Regeling van het aangrenzende grondgebied van een privéwoning - we maken ons eigen ontwerp

Een privéhuis is goed omdat het een eigen erf heeft. Het is goed om erin te rusten, je kunt het inrichten zoals je wilt. Maar alles moet volgens bepaalde regels worden gedaan - landschapsontwerp van de tuin, zo heet het. De taak is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Algemene principes

Om ervoor te zorgen dat uw tuin mooi, harmonieus en comfortabel is, is het raadzaam om een ​​plan te maken voordat u met het werk begint en dit plan vervolgens te realiseren. En trouwens, in de meeste gevallen, wanneer u zelf een landschapsontwerp ontwikkelt, is het resultaat heel anders dan het project. Of ze zagen een nieuwe plant, die niet op het plan stond, of ze hielden in werkelijkheid niet van wat er op de foto 'super' uitzag. Desalniettemin moet het landschap van de tuin van uw huis volgens de regels worden gedaan, anders kunt u een ongemakkelijke tuin krijgen en een onvoorstelbaar uitzicht.

Zonder plan kun je nauwelijks een mooie tuin creëren.

Zonder plan kun je nauwelijks een mooie tuin creëren.

Opstellen van een plattegrond

Het eerste dat u nodig heeft, is een geschaald siteplan. Je kunt het op een vel papier of op ruitjespapier tekenen. Neem een ​​bepaalde schaal, een meter is bijvoorbeeld een of twee cellen. In de tweede optie is het mogelijk om kleine details in meer detail te tekenen, maar het plan zal groot zijn. Het plan moet aangeven:

 • De oriëntatie van de site ten opzichte van de windstreken. Dit is belangrijk bij het kiezen van planten en het plannen van bloembedden.
 • Bestaande en geplande gebouwen.

  In eerste instantie ziet het plan er misschien zo uit, daarna moet elke zone worden gedetailleerd.

  In eerste instantie ziet het plan er misschien zo uit, daarna moet elke zone worden gedetailleerd.

 • De aangelegde communicatie (watervoorziening, riolering, verlichting).
 • Poort, toegangspoort, afstand tot de weg.
 • Alle bestaande planten die u niet ontwortelt.
 • Moestuin en tuin, indien gepland.
 • Speelplaats.

Met dit eerste plan kunt u beginnen met het plannen van uw tuin. Op dit plan is het onmiddellijk nodig om schaduwrijke plaatsen (de zon verschijnt maar een paar uur), halfschaduw (een halve dag wordt verlicht door de zon) en zonnige (er is praktisch geen schaduw) zones te markeren. Om dit te doen, is het het beste om kleurpotloden te nemen en de gebieden met verschillende kleuren schaduw te geven.

Als er lagere en hogere zones op de site zijn, moeten deze ook worden gemarkeerd. Het is ook noodzakelijk om bronnen, bronnen, keerwanden of de beoogde plaatsen van hun installatie, alle andere kenmerken van het landschap, aan te geven. Met al deze informatie moet rekening worden gehouden bij het ontwikkelen van het landschapsontwerp van de werf.

Het centrale object bepalen

Voordat u begint met het verbeteren van de tuin, moet u beslissen waarop u zich wilt concentreren. Ik bedoel een groot object: een vijver, een fontein, een tuinhuisje met of zonder barbecue, een pergola. Dit object wordt op de centrale plaats geplaatst en de rest, kleinere, wordt eromheen geplaatst.Bovendien, als u een vijver kiest, betekent dit niet dat er geen tuinhuisje of fontein op de site zal zijn, het is alleen dat het belangrijkste object de vijver is. Hij is het belangrijkste "kenmerk", en alle andere structuren zullen hem alleen maar verslaan, aanvullen.

In dit geval is het centrale gebied een recreatiegebied en een grasveld

In dit geval is het middengebied een recreatiegebied en een grasveld

Dezelfde regel geldt als u van het recreatiegebied het hoofdthema van de tuin wilt maken - een prieel of pergola, alleen een platform met banken, banken, een hangmat, enz. Een vijver, een fontein en kleine architectonische objecten kunnen er naast staan. Het idee is dat deze zone het hoogtepunt van je tuin is, en alle andere objecten zullen ernaar spelen. Omdat, in een meestal kleine ruimte, twee of drie concurrerende ideeën chaos en gebrek aan harmonie zijn.

Voor alles een plekje vinden

Nadat we de set gewenste objecten hebben gekozen, nemen we een vel karton en snijden we alle objecten eruit. We snijden uit op de schaal waarin de kaart is getekend, de vorm waarin de constructie is gepland. Je kunt schilderen, je kunt tekenen.

We nemen de afbeeldingen en leggen ze op het plan uit. Plaats het geselecteerde "hoofdobject" in het midden van de compositie. Dit betekent niet dat de plaats zich strikt in het midden bevindt - het kan zich aan de zijkant van de site bevinden. Het is alleen dat deze hoek moet worden bekeken vanuit de ramen en / of vanuit de ingang. Je moet tenslotte esthetisch plezier beleven aan je tuin.

Het is gemakkelijker om te beslissen over het terras

Het is gemakkelijker om te beslissen over het terras

Als we een plek hebben gevonden voor de centrale zone, beginnen we uit te zoeken waar we alle andere objecten groter kunnen plaatsen. Sommige bevinden zich dicht bij elkaar, andere op een bepaalde afstand. Als alles wat je wilt, je niet past, moet je iets opofferen of de maat verkleinen. Hier bepaalt iedereen wat voor hem belangrijker is.

We leggen paden en ontwikkelen een verlichtingssysteem

Als alles wat je op de site wilt zien op het plan is geplaatst, is het tijd om paden te leggen en na te denken over het verlichtingssysteem. Waarom moeten deze twee verschillende systemen tegelijkertijd worden gepland? Omdat de paden meestal verlicht zijn, is het anders niet erg handig om er in het donker op te lopen. Dus trekken ze de kabels erlangs, zetten ze spanning op de lampen en ook - bereiken ze de verlichting tot alle belangrijke punten van de tuin - naar het tuinhuisje, de fontein, de beek, enz.

Bij het plannen van tracks zijn er twee basisregels. Ten eerste, als u het object visueel dichterbij moet brengen, leggen we een recht pad. Deze regel is van toepassing als het gebied groot of lang en smal is. Een ander mogelijk toepassingsgebied is een minimalistische binnentuin. Hier zijn andere vormen gewoon onaanvaardbaar - alleen strikte geometrische vormen. Onderbroken lijnen zijn echter ook welkom.

Tracks kunnen worden gemaakt van verschillende materialen

Tracks kunnen worden gemaakt van verschillende materialen

In alle andere gevallen worden rechte paden vermeden. Het is niet nodig om te veel te “winden”, maar de kronkelende, soepel draaiende paden passen harmonieus in elke andere stijl van tuindecoratie.

Wanneer uiteengezet op het plan spoor, teken de lampen om de tuin te verlichten. Langs de paden - elke anderhalf tot twee meter, om priëlen en platforms te verlichten - vaker. En de verlichting van water ziet er ook prachtig uit als er "water" -objecten zijn.

Site-indeling met geïmproviseerde middelen

Hoe kun je anders, afgezien van het plotplan op ruitjespapier en kartonnen analogen van verschillende landschapsobjecten, je ontwerpproject visualiseren? Er is een eenvoudige manier - met gewone plasticine of andere geïmproviseerde middelen. Het huis en andere gebouwen zijn beter gemaakt van schuim en karton, een tuinhuisje gemaakt van stokken. Leg de tracks uit van materiaal dat lijkt op het geplande "origineel". Dit zal u helpen de uitgevonden textuur en het kleurenschema te waarderen. Al het andere - banken, een vijver, fonteinen, bomen, struiken, bloemen - we beeldhouwen dit alles uit plasticine. Omwille van de geloofwaardigheid kunnen bomen en struiken worden gemaakt van twijgen die "gebladerte" van ongeveer dezelfde schaduw plakken. En ja, we doen alles op schaal (bijvoorbeeld 1 meter is gelijk aan 1 cm of 2 cm).Dit is al een 3D-volumetrische afbeelding, die zowel de verhoudingen als het gemak en alle andere nuances van het landschapsontwerp van de binnenplaats die je hebt gemaakt, nauwkeurig aan je zal overbrengen.

Plasticine Yard Design Project - Uitstekende 3D-weergave

Plasticine Courtyard Design Project - Uitstekende 3D-weergave

Landschapsontwerpsoftware

Als u een zelfverzekerde pc-gebruiker bent, zal de taak om ontwerp te ontwikkelen helpen om de programma's voor landschapsontwerp te vereenvoudigen. Het slechte nieuws is dat ze worden betaald, maar het zal gemakkelijk en interessant zijn om een ​​landschapsontwerp te maken voor de binnenplaats van een privéwoning. Er zijn twee dozijn programma's, maar hier zijn de meest populaire:

 • Onze tuin... Er is een grote ingebouwde plantenbibliotheek, een planner voor bestrating, hekken, poorten, etc. De mogelijkheid om ontbrekende materialen of texturen te laden, planten is beschikbaar.
 • Googl scatchup... Dit is geen gespecialiseerd programma, maar het heeft een gedeelte over landschapsplanning, dat erg goed is - vol lessen over het werken met het creëren van een landschap.
 • Punch... Het nadeel van het programma is dat er geen manier is om eigen objecten toe te voegen. Alleen die in de softwarebibliotheek kunnen worden gebruikt. Een ander nadeel is dat er geen manier is om de resultaten te exporteren, dat wil zeggen dat u het gemaakte project niet in andere programma's kunt gebruiken. Maar het is eenvoudig en vereist bijna geen tijd voor training.
 • Sierra LandDesigner 3D... Grote basis van planten en andere objecten. Het is mogelijk om uw eigen gegevens in te voeren en deze in uw werk te gebruiken. Elke mogelijke actie heeft een aanwijzing, dus het is gemakkelijk om er onderweg achter te komen. Het programma geeft de grondsoort en stijl aan waarin u uw tuin wilt decoreren. Het programma selecteert automatisch geschikte objecten. Aan het einde van het werk kan het project worden afgedrukt en een schatting ontvangen.

Voorbeelden van het plannen van de omgeving

Onafhankelijke landschapsarchitectuur van de binnenplaats van een privéwoning is geen gemakkelijke taak. De moeilijkheid is dat wat er op een foto of "in het hoofd" goed uitziet, in werkelijkheid vaak "niet erg" blijkt. Daarom is het gemakkelijker om te vertrouwen op foto's van echte objecten. Daar kun je in ieder geval zien wat er is gebeurd. Het idee kan "in zijn geheel" worden opgevat, of u kunt het gedeeltelijk aanpassen aan uw eigen wensen of omstandigheden.

Als u uw eigen zwembad in de buurt plant

Als u uw eigen zwembad in de buurt plant

Voorbeeld één - met waterlichamen

Het centrum is bijvoorbeeldvijver... Wil je ook een tuinhuisje, een fontein en een beekje hebben, rotstuin, bloembedden, banken? In dit geval ziet deze optie er goed uit:

 • Het tuinhuisje staat direct aan de oever van de vijver, omgeven door planten. Indien gewenst is het mogelijk om aanplantingen te beklimmen, die het over een paar jaar in een afgelegen hoek zullen veranderen.
 • Fontein draag ver genoeg van de vijver. U kunt - naar het andere uiteinde van de tuin.

  Brug over de beek

  Brug over de beek

 • Tussen de fontein en de vijver leggen we een “route” voor de beek. Het is beter als het draait, misschien zelfs met lussen.
 • Onderweg vinden we een plekje voor banken, rotstuin en bloembedden.

De optie met een "echte" beek kan gemakkelijk worden gerealiseerd bij zelfs een klein hoogteverschil op de site. De fontein wordt dan op het hoogste punt geplaatst, de vijver op het laagste punt. Met deze opstelling stroomt water door de zwaartekracht, u hoeft alleen de toevoer van de vijver naar de fontein te organiseren (met behulp van een pomp met een bepaald vermogen en een leidingsysteem).

Landscaping van de binnenplaats van een privéwoning met een zwembad bij de deur

Landscaping van de binnenplaats van een woonhuis met een zwembad voor de deur

Als er geen hoogteverschil is, zijn er twee manieren - om het kunstmatig te doen (een zeer grote hoeveelheid werk en aanzienlijke materiaalkosten) of om twee autonome waterlichamen te maken - een fontein en een vijver, en de stroom 'nep' te maken van stenen. Een andere optie is om helemaal geen stream te maken. De niet-verbonden vijver en fontein zijn ook een zeer haalbare en mooie optie voor het decoreren van de omgeving.

Voorbeeld twee - in het midden van het recreatiegebied

Als de vijver meestal op enige afstand van de ingang van het huis wordt gedragen, wordt het recreatiegebied vaak in de buurt gemaakt. Maar de "rustruimte" kan op verschillende manieren worden waargenomen. Voor sommigen zijn dit comfortabele banken, banken, schommel waarop het handig is om te lezen, voor iemand - een platform met een tuinhuisje en een tafel naast de barbecue.

Rustruimte - iedereen begrijpt het anders

Rustruimte - iedereen begrijpt het anders

Afhankelijk van uw wensen kan een recreatiegebied van elk type zich dicht bij de ingang bevinden, of misschien aan de andere kant van de site. En er kan een vijver of een fontein in de buurt van hetzelfde prieel zijn. Maar geen tuinhuisje bij de vijver, maar een vijver bij het tuinhuisje. Dit is het verschil. Het pad vanaf de ingang leidt naar het prieel en van daaruit kun je bij de vijver komen.

In de buurt van het tuinhuisje, binnen- of buitenrecreatiegebied kunnen bloembedden, rotstuinen en rotstuinen zijn. Langs het pad - bloembedden, hogere planten - struiken en bomen, in de schaduw waarvan het redelijk is om banken te plaatsen. Maar wat u ook op het pad zit, het hoofdobject moet in perspectief zichtbaar zijn - een tuinhuisje of een platform met banken.

Foto-ideeën van mooie hoekjes van privéwerven

Tuinaanleg in de achtertuin is geen gemakkelijke taak, zelfs niet voor professionals, en zelfs voor amateurs en nog meer. Er zijn te veel nuances om te kennen. Het is veel gemakkelijker om het ontwerp dat u bevalt te vinden en de foto vervolgens op uw site te reproduceren.

Direct naast de ingang is een platform waar u stoelen, een tafel en stoelen kunt plaatsen

Direct naast de ingang is een platform waar u stoelen, een tafel en stoelen kunt plaatsen

Voortuin

Een voortuin is een klein deel van het terrein tussen de gevel van de woning en het hekwerk. Niet iedereen wil het huis dicht bij het trottoir plaatsen en het ook diep in de site duwen. Het blijkt dus voor het huis een smalle (meter of twee) strook land te zijn, die, behalve bloemen en struiken, niet meer kan worden veredeld.

Hoe smal de strook tussen het hek en het huis ook is, het is raadzaam om deze in twee zones te verdelen: een bloementuin en een pad. De loopbrug is niet noodzakelijk een massieve tegel of andere bekleding. Dit kan gazongras zijn met tegels die in willekeurige volgorde zijn gelegd (met openingen).

Gewenst pad - u moet voor de planten zorgen

Gewenst pad - u zult tenslotte opnieuw voor de planten moeten zorgen zonder u zorgen te hoeven maken over de netheid van uw schoenen

Als het klimaat warm is, is het gebied droog, of is er geen behoefte / mogelijkheid om aan te sleutelen gazon, kunt u het gras vervangen door mulch of fijn grind. Een uitstekende samenstelling wordt verkregen uit gekleurd gekleurd grind en verschillende mooie planten.

Let op de locatie van de planten - dit hangt af van het type afrastering. Als het hek stevig is, moet u een beplantingsplan ontwikkelen zodat ze er vanuit de ramen goed uitzien. In dit geval worden de hoogste planten dichter bij het hek geplaatst, de kleinste dichter bij het huis. Als het hek zeldzaam is, meer decoratief en je een mooi uitzicht vanaf de straat wilt, veranderen we het beplantingsplan precies het tegenovergestelde: de hoogste planten staan ​​langs het huis, de kortste staan ​​dichter bij de straat.

Wil je van beide kanten een mooi uitzicht, dan zijn er twee mogelijkheden. Ten eerste planten we kleine en middelgrote soorten bloemen en groen in een bloementuin. Ten tweede splitsen we de voortuin op in verschillende zones, maken we aparte bloembedden of alpine glijbanen / rotspartijen die er vanaf elk punt goed uitzien.

Entree / entree groep

De ingangsgroep is het gedeelte bij de veranda, de ingang is bij de poort. Zoals u zich kunt voorstellen, is het ontwerp anders, hoewel er gemeenschappelijke kenmerken zijn: alle "versieringen" mogen het zicht niet blokkeren. U moet duidelijk degene zien die uw territorium betreedt of betreedt. Daarom worden voornamelijk middelgrote en kleine planten gebruikt.

De traditionele manier om het gebied bij de veranda of poort te versieren, zijn bloembedden of bloembedden.Ze kunnen van het standaardtype zijn - alleen planten van verschillende soorten die een constant bloeiend of groen tapijt creëren.

Je kunt ook de nieuwste trends in landschapsontwerp volgen - neem het grootste deel van het gebied in met decoratief grind of mulch, plant planten op een afstand van elkaar. Naast de moderne uitstraling is deze optie goed omdat er minder voor minder planten wordt gezorgd en er minder geld wordt uitgegeven aan de aanschaf. Dit zal echt helpen om rond te komen met "weinig bloed" als je net bent begonnen met het belichamen van het landschapsontwerp van de binnenplaats van een privéwoning die je hebt gemaakt. Te veel planten tegelijk om te kopen en te planten - er is veel geld en tijd voor nodig. En dus kun je planten in fasen toevoegen en tegelijkertijd het plan aanpassen.

Track decoratie

Nadat je de tracks hebt gepland, moet je nog steeds het materiaal kiezen waaruit ze zullen worden gemaakt. De standaardaanpak is straatstenen, maar het kost veel geld, hoewel de coating betrouwbaar en comfortabel is. Als de financiën krap zijn, kan dat tijdelijk maak paden en paden van goedkope materialen... Sommigen van hen hebben weinig geld nodig, maar ze zien er geweldig uit en ze zijn goed in gebruik.

Langs de rand van de paden kun je een kleine struik starten - een belemmering maken groene haag... Als er geen tijd is om te wachten tot de struik groeit, plant dan laaggroeiende soorten bloemen. Ze hebben verschillende hoogtes, kleuren en bloeitijden.

Bakstenen pad. Het ziet er mooi uit, maar zal snel verslechteren. Hoewel het als tijdelijke optie erg goed is

Bakstenen pad. Het ziet er mooi uit, maar zal snel verslechteren. Hoewel het als tijdelijke optie erg goed is

De tweede vaak ingebouwde optie voor het versieren van een plek langs de paden zijn bloembedden. En nogmaals, ze kunnen "op een moderne manier" worden gemaakt - tegen de achtergrond van vullen met puin of mulch. Dit kan geen rotstuin worden genoemd, hoewel het idee daar vandaan komt.

Achtertuin

Alle theoretische berekeningen over het landschapsontwerp van de tuin gingen in feite over hoe de achtertuin moest worden uitgerust. Het is dit deel van de binnenplaats dat is afgesloten voor nieuwsgierige blikken en het is hier dat je het mooi, gezellig en comfortabel wilt hebben. We zullen het niet meer hebben over planning, maar we zullen het hebben over hoe en de beste manier om dit gebied te plaveien.

Als u een paradijs in uw achtertuin plant, heeft u geen probleem. Planten, gazons, paden, alles wordt gepland, hoe en wat te doen is duidelijk. Maar als u hier een recreatiegebied wilt maken, zodat u een tafel voor de zomer kunt plaatsen, ligstoelen - in de zon kunt liggen, misschien een zwembad installeren? Wat moet dan de dekking van de achtertuin zijn? Er zijn mogelijkheden:

 • Gazon. Dit is een geweldige optie als het grondwaterpeil laag is, de bodems het water goed afvoeren of de site goed is gemaakt drainagesysteem... Zo niet, dan zijn er plassen, modder, grasproblemen.
 • Het leggen van tegels of het bestraten van alles met plavuizen is een goede optie, ook voor kleigronden met hoge grondwaterstanden, en is gemakkelijk te onderhouden. Maar hij is te "urban", taai en meedogenloos.
 • Combineer gazon met tegels. Een heel correcte aanpak. Het is comfortabel en mooi, en er is niet zo veel vuil, en er is waar je op blote voeten kunt lopen.

Zoals u kunt zien, zijn er drie opties, maar er zijn duizenden manieren om ze te implementeren, of zelfs meer. Verschillende stijlen van decoratie, verschillende planten, combinaties van materialen, meubels, decoraties, vijvers / fonteinen / banken / schommels. Je kunt niet alles tellen. Dit alles stelt u in staat om precies uw tuin te creëren. Individueel en verschillend van anderen.

Gewoon een foto

Geheimen van het plannen van een terras

Geheimen van het plannen van een terras

 

Ontwerp van de binnenplaats van een woonhuis in oosterse stijl

Ontwerp van de binnenplaats van een woonhuis in oosterse stijl

 

Zeer mooie binnenplaats

Zeer mooie binnenplaats

 

Op een site met een hoogteverschil kunt u dergelijke stappen regelen

Op een site met een hoogteverschil kunt u dergelijke stappen regelen

 

Afrastering van het recreatiegebied is voor velen een ideale oplossing

Afrastering van het recreatiegebied is voor velen een ideale oplossing

 

Een perceel met een helling gaat uit van de aanwezigheid van keerwanden

Een perceel met een helling gaat uit van de aanwezigheid van keerwanden

 

Een mooi ontwerp vereist een zorgvuldige studie

Een mooi ontwerp vereist een zorgvuldige studie

 

Regels voor plantenselectie: de hoogste zijn bij de muur of het hek, verder weg - lager

Regels voor plantenselectie: de hoogste zijn bij de muur of het hek, verder weg - lager

 

Binnenplaats met zwembad

Binnenplaats met zwembad

 

De binnenplaats van een woonhuis met een fontein en een beek - stijlvol en mooi

De binnenplaats van een woonhuis met een fontein en een beek - stijlvol en mooi

 

Zet banken in gezellige hoekjes

Zet banken in gezellige hoekjes

 

Mooie paden zijn niet altijd moeilijk en duur

Mooie paden zijn niet altijd moeilijk en duur

 

Lounge-terrasplanken kunnen planken of planken zijn, een polymeer dat lijkt op hout

Lounge-terrasplanken kunnen planken of planken zijn, een polymeer dat lijkt op hout

 

Dit ontwerp van de binnenplaats van het huis is gemaakt in het programma: 3D versie

Dit ontwerp van de binnenplaats van het huis is gemaakt in het programma: 3D versie

 

Keerwanden - moeilijk en duur, maar ongebruikelijk en mooi

Keerwanden - moeilijk en duur, maar ongebruikelijk en mooi

 

De beek is ingericht in een stijl die dicht bij de natuurlijke natuur staat

De beek is ingericht in een stijl die dicht bij de natuurlijke natuur staat

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren