Waarom worden radiatoren niet warm?

Als de winter voor de deur staat en uw huis koud is, moet u weten wat de reden is. Roman Sidlauskas, een expert van de Italiaanse fabrikant van radiatoren Global Radiatori, helpt te begrijpen wie de schuldige is en wat te doen.

Radiator van Global Radiatori Global VOX EXTRA 350

1. De beheermaatschappij is schuldig

En het weer. Het is mogelijk dat er nog geen strenge vorst op straat is gekomen, waardoor de beheermaatschappij nog niet maximaal verwarmt. Dat wil zeggen, het verwarmt de koelvloeistof die het verwarmingssysteem binnenkomt, niet tot 70overC, en, laten we zeggen, slechts tot 50overC. Dan is de warmteoverdracht van het radiatorgedeelte bijvoorbeeld niet 160 W, maar 110 W.

Een verlaagde koelvloeistoftemperatuur is de belangrijkste reden voor slechte verwarming

Een verlaagde koelvloeistoftemperatuur is de belangrijkste reden voor een slechte verwarming

Wat moeten we doen: Helaas hebben de bewoners van woningen aangesloten op de cv-installatie weinig te doen, omdat de watertemperatuur voor meerdere wijken gelijk is afgesteld. Maar voor degenen die een stookruimte voor thuis hebben, kunt u onderhandelen met buren en het beheermaatschappij om de temperatuur van het koelmiddel te verhogen. Dit uiteraard mits alle bewoners van het huis het koud hebben. Houd er rekening mee dat dit tot uiting komt in uw verwarmingskosten.

2. De buren zijn schuldig

Het komt voor dat iemand bij de ingang de verwarmingsbatterijen in het appartement heeft vervangen zonder overleg met het beheermaatschappij, ze hebben bijvoorbeeld krachtigere apparaten geïnstalleerd. Om deze reden is er niet genoeg druk in het systeem om alle radiatoren in alle appartementen van warmte te voorzien. Of gewoon een buurman die zijn batterijen uitschakelt zonder een bypass te plaatsen, zodat er helemaal geen warmte aan uw batterijen wordt geleverd.

bypass

Een onjuist gemaakte of aangepaste bypass kan een slechte verwarming veroorzaken

Wat moeten we doen: praten met buren, overhalen om kogelkranen te openen als de reden het ontbreken van een bypass is. En klagen bij het Wetboek van Strafrecht als de buren het verwarmingssysteem in hun appartement zonder toestemming hebben gewijzigd.

3. De installateurs zijn schuldig

En dit kan zijn, vooral als de vakmensen geen speciale technische opleiding en kennis van de nuances van het verwarmingssysteem hadden. Ze kunnen bijvoorbeeld te grote radiatoren installeren of het type aansluiting slecht kiezen. Hierdoor worden de batterijen mogelijk niet helemaal warm en is het koud in het appartement.

Wat moeten we doen: Kies allereerst voor professionele installateurs met aanbevelingen, een contract en een garantie voor het uitgevoerde werk. En als het probleem al is opgetreden, kunt u contact opnemen met het VK zodat ze hun eigen installateur sturen. Maar hij zal niet per se meer ervaring hebben dan de vorige meester, dus het is beter om een ​​bekwame ervaren specialist aan de kant te vinden die het probleem zal oplossen.

4. De fabrikant is schuldig

U kunt alle installatieregels volgen, maar de radiator zal niet goed verwarmen, simpelweg omdat hij zo is gemaakt. Zo zijn aluminium radiatoren uit China vaak kleiner dan Europese apparaten. Door hun kleinere oppervlakte geven ze minder warmte af. Ook besparen sommige fabrikanten op grondstoffen en in plaats van een hoogwaardige aluminiumlegering, die de warmte goed overbrengt, gebruiken ze goedkoop metaal met een grote hoeveelheid onzuiverheden, wat als gevolg hiervan een slecht effect kan hebben op de warmteoverdracht van het apparaat.

Wat moeten we doen: kies hoogwaardige batterijen met een hoge warmteafvoer. De beste optie zijn Europese radiatoren met een warmteoverdracht van minimaal 175 W per sectie. Ze serveren overigens twee keer zo lang als de Chinese.

5. U bent de schuldige

Ja, zonder dat u het merkt, kunt u de warmteafvoer van de batterijen verminderen. Als je bijvoorbeeld besluit ze in de muur te "verdrinken" en ze af te sluiten met een saai scherm, blokkeren ze ze met een kledingkast of bank. In deze positie kan de warmte van de batterij simpelweg nergens heen, dus de kamer is koud.Zelfs dikke gordijnen kunnen als obstakel dienen voor warme lucht, vooral als de ramen panoramisch zijn, en de radiatoren aan de zijkanten zitten en volledig verborgen zijn achter de geopende gordijnen.

batterij verborgen in de muur

Een batterij die in de muur is verzonken, zal de kamer niet goed verwarmen

Wat moeten we doen: gratis batterijen uit meubels en gordijnen. Als je ze echt wilt verbergen, gebruik dan geen blanco schermen, maar decoratieve panelen met veel gaten aan alle kanten. En om de radiatoren aan de zijkant van de ramen niet te sluiten, kunt u Romeinse gordijnen gebruiken in plaats van gewone gordijnen.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren