Effectverf, structuur, interieur of decoratief

De laatste tijd zijn geverfde muren weer favoriet geworden. Maar gewone verf is niet langer interessant. Er zijn nu composities met verschillende effecten. Ze worden decoratieve muurverf genoemd. Ze kunnen zowel in woonkamers als in technische ruimtes worden gebruikt. Verschillende samenstellingen, verschillende eigenschappen.

Wat is decoratieve muurverf en hoe breng je deze aan?

Decoratieve verf is een verf die visuele effecten creëert. Deze groep omvat geen conventionele bedekkende monochromatische composities. Alleen degenen die op de een of andere manier van hen verschillen. Deze formuleringen reproduceren verschillende natuurlijke materialen. Zijde, fluweel, pluche, zand, natuursteen, leer, velours, etc. Ze worden soms decorverven genoemd, omdat ze niet alleen een achtergrond zijn, maar ook een onafhankelijk decoratief element.

Decorverf - om ongebruikelijke muurkleuren te creëren

Decoratieve muurverf met zijde-effect is een decoratief element op zich

Meestal wordt decoratieve verf zoals gewoonlijk aangebracht - met een kwast, roller of spuitpistool. Als de textuur zelf "rijk" is, is dit voldoende. De muren zien er al ongewoon uit. In dit geval zijn ze slechts een achtergrond. Mooi, ongebruikelijk stijlvol maar achtergrond.

Rollers gebruiken bij het aanbrengen van decoratieve verf

Reliëfrollen - gemakkelijk en eenvoudig om een ​​ongewoon muurdecor te krijgen

Om interessantere oppervlakken te verkrijgen, worden speciale applicatietechnieken gebruikt. De eenvoudigste zijn rollers met reliëf. Ze doorbreken de eentonigheid van verf door reliëf toe te voegen. Er zijn ook andere trucs.

 • De aangebrachte verf wordt weggewreven. Dus van "zijde" verf kun je natte zijde of pluche krijgen.
 • Veeg de verf gedeeltelijk weg met verfrommeld papier, een spons, een stuk bont, plastic of metalen getande spatels, metaalwol, enz.
 • Ze passeren van bovenaf met een halfdroge roller of een harde borstel met een donkere of lichtere verf.
 • Breng een plastic folie aan op het geverfde stuk, verfrommel het een beetje en verwijder het.
Hoe het geverfde oppervlak aan te passen

Enkele manieren om creatief te worden

Over het algemeen zijn er veel mogelijkheden. Dit proces is volledig creatief en er zijn veel variaties. En het resultaat kan heel anders zijn, zelfs als u dezelfde verf gebruikt.

Decor verf effecten

Zoals reeds vermeld, reproduceert decoratieve muurverf bepaalde texturen van natuurlijke materialen. In dit geval praten ze vaak over verf "met effect". Bijvoorbeeld met het effect van zijde, zand, steen, leer etc. Er zijn veel opties en variaties, maar u kunt verdwalen in gespecialiseerde catalogi. Het zal een beetje gemakkelijker zijn als u een idee heeft van wat u kunt vinden en hoe het eruit zou kunnen zien.

 • Antiek, patina.
 • Zijde, zijden draden.
 • Fluweel en velours.
 • Zandig oppervlak.

  Decoratieve verf op de muur trekt de aandacht

  Accentmuur. Dit is wat u kunt doen met decoratieve verf met "effect"

 • Voor sierpleister.
 • Parelmoer.
 • Metalen.
 • Leer.
 • Met een natuursteeneffect.

Zoals u kunt zien, is de lijst alleen al indrukwekkend. En verschillende kleuren zien er op verschillende manieren hetzelfde effect uit. Dit komt door het feit dat componenten en vulstoffen verschillen. En het verschil is soms significant. Over het algemeen is het meestal moeilijk om te beslissen. Maar weet je, wat je ook kiest, het zal interessant zijn.

Decoratieve muurverf met zijde- en zijde-effect

Zijdeachtige muurverf is verkrijgbaar bij veel fabrikanten.Als er op zijn minst een paar decoratieve of interieurverven zijn, dan is een daarvan zijde. Het uitzicht is erg verfijnd en delicaat. Geschikt voor woonkamers, slaapkamers. Qua prestaties (acryl kan met een borstel worden gewassen) kan het ook in de gang worden gebruikt, maar als u tevreden bent met zo'n "verfijnde" uitstraling van uw gang.

Let bij het kiezen op de basis. Veiligheid is belangrijk voor huisvesting. De beste optie is een verf met zijde-effect op basis van een waterige acryldispersie. Het is relatief goedkoop (in vergelijking met bijvoorbeeld siliconen), wasbaar, vervaagt niet en is in alle kleuren geverfd. Op deze basis worden veel decoratieve verven gemaakt. Om een ​​verf met een zijde-effect te bekomen, wordt er een speciaal soort parelmoer en pigment aan toegevoegd.

Decoratieve muurschildering: zijde-effect

Het lijkt op interieurverf op de muur

Het verfverbruik is gemiddeld, je zal in minimaal twee lagen moeten schilderen. Dit is met een laag absorptievermogen of een voorlopige primer. Voor een absorberend oppervlak zijn precies drie lagen nodig. En de verf is niet goedkoop, dus het is beter om te primen. Als de verf is gebaseerd op acrylaatdispersie, nemen we acrylprimer. Maar beter dan hetzelfde bedrijf als de verf. Er zijn geen compatibiliteitsproblemen met het product.

Een van de nadelen - het te schilderen oppervlak moet vlak zijn. Bijna perfect vlak. Het tweede punt - als u "exclusief" wilt worden, moet u de applicatietechniek beheersen. Je kunt hem natuurlijk gewoon uitrollen met een roller. Het komt ook goed uit. Maar het zou interessanter kunnen zijn.

U kunt het wassen met een afwasmiddel (niet schurend), een doek of een borstel. Een dergelijke reiniging heeft geen invloed op het uiterlijk. In de zin dat het niet erger wordt. Waar vaak de muren worden aangeraakt, kunnen er ‘glazen’ plekken zijn. Als je dit in de gang wilt hebben, overweeg dan om te lakken. Maar dit type verf "ademt", dus verlies dit effect bij het lakken.

Zo ziet de coating met decoratieve verf met een zijden oppervlak eruit

Elk bedrijf dat decoratieve verf met zijde-effect maakt, heeft een iets andere uitstraling. Sommige hebben verschillende opties. En geen kleuren, maar texturen

Als je denkt dat verf met zijde-effect er voor alle fabrikanten hetzelfde uitziet, heb je het mis. Ze gebruiken verschillende additieven, wat resulteert in iets verschillende oppervlakken. Dit type decoratieve verf is populair, dus sommige mensen hebben verschillende kleuren die verschillende texturen geven. En dan zijn er verschillende applicatietechnieken. Met hun hulp kun je een oppervlak van verschillende soorten krijgen: klassieke, natte en gerimpelde zijde.

Het effect van zand of zandduinen op de muren

De samenstelling van de verf met het effect van zand omvat bindmiddelen, oplosmiddelen, antiseptica, kristaldispersies. Bij het aanbrengen krijgen we overlopen, na het drogen verschijnt er textuur. Met verschillende applicatietechnieken krijgen we een ander uiterlijk - duinen, duinen, zanderige overlopen.

Zand effect muurverf

Het effect van zand en zandduinen wordt gecreëerd met een speciale decoratieve muurverf

De verf is gemakkelijk aan te brengen, er zijn geen speciale technieken nodig. Door de uitgesproken textuur worden kleine wanddefecten verborgen. De oppervlakte-eisen zijn dus niet zo streng.

Toepassing en onderhoud

De verf wordt eenvoudig aangebracht, er zijn geen ingewikkelde technieken nodig. Tenzij je niet alleen "zand" en duinen wilt hebben. Maar om een ​​dergelijk effect te creëren, zijn speciale formuleringen vereist.

Verf met zandeffect kan je niet met een penseel wassen. Zachte reiniging met zachte stofzuigermondstukken. En houd er rekening mee dat als je een met verf geschilderde muur met zandeffect aanraakt, het reliëf afbrokkelt. Maar dit is onmerkbaar en heeft geen invloed op het uiterlijk. Het oppervlak is aanvankelijk heterogeen, het reliëf verandert slechts lichtjes. De soort heeft hier geen last van. De levensduur is maximaal 10 jaar, wat helemaal niet slecht is voor verf.

Let op de beschikbaarheid van hygiënecertificaten voor dit type verf. Het bindmiddel is niet altijd ongevaarlijk. De aanwezigheid van certificering en een certificaat van de sanitaire keuring over de hoeveelheid uitgestoten stoffen is dus gewoon nodig.

Structuurverf met zand voor sierpleister

Dit type coating is vergelijkbaar met decoratieve pleister... Maar de verf heeft een meer vloeibare consistentie, dus wordt deze in een dunne laag aangebracht met een roller of kwast, soms worden ook spatels gebruikt. Maar dit is niet nodig, en ze worden ook gebruikt om reliëf aan de oppervlakte te krijgen. Structuurverven met zand zijn gebaseerd op acrylwaterdispersie met vulstoffen van verschillende groottes.

Decoratieve muurverf met stucwerk effect

Structuurverf voor binnen geeft een oppervlak dat lijkt op sierpleister

Verf met het effect van sierpleister kan in bulk worden geverfd, de basiskleur is wit. Het kan in een monochrome versie worden gebruikt, maar het is ook mogelijk om een ​​tweekleurige coating te maken. Hiervoor wordt structuurverf als basis aangebracht. Breng na het drogen met een halfdroge roller of kwast een verf aan met een donkerdere of lichtere tint. Het kan mat, glanzend of met een of ander effect zijn. Er zijn mogelijkheden. Verkrijg de zogenaamde "beglazing".

Fluweel en velours - de volgende effecten

De reproductie van velours en fluwelen oppervlakken is redelijk betrouwbaar. Verven met het effect van velours en fluweel (Projekt 04 - Project 04) worden gemaakt op basis van een acryl-waterdispersie, waaraan deeltjes worden toegevoegd, die het effect van een wollig oppervlak creëren. De muren zelf blijven glad. Om een ​​egaal geverfd oppervlak te verkrijgen, is het aan te raden om met een spuitpistool aan te brengen. Als je van verfrommeld fluweel en velours houdt, kun je een kwast of roller gebruiken.

Decor verf velours

Verf met velourseffect - gedempte glans en schijnbaar fluweelzacht

Muren die zijn geverfd met verf met velourseffect zijn goed te wassen, vervagen niet lang en veranderen hun uiterlijk niet. Ze kunnen alleen "glinsteren" door veelvuldig aanraken. Daarom kunnen ze het beste worden gebruikt voor woonruimten, niet voor gangen en keukens.

Decoratieve verf voor muren met parelmoer: toepassingskenmerken

De parelmoereffectverf wordt meestal gemaakt op basis van een in water oplosbaar acrylcopolymeer. Dit betekent dat het veilig is. De eigenaardige lichte glans van parelmoer kan met niets worden verward.

Lichte glans van parelmoer verzacht kleuren

Het belangrijkste is de applicatietechniek

En als je een "gouden" of "zilveren" muurverf wilt, maar niet uitdagend, dan zal je hoogstwaarschijnlijk een verf met een geschikte parelmoer tint leuk vinden. Een andere optie is zijde. Een iets andere look, meer gedempte glans. Maar je moet dit allemaal zien. Zelfs op de foto kun je het verschil niet laten zien.

Kleuren en toevoegingen

Er zijn genoeg tinten en kleuren decoratieve verf met parelmoer effect. Ze verkopen meestal een concentraat dat is verdund met water. Neem voor een deel van het concentraat 6-8 delen water. De intensiteit van de glans is afhankelijk van de hoeveelheid water.

Glitters, glitters, vlokken, vezels worden aan verf toegevoegd

Het toevoegen van microvezels kan onvolkomenheden in de muur verbergen

Aan de basissamenstelling kunnen vlokken en glitters worden toegevoegd - witte of gekleurde vlekken, fijne vezels, zand, veelkleurige kristallen, glitters. Candis, San Marco hebben zulke opties. Er zijn ook lakken met parelmoer. Ze kunnen worden gebruikt om de basisverf te bedekken en een parelmoerachtig oppervlak te verkrijgen dat bestand is tegen slijtage.

Toepassingsfuncties

Maar werken met parelmoerverf is niet eenvoudig. Het is bijzonder moeilijk om over het gehele oppervlak een gelijkmatige parelmoerachtige glans te verkrijgen. Dit is geen gemakkelijke taak. Zelfs de meesters kunnen niet alles aan, en het is beter om het niet zelf te doen. U raakt alleen een duur product kwijt.

Maar als je parelmoer strepen, golven, strepen wilt krijgen - geen vragen gesteld. Toegegeven, je moet eerst oefenen, omdat de applicatietechniek het uiterlijk enorm beïnvloedt. De tool waarmee de parelmoerverf wordt aangebracht, heeft ook invloed. Sommige soorten worden in één laag aangebracht, andere in twee. Lees de beschrijving.

Degenen die in twee lagen worden aangebracht, betekenen niet "slecht". Ze bieden meer opties. De eerste kan als eenvoudig worden beschouwd. Hij schept de achtergrond. Maar de tweede trekken we de opluchting. Het is mogelijk met een roller met een structurele "bontjas", een spatel, borstels met borstelharen van verschillende hardheid. Over het algemeen zijn er veel mogelijkheden. Maar u moet alle bewegingen bijna exact reproduceren. Dus training is nodig. Of een goede meester.Maar vraag hem om een ​​monster in een klein gebied te laten zien, en pas dan toe of niet.

Deze verf kan als tweede laag op de structuurverf worden aangebracht. Als u een doorschijnende gebruikt, kunt u slechts een lichte verkleuring van de kleur op de textuur en een karakteristieke glans krijgen. En je kunt een paar tinten donkerder / lichter nemen of, in het algemeen, een verf van een andere kleur aanbrengen met lichte bewegingen.

Verf met steeneffect

Nog een decoratieve verf, die qua uiterlijk sterk lijkt op sierpleister. Dit is een verf met steeneffect. Het is veilig omdat het is gebaseerd op een acrylemulsie. Er zijn decoratieve elementen aan toegevoegd die de gewenste uitstraling en reliëf creëren. Bijvoorbeeld Rust Oleum Multispec Stone Accents, Siberia Rock`n`Wall. Deze verf heeft 10 tinten - van heel licht tot vrij helder. Het kan zelfs in worden gebruikt keukens op werkschorten.

Decoratieve muurverf met steeneffect

Beide natuursteeneffectverven zien er ongeveer hetzelfde uit

Een zeer goed exemplaar qua operationele eigenschappen. Heeft een zeer goede hechting. Zeer gladde oppervlakken - zoals kunststof - hebben een primer nodig. De rest kan direct worden geverfd. Het wordt aangebracht met een spuitpistool of met een speciale roller (van hetzelfde bedrijf). Het uiterlijk is afhankelijk van de toepassingsmethode. Na de roller is er een oppervlak met uitgesproken vlokken "steen". Na het spuitpistool is het oppervlak gladder.

Tijdens het gebruik is deze verf die een steen imiteert, handig en duurzaam. Het kan zelfs met een borstel worden gewassen. Voor Rust Oleum is extra bescherming (in de vorm van vernis) niet vereist, terwijl Siberia moet worden gelakt in gebieden met zware vervuiling. De lak is te repareren. Als je ergens een kale plek of een chip krijgt, moet je een stuk spons met water bevochtigen, uitwringen en in verf onderdompelen, op de juiste plek aanbrengen en wachten tot het droog is.

Er zijn ook verfblikken voor een steen. Maar u zult ze waarschijnlijk niet gebruiken voor het schilderen van muren. Is dat voor een paneel, een soort decoratie. Het is te duur.

Een ander opzicht

Zo ziet de steenverf "Alatyr stone" eruit

Een ander type oppervlak wordt gevormd door verf met het effect van verbrande steen Alatyr-steen. Het wordt ook wel "vloeibaar graniet" genoemd. Het wordt aangebracht door te spuiten met een spuitpistool. Er zijn solide en meerkleurige opties. Minder glitter dan hierboven. Gepositioneerd als scheurbestendig, UV-bestendig. Na droging moet het worden gelakt.

Decoratieve verf voor muren in het interieur: foto

Zien hoe verf met een effect eruitziet op een stuk karton of op een scherm is één ding. En je voorstellen hoe het eruit zal zien in het interieur is iets heel anders. Om de taak te vergemakkelijken, hebben we verschillende foto's verzameld van interessante interieuroplossingen. Als richtlijn: als u alle muren gaat bedekken, kijk dan naar zeer lichte tinten. Helder en donker worden gebruikt voor accenten. Dit zijn accentmuren, gemarkeerde gebieden. Over het algemeen: overtuig uzelf.

De ene kleur schijnt door de andere - een van de trucs

Een andere kleur "schijnt door" door één kleur - een van de technieken

 

Met behulp van grijze decoratieve verf met zand

En iemand noemt grijs saai. We moeten hem correct verslaan

 

Verf gebruiken met een zandeffect

Heldere kleur op slechts één muur. Het herhaalt zich ook in enkele kleine details of heeft metgezel kleur... In dit geval wordt de tweede optie gekozen: de kleur van de vloer

 

Techniek voor het aanbrengen van decoratieve verf - gedeeltelijke verwijdering met een spatel

Verschillende applicatietechnieken geven een ander uiterlijk. Hier werden chaotische bewegingen gebruikt met een smalle spatel op een pas geverfd oppervlak.

 

Als we een roller met een reliëf over het geverfde oppervlak tekenen, krijgen we iets soortgelijks

Dit is het resultaat van het rollen met een reliëfroller. Uit de doos

 

Gebarsten verf - Nog een decorverfeffect

Het effect van gebarsten oude verf. Heel interessant, maar vraagt ​​om een ​​passend interieur

 

Blijkbaar hebben ze een bundel draad gebruikt om de verf te verwijderen

Ordelijke chaos. Dit is hoe je het principe van het tekenen van deze lijnen kunt noemen

 

Complexe afhandeling

Drievoudig effect: zijde, twee kleuren en strepen

 

Ongebruikelijke toepassing van conventionele, in het algemeen, verven

Dit kan worden gedaan met verf met parelmoer, zijde-effect of fluweel / velours, metallic

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren