Glaswanden: soorten, glasdikte, plaatsing

Het ontwerp van ons huis is een creatief proces waarmee we volledig verschillende woningen kunnen krijgen in termen van functionaliteit, doel en type van het pand met dezelfde lay-out. Een grote verscheidenheid aan nieuwe en oude materialen biedt veel mogelijkheden voor de uitvoering van de meest gedurfde projecten. Met glazen wanden in een appartement of huis kunt u bijvoorbeeld een woning een niet-standaard uiterlijk geven, de indeling wijzigen zonder nieuwe muren te plaatsen. Toestemming is niet vereist voor hun installatie, ze "laden" de ruimte niet, maar verdelen deze en blokkeren afzonderlijke zones.

Soorten en variëteiten

Laten we eerst eens praten over de ontwerpkenmerken van glazen scheidingswanden. Ze kunnen voorwaardelijk worden onderverdeeld in de volgende groepen;

 • Geheel glas. Scheidingswanden van dit type zijn samengesteld uit grote glasplaten zonder extra structuren. Behalve glas zijn er alleen bevestigingsmiddelen nodig om het aan het plafond / vloer / wanden te bevestigen. Het glas moet een hoog draagvermogen hebben, daarom wordt vaak duplex of triplex glas gebruikt - glas verlijmd met een transparante film. Wanneer dergelijk glas wordt vernietigd, brokkelt het niet af en blijven de fragmenten aan de film hangen. Het glas is goed maar duur.

  Volledig glazen wanden hebben geen grenzen

  Volledig glazen wanden hebben geen grenzen

 • Draadframe. Een aluminium / gelakt staal / hout / kunststof profiel wordt aan de wanden, vloer, plafond bevestigd. Glas is aan het profiel bevestigd. Een aanzienlijk deel van de belasting bij deze glazen scheidingsinrichting valt op het frame, waardoor glas eenvoudiger (en goedkoper) kan worden toegepast.

  Wireframes zien er grafischer uit. Zeker in combinatie met een donker / zwart frame

  Wireframes zien er grafischer uit. Zeker in combinatie met een donker / zwart frame

 • Franse beglazing. Een van de privé-frametypes. Er is een lijst, maar het glas erin is niet stevig, maar gescheiden door imposts. Dit type glazen wand voor een huis is goed, want als een deel van het glas breekt, blijft de rest intact en kost het minder geld en tijd om te herstellen.

  Dit is de uitstraling van klassieke Franse glazen wanden in een appartement.

  Dit is de uitstraling van klassieke Franse glazen wanden in een appartement.

 • Van glazen blokken, ramen met dubbele beglazing, glasprofielen. Bij gebruik van dit materiaal lijkt de glazen scheidingswand al meer op een muur. Glazen blokken lijken op stenen (er zijn zelfs vergelijkbare in vorm) en ze zijn veel dikker dan alleen glas. Ze geven ook een grotere mate van geluidsisolatie en zijn minder transparant. Maar ondanks dit is het nog steeds een glazen wand.

  Glazen wanden van glazen blokken waren ooit populair, maar met de ontwikkeling van technologie zien ze er veel aantrekkelijker uit

  Glazen wanden van glazen blokken waren ooit populair, maar met de ontwikkeling van technologie zien ze er veel aantrekkelijker uit

Er zijn ook auteursopties, die moeilijk aan elk type kunnen worden toegeschreven, hoewel de meeste variaties zijn op het thema van frame en Franse glaswanden, waarin verschillende geometrische vormen van het frame worden gebruikt, verschillende soorten glas. Het is gewoon moeilijk voor te stellen hoe anders de resultaten van dergelijke experimenten eruit zouden kunnen zien.

Stationair

Glazen wanden in een appartement of huis worden stationair of mobiel gemaakt. Stationaire muren worden vervangen door gewone muren, ze zijn gewoon gemaakt van ongebruikelijk materiaal. Dit is een uitstekende oplossing als het af te schermen deel van de ruimte wordt verkregen zonder ramen - er valt voldoende licht door de glazen wand. Deze techniek is nog vaak terug te vinden in gedeelde kantoren: glazen wanden markeren de grenzen maar wekken niet het gevoel van een bijenkorf met kleine honingraten / cellen.Elk heeft zijn eigen werkhoek, maar de kamer is hetzelfde.

Stationaire scheidingswanden vouwen niet, bewegen niet ...

Stationaire scheidingswanden vouwen niet, bewegen niet….

Stationaire glazen wanden in een appartement en in een huis zijn te vinden in badkamers, waar ze de douche of het bad afschermen van de rest van de kamer. Ze worden ook wel "glazen sanitaire scheidingswanden" genoemd. Deze scheiding zorgt voor waterdichtheid, maar verdeelt de ruimte niet visueel, waardoor zelfs een kleine badkamer ruim blijft. In dit geval wordt vaak frameloze beglazing gebruikt. De glasvoegen worden afgedicht met een transparante kit, behouden perfect hun waterbestendigheid en tasten het uitzicht niet aan. Dit is om twee redenen beter. Ten eerste is het gemakkelijker te onderhouden, er is geen plaats voor water, vuil, zoutafzettingen. Ten tweede zijn profielen voor veelvuldig contact met water duur. Dit is dus een slimme beslissing.

Mobiel

Mobiele glazen scheidingswanden zijn meestal ontwerpoplossingen waarmee u dezelfde ruimte op verschillende tijdstippen op verschillende manieren kunt gebruiken. In dit geval kan de glaswand worden verplaatst. Dit is een geweldige oplossing voor kleine appartementen, deze techniek wordt ook gebruikt wanneer studio appartement ontwerp.

Mobiele partities

Mobiele partities

Deze techniek wordt ook gebruikt bij het combineren van een keuken met een gasfornuis en een woon- / eetkamer. Om de veiligheid te waarborgen, moet de ruimte waarin het gastoestel is opgesteld, zijn afgesloten en voorzien van deuren. Maar het punt van eenwording is precies het verwijderen van de partitie. Deze tegenstrijdigheid wordt opgelost met een glazen mobiele wand. Het is geheel of gedeeltelijk van glas, schuif- / vouwdeuren zijn geïnstalleerd.

Mobiele glazen wanden in een appartement kunnen zijn:

 • Schuifdeuren compartiment. In dit geval "rijdt" het beweegbare deel op het stationaire deel van de scheidingswand, glas of niet - het maakt niet uit. Er zijn twee typen - met een bovenste geleiderail en met een onderste. Toprailsystemen kunnen worden opgehangen zonder de vloer te raken. Deze optie is goed als de vloer al klaar is en het moeilijk is om de benodigde structuur erin te integreren. Systemen met een onderste geleiderail zijn goedkoper en tegelijkertijd stabieler in bedrijf: de hoofdbelasting valt op de onderste rail en de bovenste dient om het web in de ruimte te stabiliseren. De belangrijkste glazen schuifwanden hebben een lage geluidsisolatie.

  Schuifwanden in een glazen kamer - mobiliteit en gemak

  Schuifwanden in een glazen kamer - mobiliteit en gemak

 • Radiale scheidingswanden. In principe is het ontwerp hetzelfde - bij schuif- / schuifdeuren zijn alleen de glazen gebogen met een bepaalde straal.

  Radiale glazen scheidingswanden worden in een aparte groep ingedeeld, omdat ze een speciale configuratie hebben

  Radiale glazen scheidingswanden worden in een aparte groep ingedeeld, omdat ze een speciale configuratie hebben

 • Met draai- of klapdeuren. Deze optie vind je vaak in winkels, maar kan ook thuis gebruikt worden.

  Zwaai- of klapdeuren in glazen wanden

  Zwaai- of klapdeuren in glazen wanden

 • Opklapbare scheidingswanden. Er zijn twee soorten: een boek en een accordeon. De systemen zijn vergelijkbaar, maar bij het boek zitten de bevestigingspunten aan de rand van het canvas, bij de accordeon in het midden. Hieruit kunnen grote doeken worden samengesteld die, indien nodig, verschuiven en vouwen, waardoor ruimte vrijkomt. Meestal hebben ze twee geleiderails nodig om een ​​stabiele positie van het canvas te garanderen.

  Accordeon of boek - twee systemen die een glazen scheidingswand kunnen vouwen tot een compact geheel

  Accordeon of boek - twee systemen die de glazen wand kunnen opvouwen tot een compact geheel

Als u niet kunt beslissen of u een vaste partitie of een mobiele partitie nodig heeft, overweeg dan de prijs. Mobiele partities zijn veel duurder. Het verschil kan twee keer of meer zijn. Als het budget beperkt is, is het redelijk om een ​​gecombineerde glazen scheidingswand in een appartement of huis te maken - maak een deel stationair en een deel schuifbaar.

Soorten glazen en hun maximale maten

Dezelfde glazen scheidingswand kan worden gemaakt van verschillende soorten glas. Het is belangrijk om de juiste parameters, prestatiekenmerken van het materiaal te kiezen, en hiervoor moet u hun kenmerken en eigenschappen kennen.Als je zelf zo'n ontwerp hebt bedacht, kun je beter een ervaren glazenmaker raadplegen. Niet alle ontwerpers hebben alle informatie die ze nodig hebben, en gewone mensen zijn zich gewoon niet bewust van bepaalde dingen.

Glazen scheidingswand kan met deuren zijn

Glazen scheidingswand kan met deuren zijn

Dikte voor scheidingswanden voor verschillende doeleinden

Allereerst moet u beslissen over de dikte van het glas, die u beter kunt gebruiken bij het plaatsen van een scheidingswand. Hangt af van het type scheidingswand, de plaats van installatie, het type glas dat wordt gebruikt.

 • Volledig glazen maken het materiaal 10-12 mm dik. Het is niet de moeite waard om een ​​grote dikte te nemen, omdat het erg moeilijk is om accessoires te vinden.
 • Glazen scheidingswanden in een appartement en een huis met imposts, frame-exemplaren, zijn samengesteld uit glas met een dikte van 8-10 mm.

  Originele oplossing ...

  Originele oplossing ...

 • In doucheruimtes is de optimale dikte 8 mm. Je kunt 10 mm meenemen, maar dit is 5 kg extra per vierkante meter van het scheidingsoppervlak, wat best veel is. Er is een versterkte constructie nodig, wat leidt tot extra kosten.

Als de scheidingswand extern is, dient deze om een ​​overdekte veranda, wintertuin, enz. hoogstwaarschijnlijk heb je een raam met dubbele beglazing nodig, en dat is een ander verhaal en een andere benadering.

Bekend siliconenglas

Glazen wanden in een appartement kunnen worden gemaakt van transparant, mat, gedessineerd, getint, gekleurd schapenvacht, spiegels en hun combinaties. De afmetingen van de glasplaat zijn afhankelijk van het type. Een plaat gewoon glas is 1200 mm breed en 2000 mm hoog. Als grotere maten nodig zijn, worden er imposts gemaakt (extra scheidingsprofielen) of wordt gehard glas gebruikt. Het onderscheidt zich door hogere sterkte-eigenschappen; bij vernietiging zijn de fragmenten niet scherp, dus de kans op letsel is laag. De maximale afmetingen van gehard glas met een dikte van 6 tot 19 mm maken het mogelijk om voor bijna elke ruimte een scheidingswand uit één stuk te maken: 3210 mm * 6000 mm. Er is maar één nadeel van dit glas: het is duur. En hoe groter het velformaat, hoe hoger de prijs.

Triplex kan worden gepantserd, of het kan bestaan ​​uit drie glazen gelijmd met twee films ...

Triplex kan worden gepantserd, of het kan bestaan ​​uit drie glazen gelijmd met twee films ...

Nog hoger zijn de sterkte van gelaagd glas: duplex en triplex. Glasplaten worden gelijmd met een transparante plastic film (duplex is glas met een film, triplex is twee glazen en een film ertussen. De technologie is zo ontworpen dat de transparantie van meerlagige glazen niet afneemt, brekend glas niet verstrooit, maar is bedekt met een netwerk van scheuren, fragmenten blijven aan de film hangen. De maximale afmetingen van een duplex en triplex zijn 2600 mm * 3100 mm. Welk glas is beter voor glazen wanden in een appartement: duplex of triplex Je kunt het niet zeker zeggen - het hangt af van het doel van de wand. Duplex is lichter en goedkoper, triplex heeft betere eigenschappen in warmte- en geluidsisolatie Dus als een glazen wand in een appartement of huis de kamer van de straat afschermt, zijn de beste opties een raam met dubbele beglazing of triplex. Voor een interne scheidingswand moet je kiezen tussen gewoon, gehard glas of duplex.

Organisch glas

Zelfs glazen wanden in een appartement of huis, u kunt acrylglas of polycarbonaatplaat gebruiken. Ze hebben een lage thermische geleidbaarheid (0,2-0,3 W / (m · K)), laten goed licht door (transparantie tot 92%), wegen 2-3 keer minder (met dezelfde dikte), zijn beter bestand tegen schokbelastingen kosten minder. Dit zijn hun voordelen. Zelfs biologische glazen bij een bepaalde temperatuur hebben een hoge plasticiteit, zodat ze kunnen worden gebogen en elke vorm kunnen geven. Na afkoeling behoudt het glas zijn vooraf bepaalde vorm.

Plexiglas kan worden gebruikt bij het plaatsen van glazen wanden in een appartement of huis

Plexiglas kan worden gebruikt bij het plaatsen van glazen wanden in een appartement of huis

De nadelen zijn dat het materiaal smelt bij niet de hoogste temperaturen (250-300 ° C), er ontstaan ​​gemakkelijk krassen op het oppervlak wat de lichtdoorlatendheid aanzienlijk vermindert. U kunt niets aan het smelten doen - ze mogen niet in de buurt van verwarmingstoestellen of open vuur worden geïnstalleerd. En ze bestrijden krassen door een dunne, maar duurzame film te plakken.Dikte plexiglas - van 2 mm tot 50 mm, plaatafmetingen - 2050 mm * 3050 mm.

Er kunnen verschillende objecten in acrylglas zijn

Er kunnen verschillende objecten in acrylglas zijn

Acrylglas kan worden gegoten en geëxtrudeerd. Gegoten - duurzamer, kan een aanzienlijke dikte hebben. Extrusie - dunner (de maximale dikte hangt af van de extruder), kan ondoorzichtig, lichtverstrooid, gekleurd zijn. Er is ook decoacryl, een variant met een mat of glad oppervlak. verschillende objecten kunnen erin worden gestoken - van glitters tot kleine objecten. Decorateurs gebruiken dergelijke acrylglazen graag.

Glazen blokken en glasprofielen

Voor stationaire glazen wanden voor een appartement of huis, in een kantoor, kunt u glazen blokken en glasprofielen gebruiken. Beiden zijn glasproducten, maar ze hebben een ander uiterlijk en fabricagetechniek. Scheidingswanden van deze materialen laten licht door, maar zijn niet volledig transparant. Silhouetten zijn op zijn best zichtbaar. Details, zelfs bij zeer goede verlichting, kunnen niet worden gedemonteerd.

Glazen blokken worden in bepaalde vormen gegoten. Twee identieke fragmenten worden vervolgens gecombineerd tot één blok - een parallellepipedum. Ze zijn klein van formaat, geproduceerd in de vorm van vierkanten of rechthoeken, van transparant of gekleurd glas. De randen kunnen egaal of van een patroon zijn voorzien, waarbij het gegolfde oppervlak meestal aan de binnenkant en de buitenkant glad is.

Stationaire scheidingswanden gemaakt van glazen blokken en glasprofielen

Stationaire scheidingswanden gemaakt van glazen blokken en glasprofielen

Glazen blokken hebben een goede thermische isolatie, aangezien er een luchtspleet is tussen twee glazen wanden. Van hen wordt, net als bakstenen, een muur gelegd, maar tegelijkertijd is het niet nodig om deze uit elkaar te leggen, misschien een naad in een naad. Glazen wanden in een appartement van glazen blokken laten licht door, maar zijn niet transparant. Dit is een goede optie als u bijvoorbeeld een bad van de rest van de kamer wilt afschermen, een scheidingswand in een lange kamer wilt plaatsen.

Stekloprofilit - P- of U-vormig product gemaakt van gebogen alkalisilicaatglas. Het wordt geproduceerd in lange stroken (tot 3 meter), die in een speciaal profiel worden gestoken. De wand kan enkel of dubbel gemonteerd worden door de profielen naar elkaar toe te plaatsen.

Glazen wanden in het appartement en huis: foto's van interessante opties

Scheidingswand van glazen blokken in de badkamer - en de douche is omheind en de ruimte wordt niet belast

Scheidingswand van glazen blokken in de badkamer - en de douche is omheind en de ruimte wordt niet belast

 

Een stationaire scheidingswand van patroonglas scheidt het bed zonder opdeling in cellen

Een stationaire scheidingswand van patroonglas scheidt het bed zonder opdeling in cellen

 

Het ontbreken van scherpe hoeken is een andere mogelijkheid die kan worden gerealiseerd met glazen blokken

Het ontbreken van scherpe hoeken is een andere mogelijkheid die kan worden gerealiseerd met glazen blokken

 

Voor klassieke interieurs kunt u een zandstraaltekening op het glas maken

Voor klassieke interieurs kunt u een zandstraaltekening op het glas maken

 

Glazen scherm voor het verdelen van de kamer

Glazen scherm op wielen voor het indelen van de kamer

 

Glazen blokken in de badkamer zijn erg populair

Glazen blokken in de badkamer zijn erg populair

 

Als u de keuken van de gang moet scheiden, maar natuurlijk licht in een donkere gang wilt behouden, plaatst u een glazen scheidingswand

Als u de keuken van de gang moet scheiden, maar natuurlijk licht in een donkere gang wilt behouden, plaatst u een glazen scheidingswand

 

Melkglas, afgeronde fragmenten - mooi, stijlvol

Melkglas, afgeronde fragmenten - mooi, stijlvol

 

Een van de decoratiemogelijkheden

Een van de decoratiemogelijkheden

 

Glazen scheidingswanden in een appartement of huis zien er erg goed uit ... het belangrijkste is dat de stijl overeenkomt

Glazen scheidingswanden in een appartement of huis zien er erg goed uit ... het belangrijkste is dat de stijl overeenkomt

 

Een originele manier om de keuken te accentueren zonder ruimte in te nemen

Een originele manier om de keuken te accentueren zonder ruimte in te nemen

 

Radiale schotten - altijd interessant

Radiale schotten - altijd interessant

 

Gekleurde scheidingswanden zorgen ook voor een bepaalde sfeer.

Gekleurde scheidingswanden zorgen ook voor een bepaalde sfeer.

 

Frames, dunne imposts ... de eenvoudigste oplossingen geven een interessant effect

Frames, dunne imposts ... de eenvoudigste oplossingen geven een interessant effect

Vergelijkbare berichten
commentaar 2
 1. Irina
  30/11/2017 om 15:05 - Antwoord

  Goede dag. Ik vraag u om de kosten te berekenen van een scheidingswand van 2445x2800 (h) mm in het appartement tussen de keuken en de kamer "Franse beglazing" schuifdeur -1200 mm breedte (twee doeken) in het midden van de scheidingswand.

  • Beheerder
   30-11-2017 om 15:40 - Antwoord

   Goede dag! Onze site is informatief, we verhandelen niets. U moet een fabrikant of verkoper zoeken.

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren