Getextureerde muurverf is een ideale vervanging voor behang

Velen hebben muren in vreselijke kleuren geschilderd, en soms met afbladderende verf. Het is geen toeval dat behang erg populair werd, met behulp waarvan het mogelijk was om de muren goedkoop een aantrekkelijke uitstraling en individualiteit te geven. Vooruitgang op het gebied van het maken en verbeteren van verven en vernissen staat niet stil - moderne structuurverven vervangen verven uit de Sovjettijd.

Getextureerde verf - een decoratieve coating waarmee u verschillende reliëfs op het oppervlak kunt krijgen (tot 3 mm diep), die alleen afhangen van de vaardigheid en verbeeldingskracht van de artiest.

Het waren textuurverven die de voorkeur kregen boven behang, omdat ze een aantal onmiskenbare voordelen hebben:

 • de coating verbergt kleine wanddefecten en vereist daarom geen zorgvuldige voorbereiding van het oppervlak;
 • heeft een hoge hardheid (gebruikt als antivandalisme);
 • water- en weerbestendig;
 • dampdoorlatend - de muren zullen "ademen";
 • kan gebruikt worden op gevels en voor interieurdecoratie.
Getextureerde verf op de interieurfoto

Dit is geen roestige plaat van ijzer - dit is een stalen afwerking gemaakt met Dali Textured Paint! Het hangt allemaal alleen af ​​van uw verbeeldingskracht!

Waar kan ik coatingmonsters zien?

Perfect het is beter om het resultaat bij benadering live te evalueren... Als een winkel gespecialiseerd is in de verkoop van structuurverven, moeten hoogstwaarschijnlijk monsters worden gepresenteerd.

Bewaar een monster van het aanbrengen van structuurverf Lacra met een roller

Bewaar een monster van het aanbrengen van structuurverf Lacra met een roller. We merken meteen op dat zelfs een persoon zonder speciale schildervaardigheden in staat is om zo'n bontjas te maken (zie de video hieronder)

De video maakt gebruik van een "ruwe schuim" roller. Het is stijver en dichter dan normaal. De structuur is cellulair, gemiddeld 2-3 mm groot.

Mocht het niet mogelijk zijn om samples in de winkel te zien, dan kun je de mogelijke opties op internet bekijken. We hebben een kleine selectie foto's samengesteld die de mogelijke effecten illustreren.

 

Diverse verven en prijzen

De volgende structuurverven zijn te horen:

 • Alpina
 • Dali
 • FARBE
 • FARBITEX
 • VGT
 • Lacre
 • Latek
 • ProfiLux (Profilux)
 • Tex
ProfiLux structuurverf voor gevels en interieurs is de goedkoopste structuurverf. In de winkelketen Leroy Merlin kost een emmer van 14 kg ongeveer 900 roebel. Het is onmiddellijk noodzakelijk om erop te letten dat de bescherming van gevels slechts maximaal 3 jaar is. Fabrikanten van duurdere verven beweren dat hun producten tot 10 jaar of langer bescherming bieden.

ProfiLux structuurverf voor gevels en interieurs is de goedkoopste structuurverf. In de winkelketen Leroy Merlin kost een emmer van 14 kg ongeveer 900 roebel. Het is onmiddellijk noodzakelijk om erop te letten dat de bescherming van gevels slechts maximaal 3 jaar is. Fabrikanten van duurdere verven beweren dat hun producten tot 10 jaar of langer bescherming bieden.

De onderstaande video maakt gebruik van ProfiLux structuurverf.

Lacra is een goedkope structuurverf. Een emmer van 18 kg kan worden gekocht voor een prijs van 1200 roebel. Uit de categorie goedkoop en boos

Lacra is een goedkope structuurverf. Een emmer van 18 kg kan worden gekocht voor een prijs van 1200 roebel. Uit de categorie "goedkoop en vrolijk"

Nu zul je niemand verrassen met een breed scala aan prijzen voor hetzelfde product. Verven zijn geen uitzondering, dus haast je niet om structuurverf te bestellen in de eerste online winkel die je tegenkomt. Laten we bijvoorbeeld eens kijken wat er op internet te vinden is en tegen welke prijs.

De laatste prijs in de VseInstrumenty-winkel was 2433 roebel voor een emmer van 15 kg

De laatste prijs in de VseInstrumenty-winkel was 2433 roebel voor een emmer van 15 kg

Er is nog een groot aantal woonwinkels die niet op internet vertegenwoordigd zijn. Dienovereenkomstig kunt u alleen achter de aanwezigheid van een bepaald product komen door de winkel te bezoeken.

DALI-DECOR verf Texture voor een lage prijs

In een kleine ijzerhandel kost dezelfde DALI-DECOR Faktura-verf bijna 500 roebel minder. Met grote hoeveelheden werk kunt u aanzienlijk besparen

Wees niet verbaasd als je DALI-DECOR-verf Texture in een zwarte emmer tegenkomt - het ontwerp van de verpakking is sinds 2020 veranderd

Wees niet verbaasd als u DALI-DECOR-verf Texture in een zwarte emmer tegenkomt - het ontwerp van de verpakking is sinds 2020 veranderd

De structuurverf van VGT Galleru is erg populair. Een emmer van 18 kg kan worden gekocht voor een prijs van 2000 roebel

De structuurverf van VGT Galleru is erg populair. Een emmer van 18 kg kan worden gekocht voor een prijs van 2000 roebel

Structuurverf Alpina Expert - goede kwaliteit tegen een redelijke prijs (ongeveer 2400 roebel voor 15 kg)

Structuurverf Alpina Expert - goede kwaliteit tegen een redelijke prijs (ongeveer 2400 roebel per 15 kg)

Kleurenpalet van verven

Structuurverven zijn in de regel verkrijgbaar in een witte basis. De gewenste kleur wordt bereikt door het gebruik van sterk geconcentreerde kleurpasta's of kleurverven. U moet structuurverf en kleurenschema van dezelfde fabrikant gebruiken.

De met structuurverf verkregen decoratieve laag is overschilderbaar. Dat wil zeggen, u kunt eerst structuurverf aanbrengen zonder kleur toe te voegen en er bovenop schilderen in de gewenste kleur.

Gevelverf wordt in één laag aangebracht. Voor het kleuren van de decorlaag worden verven met een lagere consistentie gebruikt, bijvoorbeeld DALI-DECOR BASE.

DALI-DECOR BASE decoratieve verf. Doel: hoogwaardige oppervlaktevoorbereiding voor het daaropvolgend aanbrengen van Dali-Decor decoratieve coatings Beschermende en decoratieve afwerking van Dali-Decor decoratieve coatings

DALI-DECOR BASE decoratieve verf. Doel: hoogwaardige oppervlaktevoorbereiding voor het daaropvolgend aanbrengen van Dali-Decor decoratieve coatings; beschermende en decoratieve afwerking van decoratieve coatings van Dali-Decor.

Hoe toe te passen (video-instructies)

Lees voordat u met het werk begint de instructies voor het gebruik van structuurverf op de verpakking. Overweeg de volgende belangrijke punten:

Een emmer van 15 kg kan erop wijzen dat het genoeg zal zijn voor 20 m² - in werkelijkheid kan het genoeg zijn voor slechts 10 m². Een verbruik van 1-1,5 kg per vierkante meter is gebruikelijk.

Verdun de verf niet boven de norm - als wordt aangegeven dat u niet meer dan 5% water kunt toevoegen, moet u niet meer toevoegen, in de verwachting dat de verf voldoende zal zijn voor een groot gebied.

Bij handmatig kleuren moet het volledige volume verf dat nodig is voor het werk in één keer worden gekleurd, anders is de kans groot dat u de kleur "mist" bij het kleuren van de volgende batch materiaal.

Structuurverf kan kleine defecten in de ondergrond verbergen, maar wat zijn kleine defecten? Omdat de verf een hoge consistentie heeft, kan hij zonder problemen microscheuren aan. Probeer de reliëfstrepen niet 1-2 mm te verbergen - ze zullen perfect zichtbaar zijn.

Het oppervlak van de muur was niet goed geëgaliseerd, bovendien werd de structuurverf verdund met water boven de norm. Na het aanbrengen met een roller was het resultaat vreselijk. Maak geen fouten van anderen!

Het oppervlak van de muur was niet goed geëgaliseerd, bovendien werd de structuurverf verdund met water boven de norm. Na het aanbrengen met een roller was het resultaat vreselijk. Maak geen fouten van anderen!

De methode voor het aanbrengen van structuurverf hangt af van wat er uiteindelijk moet worden verkregen. Hieronder staan ​​een paar video's die laten zien hoe u de een of andere dekking krijgt.

Decoratieve verf DALI-DECOR Texture. Coating "Provence"

Decoratieve verf DALI-DECOR Texture. Coating "Frozen Waves"

Decoratieve verf DALI-DECOR Texture. Coating "Pijnboomschors"

Instructies voor het aanbrengen van Farbe Textured Paint

Aanbrengen van structuurverf (Strukturfarbe) Alpina zonder vulling

VGT masterclass over het aanbrengen van structuurverf VGT Gallery. Effect "Travertijn"

Hulpmiddelen

Hieronder staan ​​alle gereedschappen die nodig kunnen zijn bij het aanbrengen van structuurverven. De samenstelling van de set is afhankelijk van het type decoratieve coating dat nodig is.

 • Veloursroller en verfbak
 • Decoratieve roller
 • Smalle spatel
 • Brede spatel
 • Een of twee Venetiaanse troffels - afhankelijk van de ondergrond
 • Rasp met fijnkorrelig schuurpapier M 50
 • Brede borstel
 • Bouwmixer of boormachine met speciaal opzetstuk
Sierkussen PQtools. Frosty Morning-effect

Sierkussen PQtools. Frosty Morning-effect

Venetiaanse troffel - Toolberg decoratieve troffel. Breedte - 80 mm, lengte - 200 mm

Toolberg Venetiaanse decoratieve troffel. Breedte - 80 mm, lengte - 200 mm

Korte conclusies

 1. Getextureerde verven openen nieuwe horizonten voor creativiteit.
 2. De coatings zijn sterk en duurzaam.
 3. Als u wilt, kunt u met een minimum aan gereedschappen een uniek effect met uw eigen handen creëren.
Vergelijkbare berichten
Opmerkingen 6
 1. Evgeniy
  14/11/2020 om 09:54 - Antwoord

  Er is een soort verwarring met al deze verven en pleisters, de verkopers in de winkels komen er niet uit. Ze vroegen in een van de winkels naar de structuurverf Lacra - de verkoopmedewerker wees naar hetzelfde monster als in het artikel, maar toen hem werd gevraagd waar de verf zelf was, wees hij naar een emmer gips met een korreleffect. De rollers laten zien dat zowel verf als gips wordt aangebracht met een troffel, ook de consistentie is vergelijkbaar. De campagne is bijna hetzelfde, maar onder een andere naam.
  Over het algemeen ziet de coating met een structuureffect er echt gaaf uit. In eerste instantie dacht ik eraan om de loggia af te werken met plastic, maar besloot deze te schilderen met structuurverf. Nu weigeren velen plastic vanwege de niet-milieuvriendelijkheid ervan.

  • Alexander P.
   06.12.2020 om 20:18 - Antwoord

   Voor zover ik begrijp, kan sierpleister met een dikkere laag worden aangebracht dan structuurverf. Neem dezelfde schorskever - dit is een dikke laag, je kunt het niet maken met verf.

 2. Vladimir
  28/11/2020 om 11:55 - Antwoord

  Ik vond het leuk hoe ze in de video met Dali-verf werken, ik besloot het ook te proberen, maar hier is een hinderlaag - ik vond Dali-verf in Volgograd, maar Dali Base-verf is ook nodig, maar die is er niet. Evenmin wordt het in de winkels aangegeven op de officiële website van de fabrikant. Er is geen wens om via internet uit te schrijven - als iets niet genoeg is, moet u het opnieuw uitschrijven. Terwijl ik naar Tex-producten kijk, kun je in onze winkels tenminste een volledige lijn vinden en niet meer je hoofd breken.

  • Alexander P.
   06.12.2020 om 20:24 - Antwoord

   Wat kun je zeggen over Tex?

   • Vladimir
    12/07/2020 om 17:16 - Antwoord

    Ik zal niks zeggen. Hij stond op, dacht na, keek hoe de kleurmachine een emmer (die van iemand anders) met verf aan het draaien was. Kortom, ik besloot me niet bezig te houden met structuurverf, kocht twee emmers van 3 kg Teks front universeel voor 300 roebel en schilderde de muren op de loggia. Ik kleurde niet eens, maar liet het wit achter. Misschien had hij een kleurenschema moeten toevoegen zodat er niet te veel merkteken was, maar ook hier was het nodig om precies te weten hoeveel verf hij moest nemen. Kortom, wat is gedaan, is gedaan.

 3. Alexander P.
  06.12.2020 om 20:09 - Antwoord

  Ik deel mijn bescheiden onderzoek.
  1) Als het gaat om het bedekken van een dunne laag, zoals roggehuid, dan moet het oppervlak zorgvuldig worden geëgaliseerd, anders zijn alle oneffenheden zichtbaar.
  2) Hoe dikker de verflaag, hoe prominenter de textuur. Ik heb geen grootcellige schuimroller gevonden, dus ik nam een ​​bijna gladde, die is ontworpen voor een wateremulsie. Ik heb een dun laagje verf aangebracht en met een roller in verschillende richtingen gerold. Het bleek roggehuid te zijn - ik vind het persoonlijk leuker dan groot en minder verfverbruik.
  Wat betreft de muren met onregelmatigheden, dan is er waarschijnlijk alleen om de Provence met een troffel eruit te flappen, en zelfs dan kun je geen goedkoop materiaal ruïneren. Het is beter om het oppervlak eerst voorzichtig waterpas te maken en geen onzin te doen.

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren