de Scandinavische richting, goed in een loft, modern en modern interieur

 

Als het ontwerp opzettelijk houten elementen heeft benadrukt, is het logisch om het deurkozijn van hout (of plastic) van dezelfde kleur te maken

Als het ontwerp opzettelijk houten elementen heeft benadrukt, is het logisch om het deurkozijn van hout (of plastic) van dezelfde kleur te maken

 

Dit is de versie van schuifdeuren wanneer het canvas de muur verlaat

Dit is de versie van schuifdeuren wanneer het canvas de muur verlaat

 

Er zijn opties voor de klassiekers

Er zijn opties voor de klassiekers

 

Een hoogtepunt in het juiste glas

Een hoogtepunt in het juiste glas

 

Als er een kleur op de deur zit, moet de doos in hetzelfde bereik zitten. Het kan donkerder of lichter zijn, afhankelijk van het gewenste resultaat, maar het gamma is hetzelfde

Als er een kleur op de deur zit, moet de doos in hetzelfde bereik zitten. Het kan donkerder of lichter zijn, afhankelijk van het gewenste resultaat, maar het gamma is hetzelfde

 

Interessante combinatie van gestructureerd glas en aluminium gelamineerd profiel

Interessante combinatie van gestructureerd glas en aluminium gelamineerd profiel

 

Het zal nog licht zijn in de gang

Het zal nog licht zijn in de gang

 

Een interessante optie voor schuifdeuren: beide helften gaan naar één kant

Een interessante optie voor schuifdeuren: beide helften gaan naar één kant

 

En dit is eerder een glazen wand, hoewel ... er een opening is. Het is gewoon heel breed

En dit is nogal glazen scheidingswand, hoewel ... er is een opening. Het is gewoon heel breed

 

Deze glazen binnendeur is een blikvanger. Dat is de reden waarom de muur wit is en de rest van de interieurartikelen waarschijnlijk neutraal is. Met zeldzame uitzonderingen

Deze glazen binnendeur is een blikvanger. Daarom is de muur wit en zijn de rest van de interieurartikelen hoogstwaarschijnlijk neutraal. Met zeldzame uitzonderingen

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren