Hoe om te gaan met kakkerlakken in een appartement, de beste remedie tegen kakkerlakken

Kakkerlakken zijn zeer hardnekkige wezens, zonder pretenties voor de levensomstandigheden. Ze leven echter comfortabel naast een mensenhuis, maar nog beter - van binnen. Indringers houden van kakkerlakkencomfort - warme, vochtige plaatsen met voedsel.

anti-kakkerlakken

Verschillende middelen tegen kakkerlakken

Kakkerlakken zijn geen indicatie van onreinheid in huis. Ze kunnen samen met het pakket van een ander huis, een reis of zelfs per post worden meegenomen. Maar meestal 'komen' ze zelf uit de kelder, ingang, van buren of verschijnen ze met nieuwe dingen in huis.

Het is onmogelijk om elke dag perfect schoon te houden, en de kruimels en het water dat op de vloer wordt opgevangen, zullen snel worden gevonden door kakkerlakken. Door de fysiologie kunnen ze enkele weken overleven zonder voedsel, of papier, leer, hout of zelfs stof eten.

Ze kunnen doen alsof ze dood zijn. Als je een kakkerlak vindt die geen tekenen van leven vertoont, ren dan niet om hem in de vuilnisbak te gooien. Je moet het door het toilet spoelen om zeker van de parasiet af te komen.

Wat zijn kakkerlakken

Er zijn duizenden soorten barbeel in de wereld. In de appartementen van ons land vindt u twee typen: de meest voorkomende - rood (Prusak) en zwart (keuken).

kakkerlakken prusak en zwart

Kakkerlakken die in appartementen en huizen wonen: Prusak en Black

Prusak heeft een grootte van 1,3 - 1,5 cm en kan tot 40 dagen zonder voer. De keuken is twee keer zo groot, tot wel 3 cm lang en kan tot 70 dagen zonder eten leven.

Iedereen kent hun weerstand tegen ongeschikte leefomstandigheden. En het feit dat ze een nucleaire explosie kunnen overleven, is geen mythe. Daarom is een soort honger naar hen geen obstakel.

Hoe gevaarlijk zijn ze

Kakkerlakken bijten niet en zijn over het algemeen bang voor mensen. Er is geen zichtbare schade, maar het vuil dat ze met zich meebrengen, zal u niet in goede gezondheid achterlaten. Ze onderzoeken het afval op zoek naar voedsel, het toilet op zoek naar water en dragen vervolgens een heleboel verschillende bacteriën op hun poten door het appartement, die ze achterlaten op kinderspeelgoed, op meubels en, het ergste van alles, op tafel en bestek.

Voor sommige mensen wordt de activiteit van insecten op geen enkele manier weerspiegeld, terwijl iemand ernstig vergiftigd kan zijn. Bacteriën zijn anders, elk organisme reageert afzonderlijk op hen, dus kakkerlakken mogen zich niet vermenigvuldigen en rennen waar ze willen.

Het is beter om ze de eerste dagen te gaan pesten zodra je ze opmerkt. Kakkerlakken leven ongeveer 6 tot 8 maanden, en gedurende deze tijd kan het vrouwtje 320 eieren leggen. Hoe meer er zijn, hoe moeilijker het is om later van het broed af te komen.

Hoe een kakkerlakkennest in een appartement te vinden

Kakkerlakken zelf zijn angstige wezens die op afstand proberen te blijven van menselijke ogen, directe lichtstralen. Krachtige verlichting signaleert hen direct over gevaar, dus proberen ze in de schaduw te blijven en op donkere, vochtige, rommelige plaatsen te leven.

Cockroach Nest - Cockroach Control

Er is duidelijk geen kakkerlakkencontrole

Om erachter te komen of er kakkerlakken in huis zijn, ga je midden in de nacht naar de keuken of badkamer. In aanwezigheid van insecten, tenminste één, maar springt nog steeds in het oog. En waar er een is, is er een hele kolonie. Je kunt ook hun afvalproducten vinden - uitwerpselen, ze zien eruit als donkerbruine kleine vlekken. Ze zijn te zien in verschillende lades, bij de deuren, onder de gootsteen. Wanneer een kolonie kakkerlakken groeit, verschijnt er een specifieke onaangename geur in het appartement.

Omdat kakkerlakken duisternis, warmte, water en voedsel nodig hebben, zijn de badkamer, het toilet en natuurlijk de keuken het meest geschikt voor hun schuilplaats.In de keuken leven ze meestal onder de gootsteen, koelkast, binnen keukenmeubilair en sommige elektrische apparaten.

Door hun afgeplatte lichaamsvorm kunnen ze zich nestelen in scheuren in plinten, vloeren, achter hangende kasten, in ventilatie, in de buurt van leidingen, onder een badkamer en zelfs onder behang. Als het huis oud is, zullen er meerdere keren meer scheuren en andere defecten zijn van geschikte parasieten.

Aangezien de eerste keer na de "housewarming" kakkerlakken heel voorzichtig zijn, moet je elke hoek zorgvuldig onderzoeken (de slaapkamer niet missen, de voorbijganger) op de aanwezigheid van zichzelf of sporen van hun leven.

Om kakkerlakken op moeilijk bereikbare plaatsen te doden, kunt u een stoomgenerator gebruiken.

Soorten gif

Als je te maken krijgt met onaangenaam ongedierte als kakkerlakken, dan kan je oorlog lang duren. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat ze zich zeer snel vermenigvuldigen en, op zoek naar een beter leven, niet alleen door het appartement kruipen, maar door het hele wooncomplex!

Voordat u kakkerlakken vergiftigt, moet u met uw buren praten over hun aanwezigheid in andere appartementen. Als je alleen in je appartement vergiftigt, zullen later de kakkerlakken van je buren naar je toe sluipen. Daarom moet iedereen tegelijkertijd parasieten gaan vervolgen.

Om klein ongedierte te bestrijden, zijn er veel verschillende middelen, zowel professionele als goedkope mensen. Ze kunnen de volgende vorm hebben:

 • gel;
 • pasta's;
 • spray;
 • poeder;
 • vloeibaar middel;
 • tabletten;
 • micro-ingekapselde fondsen;
 • krijt.

Elk van de tools is op zijn eigen manier goed. We zullen hieronder al hun voor- en nadelen analyseren, maar het is belangrijk om niet te vergeten dat kakkerlakken zich snel voortplanten en zich aanpassen aan schadelijke stoffen.

Huishoudproducten

Van huishoudelijk gereedschap zijn er veel goedkope, maar effectieve. Het is belangrijk om de kranen te bevestigen, etenswaren te verwijderen en alle oppervlakken een nacht droog te vegen voordat u oppervlakken behandelt, aangezien water de belangrijkste bron van leven is voor elk levend wezen.

Overweeg populaire kakkerlakkenremedies en enkele van hun variëteiten.

Plakt

Pasta is een van de beste remedies tegen kakkerlakken. Het is niet verslavend voor parasieten en werkt 100%. Het resultaat is in de eerste dagen te zien en de pasta doet al het werk in 2 weken. Het moet puntsgewijs worden aangebracht in de buurt van het leefgebied van kakkerlakken. De meeste van al dergelijke fondsen bevatten chloorpyrifos - dit is een werkzame stof die tot de 4e klasse van toxiciteit behoort. Globol-pasta is een goede optie.

Kakkerlakkenpasta Global

Pasta "Global" - een bewezen effectieve remedie tegen kakkerlakken, bovendien zeer zuinig

Gels

Kakkerlakgel is het meest effectief in termen van tijd, daarom is het erg populair. Hij kan de hele kolonie in 7-14 dagen aan, wat erg kort is, gezien het feit dat het soms maanden duurt. Geproduceerd in speciale spuiten, en vaker in buisjes. De zachte, meer vloeibare consistentie dan de pasta en het dunne buismondstuk zorgen ervoor dat je zelfs in de meest ontoegankelijke spleten gif kunt aanbrengen.
De volgende gels zijn effectief gebleken:

 • "Raptor" - doodt het zenuwstelsel van de plaag. Bij consumptie blijft de kakkerlak verlamd en sterft snel.
 • "Dohlos" - handelt snel en laat geen nieuwe generatie toe. Behoren tot klasse 1 of 2 toxiciteit.
 • "Killer" - hij zal niet de hele kolonie vernietigen, maar één buis is voldoende om een ​​kamer tot 25 vierkante meter te verwerken. m.
 • "Storm" en "Fas" - bevatten 2 actieve ingrediënten (twee verschillende insecticiden), die het effect van de gel op insecten versterken.

Sprays

Het is raadzaam om het appartement te besproeien met een spray in beschermende kleding en een masker om het optreden van allergische reacties in het lichaam te voorkomen. Kinderen en huisdieren dienen de kamer op dit moment te verlaten. Het voordeel van sprays is dat ze snel werken en dat u na 24 uur dode kakkerlakken kunt verwijderen, nat kunt reinigen en luchten. Werkt goed voor kleine tot middelgrote kolonies parasieten.
De beste kakkerlakken sprays zijn:

 • Raptor.
 • "Baigon".
 • "Inval".
 • "Gevecht".
 • Gett.
kakkerlakken

Kakkerlak spuit

Poeders

Poederproducten hebben zowel voor- als nadelen. Dit is niet het nieuwste type gif voor kakkerlakken, maar ze worden vaak over het hoofd gezien en tevergeefs. Ze worden heel vaak gebruikt als kakkerlakken zich net hebben gevestigd. Aanvullende behandeling is wenselijk, omdat de parasieten snel aan het medicijn wennen. Het is een volkomen veilig kakkerlakkenafweermiddel voor huisdieren en kinderen. Poeder is altijd veel gemakkelijker om moeilijk bereikbare plaatsen te behandelen.
De beste poeders zijn:

 • "Tornado".
 • "Schoon huis".
 • "Clean World".

Vloeibare producten

Behandeling van parasieten met dergelijke medicijnen wordt als het meest effectief beschouwd, aangezien de vloeistof in bijna alle spleten en "hoekjes" terechtkomt. Omdat kakkerlakken zich meestal in spleten verbergen, is het voldoende om gewoon over hun leefgebieden te gieten. Voordat u een vloeibaar gif kiest, is het belangrijk om vertrouwd te raken met het werkingsmechanisme om te begrijpen of het in uw geval geschikt is.

 • "Cucaracha" - wordt beschouwd als een professionele tool en het is erg belangrijk om de instructies te bestuderen voordat je ze verwerkt. Tweede klasse van toxiciteit drug (vernietigt ongedierte onmiddellijk), impliceert verwerking uitsluitend in beschermende kleding.
 • "Tsifoks" is een instant medicijn tegen kakkerlakken. De parasieten gaan dood of verlaten het appartement. Een groot nadeel van alle voordelen is de duur van de actie, waardoor het appartement de komende 48 uur na aanmelding niet in het appartement kan zijn.
Remedie voor kakkerlakken Cucaracha

Cucaracha is een krachtig middel tegen kakkerlakken. Niet alleen verkrijgbaar als vloeistof, maar ook als spray en tabletten

Pillen

De tabletten zijn niet alleen een effectief gif tegen kakkerlakken, maar ook een aas voor hen. Vaak noemen de fabrikanten ze zelf lenzen. Opgemerkt moet worden dat ze behoorlijk effectief en gemakkelijk te gebruiken zijn. Er zijn pillen die veilig zijn voor zowel kinderen als huisdieren. De meest populaire zijn de volgende tablets:

 • "Delicia" - van een Duitse fabrikant. Het doodt niet alleen volwassenen, maar ook jonge dieren, evenals eieren.

  kakkerlak pillen delicia

  Boksaas "Delicia"

 • Dupont Advion - Kan gevaarlijk zijn voor kinderen en dieren. Dit zijn vallen met een gemiddelde toxiciteit. Het insect kruipt erin en sterft dan.
 • "Adamant Tab" - wordt beschouwd als een professionele remedie tegen kakkerlakken. Het heeft een matige mate van toxiciteit - het kan alleen worden gebruikt als de instructies volledig worden opgevolgd.

Microcapsules

Een ander type zeer effectieve remedie is de sterkste chemie voor kakkerlakken. Het mooie is dat de vloeistof na het drogen geen vervelende insecten met rust laat. De meest dodelijke middelen zijn:

 • "Krijgen". Het is goed omdat het in direct contact werkt met een kakkerlak en wanneer het binnenkomt. Microcapsules blijven op hun poten en worden dichter naar de kolonie gedragen, waarbij ze snel alle individuen vergiftigen en doden.
 • "Delta zone" - het effect is volledig vergelijkbaar met "Get". Het is geurloos en volkomen veilig voor huisdieren.
 • "Lambda-Zone" - het medicijn is onschadelijk voor dieren en kinderen, niet verslavend voor insecten. De stof zelf wordt in nanobuisjes geplaatst, maar bevindt zich in de microcapsules zelf.
 • "Ksulat-25" wordt vaak gebruikt door professionele parasietverdelgers. De vloeistof is geconcentreerd, u moet deze verdunnen met water, volgens de instructies van de fabrikant. Het is zeer giftig voor kakkerlakken, terwijl het veilig is voor mensen en huisdieren.

Kleurpotloden

Dit type gif werd enkele generaties geleden gebruikt. In de strijd tegen een grote kolonie parasieten is het praktisch nutteloos, en in vergelijking met modernere strijdmethoden zijn kleurpotloden aanzienlijk inferieur en verliezen ze terrein. Kleurpotloden van de volgende fabrikanten worden het vaakst gekozen:

 • "Mashenka".
 • "Schoon huis".

Folkmedicijnen tegen kakkerlakken

In het geval dat kakkerlakken in kleine hoeveelheden worden vervangen, kunt u uw toevlucht nemen tot effectieve volksrecepten in de strijd tegen hen. Er zijn veel, maar de beste huismiddeltjes zijn:

 • Boorzuur is een zeer effectieve stof, het werkt snel vanaf de eerste pogingen. De tool kan met uw eigen handen worden gemaakt volgens het volgende recept: hardgekookte eieren koken. Maal de dooier, voeg boorzuur toe. Roeren. Rol het mengsel in balletjes en verdeel over het appartement. De kakkerlakken zullen jeuken en zullen binnenkort het appartement verlaten.
 • Azijn. Veel parasieten houden niet van hem. Ammonium en azijn worden vaak als spray gebruikt. U moet een beetje vloeistof in water oplossen en de oppervlakken elke dag afnemen.

Kakkerlakken

Vallen worden vaak gebruikt ter preventie. Kleine huizen worden in donkere en warme hoeken van het huis geplaatst. Kakkerlakken, die genoeg van het gif hebben gegeten, keren terug naar hun medemensen en infecteren hen ook.

Sommige vallen hebben van binnen een plakkerige basis, waaruit de parasieten niet meer naar buiten kunnen. Deze methode helpt om de kolonie die net geboren wordt, kwijt te raken.

Top merken:

 • "Inval".
 • Raptor.
 • Vooruitziendheid.
 • "Gevecht".

 

Ultrasone verticuteermachines

In sommige gevallen kunnen dergelijke apparaten het meest effectieve middel zijn om kakkerlakken te bestrijden, bijvoorbeeld in supermarkten en appartementen. Echografie heeft een negatief effect op hen. Het gebruik van ultrasone apparaten heeft zijn voor- en nadelen:

voor- en nadelen van elektronische apparaten

Voors en tegens van het gebruik van elektronische apparaten

De kenmerken stellen dat mensen en grote dieren geen enkel effect op het lichaam voelen. Apparaten van lage kwaliteit kunnen echter een negatief effect hebben op het menselijk lichaam en onaangename symptomen veroorzaken zoals hoofdpijn en / of slapeloosheid.

Professionele remedies

Geconcentreerde vloeistoffen zoals Tsifox en Ksulat-25 kunnen worden geclassificeerd als zeer effectieve producten. Ze worden beschouwd als professionele producten en daarom moet het gebruik strikt volgens de instructies worden uitgevoerd. Ze zijn ontworpen voor grote oppervlakken.

Het is voordelig om contact op te nemen met de specialisten, omdat zij de situatie altijd kwalitatief kunnen beoordelen en het medicijn kunnen kiezen dat bij uw geval past.

Er zijn situaties waarin het om verschillende redenen onmogelijk is om ontsmettingsmiddelen te gebruiken. In dit geval moet u op zijn minst met hen overleggen over het noodzakelijke medicijn en de daaropvolgende acties, en het appartement zelf behandelen.

In zeer moeilijke gevallen, wanneer insecten letterlijk van het plafond vallen, is advies van deskundige specialisten nodig. Professionele werknemers weten hoe ze met dergelijke situaties moeten omgaan. Inderdaad, soms kan blijken dat de verwerking van het appartement niet door één familie nodig is, maar door alle buren op de verdieping of bij de ingang.

Resultaat

Er zijn veel manieren om tegen de Pruisen te vechten en elk is op zijn eigen manier goed. Maar als u rekening moet houden met verschillende factoren (plaats, aantal insecten, kinderen, dieren), dan is het bij het kiezen van een medicijn beter om specialisten te raadplegen. Laat kakkerlakken snel wennen aan sommige gifstoffen, maar de wetenschap staat niet stil en na verloop van tijd zullen er nieuwe methoden en middelen verschijnen. Bekijk tot slot een video over het effect van sommige fondsen op kakkerlakken.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren