Welke bloemen te planten in het land? Meerjarige tuinbloemen

We maken bloembedden, rotstuinen, rabatki, omlijstende gazons, we proberen pretentieloze tuinbloemen in de zorg te selecteren. Zeker als dit bloemen zijn voor een zomerresidentie. Er is meestal meer dan genoeg werk, er is niet altijd genoeg kracht voor grillige planten. We publiceren een selectie van mooie en gevarieerde bloemen met verschillende bloeitijden - van het vroege voorjaar tot het late najaar. U hoeft alleen maar te kiezen op basis van uw smaak en kleur.

Bloemen kiezen voor een zomerresidentie zodat ze het hele seizoen bloeien, is een kunst

Bloemen kiezen voor een zomerresidentie zodat ze het hele seizoen bloeien, is een kunst

Lente bloei

Er zijn zeer vroege bloemen die ons verrukken, zelfs voordat het gras verschijnt. Wat opmerkelijk is, ze zijn erg pretentieloos, vereisen bijna geen onderhoud. Bekende lentebloemen voor zomerhuisjes zijn narcissen en tulpen. Ze zijn heel divers en mooi, maar er zijn er nog veel meer, niet minder interessant.

Lentebloemen - traditioneel en niet zo

Lentebloemen - traditioneel en niet zo

Sneeuwklokjes

Deze kleine bolgewassen met delicate witte bloemen zijn bij iedereen bekend. De juiste naam is Galanthus nivalis - Galanthus. Ze verschijnen onmiddellijk nadat de sneeuw is gesmolten, bloeien in slechts een paar weken, maar de bloei is erg kort. Na het einde van het bloeiseizoen sterft het bovenstuk af. Het wordt aanbevolen om in de buurt van struiken en bomen te planten.

Er zijn in totaal ongeveer twee dozijn soorten, hier zijn de meest interessante en populaire:

 • Viridapis. Grotere variëteit. Bloeit in februari-maart. De bladeren zijn grijsgroen, plat. Hun lengte is ongeveer 10 cm De bloem is wit, hangend, 1-3 cm lang Er zijn groene vlekken op de randen van de binnenste bloembladen.
 • Lutescens. Het verschilt doordat de binnenste bloembladen gele vlekken hebben. Deze variëteit aan sneeuwklokjes is grillig - niet alle bodems zijn er geschikt voor.

  Sneeuwklokjes zijn de vroegste bloemen om te geven

  Sneeuwklokjes zijn de vroegste bloemen om te geven

 • Pusi Green Tip, Ophelia, Flore Pleno - variëteiten met sneeuwwitte bloemen van badstof.
 • Sneeuwwitje of besneeuwd. Laagblijvende variëteit - 10-15 cm hoog met miniatuurbloemen.
 • Elvis. Hoog - hoogte 15-25 cm, langwerpige en bredere bladeren hebben een blauwachtige tint. De bloem is meer bolvormig. Van alle soorten bloeit de eerste in februari in de zuidelijke streken.

Er zijn ook blauwe sneeuwklokjes. Dit is een ander soort bloemen - Scilla (scilla), maar ze worden vaker Proleski genoemd. Ze zijn kwetsbaarder van uiterlijk, bloeien iets later - in april. Ze verdragen de winter goed, zijn pretentieloos en kunnen groeien op zwaar bemeste bodems. Om ze in de lente te laten bloeien, moet je ze voeden met nitrofos. Veel voorkomende soorten:

 • Siberische kever. Bladeren zijn basaal, breed, heldergroen. Het produceert lange steeltjes van 10-12 cm hoog, waarop 1 tot 5 blauwblauwe hangende bloemen staan. Vroege bloei - 10-15 dagen nadat de sneeuw is gesmolten. Er is een witte ondersoort met een latere bloei.

  Een andere soort sneeuwklokjes, Scylla, bloeit blauw

  Een andere soort sneeuwklokjes, Scylla, bloeit blauw

 • Lente schoonheid. Het produceert krachtige paars-groene pijlen, waarop worden geplaatst - 5-6 grote bloemen met een diameter van ongeveer 3 cm De kleur van bloemen is donkerpaars. Reproductie door kinderen.

Er zijn nog zeldzamere soorten, maar ze zijn moeilijk te vinden en ze zijn grilliger als ze worden gekweekt. De combinatie van witte en blauwe sneeuwklokjes ziet er erg aantrekkelijk uit.

Krokussen

Nog een bolvormige bloemen. Ze bloeien in dezelfde periode als sneeuwklokjes, hebben vergelijkbare maten, maar de kleur is diverser - er zijn wit, geel, paars, paars. Voor meer effect is het beter om in groepen te planten en kleuren te mengen. Je kunt het overal planten - onder bomen en struiken, op een open plek. Ze behoren tot de zonliefhebbers, maar ze verdragen ook de schaduw, ze overwinteren normaal gesproken onder de sneeuw. Het kan worden geplant - in de grond, dat kan - in containers.

Er zijn nogal wat soorten die verschillen in bloeitijd, planthoogte en kleurintensiteit:

 • Tweebloemige krokus (Crocus biflorus). Het heeft een heel interessante kleur. Er zijn wit, wit met paarse strepen aan de buitenkant van de bloembladen, wit van binnen, met lila-blauwe vlekken aan de buitenkant van de bloembladen, met paars-bruine strepen. De mond van deze krokussoort is wit of geel.
 • Voorjaarskrokus (Crocus vernus). Grote plant tot 17 cm hoog, de knol is afgeplat, bedekt met schubben. Bladeren zijn smal, lang met een zilverwitte streep in het midden. De bloemen zijn wit of paars, de vorm is klokvormig, langwerpig. Uit één knol kunnen één of twee bloemen groeien. De bloeitijd is eind april, begin mei, de bloeitijd is ongeveer 3 weken.

  Lentebloemen voor een zomerresidentie - krokussen van verschillende soorten

  Lentebloemen voor een zomerresidentie - krokussen van verschillende soorten

 • Gouden krokus (Crocus chrysanthus). Grote variëteit - tot 20 cm hoog. De bladeren zijn smal en lang, de bloemen zijn goudgeel van kleur, kunnen bruine strepen of geelbruine vlekken hebben op het buitenste deel van de bloembladen. Kolommen zijn rood, helmknoppen zijn oranje. Bloei in april gedurende 3 weken.
 • Crocus tommasinianus. Laagblijvende variëteit - tot 6 cm lang. Een bol kan tot wel 3 bloemen produceren. De kleur is roze-lila; langs de rand kan een witte rand passeren. De open bloem ziet eruit als een ster met een wit centrum en een witte helmknop. Bloeit in april, bloeitijd - tot 3 weken.

Krokussen op een bloembed of gazon zien er erg helder en delicaat uit. Ze zijn uitstekend geschikt om op stenen te planten, in vrijstaande kleine bloembedden, kortingen. Na het einde van de bloeiperiode sterft het bovenstuk af. Deze primula's zijn uitstekende bloemen voor een zomerresidentie die u zal verrassen als er nog geen gras is.

Muscari

Vochtige en zonminnende vaste plant die goed overwintert in de volle grond. Vermeerderd door bloembollen, bloeit meestal in april-mei. Gebladerte - diepgroene kleur, meerbloemige bloeiwijzen, blauw, lila, er zijn blauw en wit. De meest populaire soorten zijn:

 • Mukari Armeens (Colchis). Een winterharde variëteit die bloeit in mei. De bloeiwijze heeft een interessante kleur - de bovenkant is wit, de onderste bloemen zijn helderblauw, met een witte rand rond de rand.
 • Muscari is uviform. Nog een winterharde variëteit, overwinterend in de grond. Het heeft kleinere bloemen dan Armeens, de kleur is blauw, de hoogte van de steel is maximaal 20 cm, de bloeiwijze zelf is 2-3 cm, waarin 15-35 kleine bloemen worden verzameld. Er zijn tuinvariëteiten - album met witte bloemen en bloei een week later, carneum - roze.

  Muscari zijn meerjarige bolbloemen die bloeien in het voorjaar

  Muscari zijn meerjarige bolbloemen die bloeien in het voorjaar

 • Muscari breedbladige. Het heeft bredere en dichtere bladeren, vergelijkbaar met die van een tulp, de bloeiwijze is dichter en lijkt meer op een cilindervorm. De bloemen zijn donkerblauw, één bol kan meerdere steeltjes produceren.
 • Muscari kuif. De originele bloem. In de natuur is de bovenkant van de bloeiwijze versierd met lange dunne uitgroeiingen - een bosje (afgebeeld in het midden). Gekweekte hybriden volledig ruig, lila kleur.

  Er zijn heel schattige en originele muscari-variëteiten

  Er zijn heel schattige en originele muscari-variëteiten

 • Muscari is badstof. Dit zijn hybride variëteiten, een week of twee later dan hierboven vermeld, de bloeiperiode is 4 weken, bij koel weer - langer. Bloemen - dubbel, bloeiwijzen - 5-6 cm Kleur - blauw, blauw, wit, lila.

Muscari zijn pretentieloze lentebloemen die bijna geen onderhoud vergen. Goed inrotstuinen, rabatkah, in aparte bloempotten en op bloembedden. Vermeerderd door bloembollen, bloeit een jonge plant in het derde jaar. Het is noodzakelijk om elke 5-7 jaar te transplanteren. Over het algemeen is dit muscari als je bescheiden bloemen nodig hebt om te geven met een vroege bloeiperiode.

Vesennik of Erantis (E.Ranthis)

Een andere pretentieloze bloem voor een zomerresidentie is Vesennik. Een overblijvend kruid dat in het vroege voorjaar bloeit met knolachtige knobbeltjes in de wortels. Bloemen zijn heldergeel of wit, komvormig, steeltjes tot 25 cm hoog, bladeren zijn rijk groen, handvormig verdeeld. Er zijn 7 soorten, meestal in bloembedden en in aanplant kun je zien:

 • Erantis winter (Eranthis hyemalis). Zeer vroeg bloeien - groepen bloemen verschijnen direct onder de sneeuw - elk 5-6 stuks, bladeren groeien later. Bladloze steeltjes van 15-20 cm lang, met aan de uiteinden felgele komvormige bloemen. Direct onder de kelk van de bloem zit een schutblad van groene ontlede bladeren. Tegen de achtergrond van sneeuw of zwarte aarde zien ze er heel helder en opgewekt uit.

  Lentebloemen voor zomerhuisjes - pretentieloos, buiten overwinterend

  Lentebloemen voor zomerhuisjes - pretentieloos, buiten overwinterend

 • Siberische Vesennik (Shibateranthis sibirica). Er zijn weinig bladeren - er kan maar één basaal blad zijn. De bloemen zijn heldergeel, omgeven door heldergroene schutbladen. Bloeit in mei.
 • Erantis hoogbenige (E.ranthis longistipitata Regel). Vergelijkbaar met Vesennik winter, maar groter, produceert enkele bloemstengels.
 • Erantis ster (Eranthis stellata). Hij bloeit in april, in de natuur groeit hij in de schaduw van ceders en aan de randen op goed vochtige plaatsen. Witte bloemen op een hoge bladloze steel, basale bladeren - 3-5 stuks.

  Staat decoratief in een rabatka, op stenen

  Staat decoratief in een rabatka, op stenen

 • Erantis van Cilician (E.ranthis cilicica). De minst vorstbestendige variëteit, omdat het een zuidelijke oorsprong heeft - Griekenland en Klein-Azië. Bloeiperiode - 2 weken later dan Erantis winter. Lage steeltjes van tien centimeter met fijngesneden bladeren worden bekroond met grote bloemen met een rijke gele tint.

Vesenniki zijn lichtminnende bloemen voor zomerhuisjes. Het is beter om ze op hoge, goed verlichte plaatsen te plaatsen waar de sneeuw het eerst smelt. Ze geven de voorkeur aan lichte, goed vochtige bodems met een alkalische reactie.

Vermeerderd voornamelijk door zaden, aangezien de knollen weinig gevormd worden. Zaden rijpen in de herfst, worden onmiddellijk in de grond gezaaid op een schaduwrijke plaats. Voor zaaien in de lente is stratificatie vereist - 2 weken bij 1-2 ° C. In het eerste jaar groeien alleen zaadlobbladeren, die snel afsterven. De plant zelf leeft en is erin geslaagd om kleine knobbeltjes te vormen. In het tweede jaar groeit er één echt blad. In de herfst van dit jaar kun je knobbeltjes opgraven en deze op een vaste plaats planten. Het jaar daarop bloeit Vesennik.

Een andere populaire vaste plant die in het voorjaar bloeit

Er zijn veel mooie en pretentieloze bloemen om te geven, bloeien in de lente. Een gedetailleerde beschrijving met de meest populaire variëteiten neemt tientallen pagina's in beslag. Om op zijn minst een algemeen idee te geven, zullen we ze opsommen met een indicatie van de bloeitijd, hoogte, plantkenmerken, indien aanwezig (foto's zijn vereist).

 • Maagdenpalm. Dit is een laagblijvende kruipende struik met rechtopstaande scheuten. De bladeren zijn donker of lichtgroen, leerachtig, sommige soorten met een witte of roze rand rond de randen. Bloemen zijn groot, solitair. De kleur is meestal blauw, maar er zijn wit en roze, lavendel. Bloeit enorm in de lente, er zijn enkele bloemen gedurende het groeiseizoen. Geeft de voorkeur aan goed doorlatende, losse vruchtbare bodems met neutrale of licht zure reactie. Een schaduwminnende plant die zich goed voelt in halfschaduw.

  Maagdenpalm - niet alleen kruipende planten

  Maagdenpalm - niet alleen kruipende planten

 • Vergeet me niet. Hoogte - 10-50 cm, rijk groen blad, kleine, talrijke bloemen van blauw, blauw, soms - roze bloemen worden verzameld in bloeiwijzen. Het wordt twee jaar lang gekweekt, op de derde worden de stengels enorm verlengd, de bloemen worden kleiner. Houdt van schaduwrijke, vochtige plaatsen, bloeit vanaf eind april tot 3 weken. Ze passen goed bij madeliefjes, tulpen, viooltjes, narcissen.

  De schattige charme van vergeet-mij-niet zal het bloembed sieren

  De schattige charme van vergeet-mij-niet zal het bloembed sieren

 • Anemonen (anemonen). Talrijke soorten met verschillende bloeiperiodes - van lente tot herfst. Mooie komvormige bloemen met verschillende aantallen bloemblaadjes, verschillende kleuren - wit, blauw, blauw, lila, lila, roze, rood, oranje. Het aantal bloembladen is anders - van vijf in de meest "eenvoudige" tot het dubbele. Koude-resistente bloemen, maar het is beter om te mulchen voor de winter.

  Anemonen - een groot aantal kleuren, vormen

  Anemonen - een groot aantal kleuren, vormen

 • Sleutelbloemen. De meeste zijn vaste planten, maar er zijn tweejarige en eenjarige kruidachtige planten. Ze bloeien in het vroege voorjaar, met het begin van de hitte sterft het bovengrondse deel af. Bladeren - heel, gerimpeld, verzameld in een basale rozet. Bloemen met een regelmatige vorm, vijfbladig.Ze kunnen enkelvoudig zijn of verzameld in bloeiwijzen (trosvormig en schermbloemig). De kleuren zijn erg divers. Het is zelfs moeilijk te beschrijven. Maten - van 10 cm (Primula veris en Primula japonica) tot 60 cm (Primula obconica). Ze geven de voorkeur aan halfschaduw, met goede ventilatie.

  Sleutelbloemen zijn zeer talrijk. Er zijn veel vormen, soorten, kleuren

  Sleutelbloemen zijn zeer talrijk. Er zijn veel vormen, soorten, kleuren

Dit zijn niet alle meerjarige bloemen voor zomerhuisjes die in de lente bloeien. Er zijn er nog honderden. Maar deze zijn geliefd bij tuinders vanwege hun bescheidenheid, lange bloeiperiode, helderheid van kleuren en verscheidenheid aan vormen.

Zomerbloemen

De zomer is de meest vruchtbare tijd. Hier kan de keuze je hoofd doen draaien. Het aantal namen in de duizenden, en ze zijn allemaal op hun eigen manier interessant. De keuze is erg moeilijk, maar we hebben geprobeerd fatsoenlijke opties te vinden.

De zomer is de tijd waarin het land vol bloemen staat

De zomer is de tijd waarin het land vol bloemen staat

Dicenter (Dicentra) - Gebroken hart

De heldere, ongebruikelijke vorm van de bloem van Dicenter werd de reden voor zijn niet minder ongebruikelijke naam en vele legendes over hartzaken - Gebroken hart. Dit zijn heldere, hoge bloemen voor zomerhuisjes - tot 1 meter hoog, die halverwege de lente de aandacht trekken. Er zijn 8 soorten, vaak gevonden:

 • Het dicenter is prachtig (Dicentra spectabilis). Bloeit de hele maand, houdt niet van dichtbij gelegen grondwater en zomerdroogte. De plant is tot 1 meter hoog, de bladeren zijn groen boven, onder - met een blauwachtige tint, groot, geveerd. Op een hoge gebogen gebogen steel staan ​​felroze grote bloemen - tot 3 cm in diameter. Er is een hybride van witte kleur (Alba), een zeer interessante variëteit Gold Heart (Gold Hart) - het heeft gouden bladeren.

  Een zeer ongebruikelijke kleur en vorm gaven de naam aan deze plant - Broken Heart

  Een zeer ongebruikelijke kleur en vorm gaven de naam aan deze plant - Broken Heart

 • Dicentra uitzonderlijk / uitstekend (Dicentra eximia). Laagblijvende soort - tot 30 cm hoog - met een zeer lange bloeitijd - 2 maanden, te beginnen in de tweede helft van mei. De bladeren zijn groen, in de vorm van een dichte rozet, de bloemen zijn helderroze, er is een witte vorm. Overwintert zonder problemen in de grond.
 • Dicentra mooi (Dicentra formosa). Nog een lage winterharde soort - tot 30 cm. Hij bloeit de hele zomer, vanaf eind mei, dus hij kan eerder een zomerbloem worden genoemd. Loof - basale rozet, groen boven, blauwachtig onder. Hoge bloemstengels met heldere, roze-paarse bloemen steken boven het blad uit. Er zijn vormen met wit-roze (Alba) kleuring, felroze bloemen en blauwgrijze bladeren (King of Hearts).

  Er zijn ook gekrulde uitzichten op het Gebroken Hart - ze kunnen op een boog, een prieel, een pergola worden geplaatst

  Er zijn ook gekrulde uitzichten op het Gebroken Hart - ze kunnen op een boog, een prieel, pergola

 • Dicenter klobuchkonnaya (Dicentra cucullaria). De kleinste soort is bloemstengels 8-15 cm hoog, bloemen zijn wit of roze, ongeveer 2 cm. Bladeren zijn groen, gesneden, giftig, gebruikt in de geneeskunde.
 • Dicentra klimmen (Dicentra scandens). Krullende bloemen voor zomerhuisjes, ongebruikelijk van vorm en kleur - witroze of gele bloemen. De kleur is echter in de vroege zomer. In centraal Rusland wordt het gekweekt als eenjarige plant. Er is een overwinterende variëteit - Golden Tears, die de hele zomer en bijna de hele herfst bloeit. De bloemen zijn geel, met een roze tint aan de randen van de bloembladen.

Flowers Broken Heart behoeven praktisch geen onderhoud, ze overwinteren goed. Ze kunnen groeien in de zon en uit de schaduw, de ideale optie is halfschaduw, waar ze langer bloeien. Ze geven de voorkeur aan lichte, enigszins zure bodems met een aanzienlijke toevoer van voedingsstoffen. Planten zijn pretentieloos, maar houden niet van wateroverlast. In de hitte wordt de grond mulch, wat zal helpen bij oververhitting, water geven is matig. Het is beter om verwelkte bloeiwijzen te verwijderen - dit verlengt de bloeiperiode.

Gypsophila

Het geslacht Gypsophila bestaat uit 100 plantensoorten. Dus hier kun je heel verschillende soorten vinden - zowel groot als klein. Planten komen uit verschillende delen van de wereld, dus de groeiomstandigheden zijn anders. Hier zijn er een paar die goed groeien in ons gebied:

 • Gypsophila paniculata (Gypsophila paniculata). Een lange (1-1,2 m) en middelhoge (60 cm) vaste plant met knoestige takken die een opengewerkte bal vormen. Loof - kleine, grijsgroene, kleine bloemen met een diameter van 0,5 cm, eenvoudig en dubbel, wit, roze. Bloeit in juli, bloeit vanaf 45 dagen (badstof, Flamingo, Pink Star, Bristol Firey, Rosie Weil)  tot 90 (Rosenschleier). Voelt zich goed in losse grond, heeft geen transplantaties nodig. Houdt niet van nabijgelegen grondwater, overwintert in de volle grond, maar het is beter om af te dekken.

  Gypsophila wordt ook wel kachim, gips, tumbleweed genoemd

  Gypsophila wordt ook wel kachim, gips, tumbleweed genoemd

 • Gypsophila sierlijk (Gypsophila elegans). Eenjarige planten in de vorm van een bolvormige struik met kleine, zeer sierlijke bloemen. De hele struik is doorschijnend. Hoogte - 30-40 cm, er zijn ondermaatse soorten - tot 0 cm hoog. Bloemen zijn wit, karmijn, roze. Verzameld in opengewerkte pluimen. Er zijn veel bloemen, maar ze "vertrekken" snel - anderhalve week. Populaire soorten: Rose, Double Star, Carmine.
 • Gypsophila kruipend (Gypsophila muralis). Een kruidachtige plant met kruipende stengels die dichte struiken vormen. Het blad is lancetvormig, klein, de bloemen zijn klein, wit of roze. De eerste bloei is in juli, de tweede bloei is in de herfst. Populaire vormen - White, Pink, Phratensis (Fratensis), Monstrosa (Monstroza), Letchworth Rose. Na de bloei worden de scheuten afgesneden, waarna de wortelscheuten teruggroeien. Het uitzicht is pretentieloos, geeft de voorkeur aan goed verlichte zonnige plaatsen. Bodems worden bij voorkeur goed gedraineerd. Hij overwintert goed, bevriest soms, maar herstelt door zelf te zaaien. Ideaal voor aanplant in rotstuinen, een struik die aan een steen hangt, ziet er heel erg decoratief uit.

  Kruipende schommel - ziet er geweldig uit op stenen

  Kruipende schommel - ziet er geweldig uit op stenen

Voortplanting - vegetatief of door zaden. Geeft de voorkeur aan droge, goed verlichte plaatsen, groeit goed op kalkrijke bodems. Voor normale groei kunt u 20-40 gram limoen per vierkante meter land toevoegen.

Lijst met bloemen voor zomerhuisjes

Maak een bloembed, rotstuin, gazon, selecteer planten zodat verschillende planten constant bloeien. Er zijn niet minder mooie en niet-grillige bloemen voor een zomerresidentie dan lentebloemen. In deze sectie zullen we ze kort opsommen en karakteriseren, we zullen foto's geven van de meest voorkomende of aantrekkelijke soorten.

 • Astrantia (Astrāntia) of Zvezdovka. Vaste plant uit de paraplufamilie. Goed aangepast aan het leven onder bomen, dus kan in diepe schaduw worden geplant. Het verdraagt ​​elke grond, maar voelt zich het best op voedzame en voldoende gehydrateerde grond. Bloeit de hele zomer, zonder te verplanten tot 12 jaar. De bladeren zijn groot, diep ingesneden. Bloemen - wit, rood, paars, roze. Het is een paraplu die bestaat uit vele kleine bloemen omgeven door wikkelblaadjes. Bloemen en wrapper kunnen dezelfde kleur hebben, maar vaker verschillen ze in schaduw. De meest populaire soorten zijn Astrantia major en Astrantia maxima.

  Astrantia - prachtige bloemen die de hele zomer bloeien voor een zomerresidentie

  Astrantia - prachtige bloemen die de hele zomer bloeien voor een zomerresidentie

 • Armeria (Armeria). Een prachtig bloeiende vaste plant. Bloeit de hele zomer. Smalle donkergroene bladeren met een blauwe tint vormen een dicht kussen waaruit lange steeltjes uitsteken. De hoogte is van 30 cm tot 130 cm. De bolvormige bloeiwijzen worden verzameld van de kleinste bloemen. Kleur - van sneeuwwit tot rood en helder lila. Ze eisen geen water, ze houden van de overvloed van de zon, ze groeien op het zand, tussen stenen. Er zijn ongeveer 50 soorten, maar de meest voorkomende zijn Armeria Alpina, Armeria pungens, Armeria caespitosa, Armeria maritima, Beautiful Armeria (Armeria pseudarmeria).

  Armeria is een uitstekende decoratie voor elk bloembed, rotstuin, rotstuin

  Armeria is een uitstekende decoratie voor elk bloembed, rotstuin, rotstuin

 • Eupatorium (Eupatorium) Vochtminnende hoge vaste plant (70-160 cm). Geeft de voorkeur aan losse vruchtbare bodems. Het groeit beter op zonnige plaatsen, maar verdraagt ​​schaduw en halfschaduw. Bloeit de hele zomer, bloemen worden verzameld in een complex scutellum, paniculair of trosvormig. Kleurplaten - van wit naar paars. De meest voorkomende zijn berkenhout (Eupatorium maculatum) en paars (Eupatorium purpureum).

  Bristlecone is een hoge vaste plant die de hele zomer bloeit

  Bristlecone is een hoge vaste plant die de hele zomer bloeit

 • Aquilegia, Vodosbor, Orlik. Dit zijn allemaal namen van een pretentieloze bloem die op elke grond kan groeien, terwijl hij heel mooie bloemen heeft.Geeft de voorkeur aan schaduw, maar overleeft goed verlichte gebieden, hoewel de bloeiperiode korter is. Kleur - wit, rood, geel, blauw, lila. Er zijn monochroom en tweekleurig. Er zijn gewone, dubbele, hybride bloemen.

  Aquilegia (stroomgebied) is weer een zomer met zeer mooie bloemen

  Aquilegia (stroomgebied) is weer een zomer met zeer mooie bloemen

Er zijn nog enkele bloemen die niet beschreven hoeven te worden, omdat ze bij iedereen bekend zijn. Je hoeft alleen maar hun namen te onthouden. Dit zijn viooltjes, korenbloem, gladiolen, iris, bel, lelies, daglelie, ridderspoor, echinacea, zwarte krullen, calendula, esholzia, lavaterra, matiola.

Bloeitijd in de herfst

Om het bloembed tot het zeer koude weer te laten behagen, mag men niet vergeten bloemen te planten, met een herfstbloeiperiode. Er zijn niet veel pretentieloze bloemen met zo'n late bloei, maar ze zijn niet minder decoratief.

Herfstbloemen voor een zomerresidentie zijn niet zo talrijk

Herfstbloemen voor een zomerresidentie zijn niet zo talrijk

Krokussen

We zijn eraan gewend dat krokussen primula's zijn. Maar deze bloem heeft ook herfstvormen. Bovendien zijn ze groter en niet minder decoratief.

 • Mooie krokus (Crocus speciosus). Heldergroene bladeren met paarse langsnerven kunnen een lengte bereiken van 20 cm, bloemen zijn lila-paars met paarse nerven. De bloemen zijn groot, tot 7 cm in doorsnee. Bloei in de herfst. Er zijn variëteiten met donkerblauwe, witte, lila, lichtpaarse, blauwe bloemen.

  Herfstkrokussen zijn een van de meest interessante opties voor rotspartijen, rabatka

  Herfstkrokussen zijn een van de meest interessante opties voor rotspartijen, rabatka

 • Mooie krokus (Crocus pulchellus). De hoogte van de bloemen is 7-10 cm, de diameter is 6-8 cm De kleur is licht paars met donkere nerven. Elke knol geeft 5-10 bloemen. Bloeit in september-oktober, verdraagt ​​normaal gesproken lichte vorst.
 • Banat-krokus (Crocus banaticus). Nog een herfstkrokus. Heeft een interessante vorm van bloemen - met een ietwat langwerpige puntige rand. De kleur is bleek lila, de bladeren zijn lang, zilvergrijs. De bloemen zijn groot - 12-14 cm hoog, de bladeren zijn maximaal 15 cm. Er zijn talloze hybriden (Nederlands) met voor- en najaar bloeitijd en diverse kleuren.

Herfst Gelenium

Een vaste plant die vanaf het midden van de zomer begint te bloeien en zich tot de vorst verheugt. Planthoogte - van 50 cm tot 150 cm Landingen vormen grote struiken. Elke stengel kan maximaal 10 bloemen bevatten. Bloemen - rood, geel, oranje. Groot, tot 6 cm in doorsnee, geeft de voorkeur aan zonnige plaatsen, humusrijke bodems. De volgende soorten komen voor in tuinen en bloembedden:

 • Herfst GeleniumAltgold (Altgold). stengels zijn recht, tot 80 cm hoog Ligulate bloemen - geel van binnen, oranjerood van buiten; buisvormig - geelbruin. Bloeit in augustus-september, begin november.
 • Herfst Gelenium Augustzonne(Augustsonne). Bloemen met een diameter tot 4,5 cm, geel. Verschilt in een overvloed aan blad en een hoogte tot 90 cm. Bloeit in augustus en de eerste helft van september.

  Geleniums bloeien in de late zomer - vroege herfst

  Geleniums bloeien in de late zomer - vroege herfst

 • Gelenium herfst Herbstroth(Herbstrot). Rietbloemen - bont, oranjebruin, buisvormig geel met bruin. Bloeitijd is augustus / begin september.
 • Herfst Gelenium Cockade (Kokarde). Bloemen - rood met een bruine tint, geelachtig aan de randen. Zeer hoge soort - tot 120 cm Overvloedige bloei in augustus / september.

Er zijn veel meer soorten. Er zijn trouwens ook vormen die in de zomer bloeien, er zijn er meer. Maar er zijn niet zoveel herfstbloemen. En gelenium mag niet worden verwaarloosd.

Aster vaste plant Aster (Sintbrinki)

Ondanks de vergelijkbare naam, moet het niet worden verward met jaarlijkse asters. Dit is een heel andere plant. Er zijn compacte bordersoorten, er zijn middelgrote en grote. Geeft de voorkeur aan goed verlichte gebieden, voedzame bodems. Bloemen - wit, blauw, rood, blauw, paars. De bloeiperiode van herfstsoorten is september-oktober.

 • Virginiaanse aster (Aster novibelgii) of nieuwe Belg. Grote variëteit - tot 2 meter hoog. Bloeit in oktober, als de weersomstandigheden het toelaten, dan in november. Bloemen met een diameter van 2,4-3 cm, paars, rood, violetrood, roze. Het midden is geel.

  Meerjarige asters - een herfstbloem voor een zomerresidentie

  Meerjarige asters - een herfstbloem voor een zomerresidentie

 • Asterheide (Aster ericoides).Compacte hoge soort - tot 1 meter hoog. Bloemen zijn talrijk, klein - tot 1 cm. De bloembladen zijn smal, wit of roze, het midden is buisvormig, in verschillende tinten.
 • Aster zijbloemig (Aster lateriflorus). Hoge struik - tot 120 cm hoog, bloemen bevinden zich langs de scheuten. Het begint in september te bloeien. Bloemen zijn op dit moment wit, de middelpunten zijn lichtroze. Later wordt het midden helderroze.

Laagblijvende variëteiten - alpine, struik - kunnen worden gebruikt als borders, geplant in rotstuinen. Lange worden op de achtergrond geplant.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren