Huizen uit zeecontainers: bouwopties, indeling

In ons land zijn ze zo gewend aan traditionele baksteen- en betonconstructies, met de nadruk op SNiP's en GOST's van de vorige eeuw, dat alternatieve constructietypes niet eens in overweging worden genomen bij het kiezen van materialen voor de constructie van huizen. Zeecontainerhuizen zijn erg populair in de VS en Europa. Voor hen is dit een vrij standaard ontwerp, dat veel goedkoper is dan kapitaalconstructie. Bovendien zijn dergelijke huizen op geen enkele manier minder betrouwbaar dan betonnen huizen.

Huis van zeecontainers binnen

Huis van zeecontainers binnen

Voordelen van containerhuizen

Wantrouwen komt ook voort uit het feit dat zo'n experimentele constructie ongeveer twintig jaar geleden is verschenen. Maar de ervaring met constructie en techniek is al voldoende ontwikkeld om dergelijke woningen voor permanente bewoning te creëren.

Voors en tegens

Voordelen:

 1. volwaardige woningen uit containers kunnen in 1-3 maanden worden gebouwd;
 2. een vereenvoudigde versie van de fundering bespaart geld - kolomvormig, schroef, vloerplaten;
 3. installatie van containers in elke positie: naast elkaar, boven elkaar, onder een hoek, loodrecht;
 4. de mogelijkheid om te bouwen op een reliëf van welke vorm dan ook;
 5. keuze van uw eigen lay-out met bijna geen beperkingen;
 6. Zelfbouw zonder tussenkomst van gespecialiseerde organisaties;
 7. de mogelijkheid om het te gebruiken als mobiel huis, dat wil zeggen, overbrengen naar een nieuwe site;

  transport van het huis vanuit de container

  Vervoer van een huis vanuit een container

 8. de dichtheid van de container biedt bescherming tegen het binnendringen van knaagdieren;
 9. seismische weerstand: kan worden geïnstalleerd in gebieden met hoge seismologische activiteit zonder de kosten van wapening;
 10. een container gebruiken als verlengstuk van een huis van andere materialen;
 11. uitbreidbaar: extra modules kunnen later worden toegevoegd;
 12. installatieproductie op elk moment van het jaar;
 13. de originaliteit van de structuur.

Minpuntjes:

 1. constructie van kamers met een standaardhoogte van niet meer dan 2,4 m;
 2. extra kosten voor hijsmiddelen voor montage;
 3. de kosten voor het installeren van hoogwaardige ventilatie en thermische isolatie;
 4. de behoefte aan anticorrosiebescherming van metaal.

Afmetingen van zeecontainers

Bij zeetransport worden verschillende opties voor ISO-containers gebruikt, verschillend in grootte:

 • 20 voet;
 • 40;
 • 45;
 • koelkasten.

45 voet is zeldzaam en een koelkast is te specifiek en duur. De meest voorkomende en populaire zijn 20 en 40 voet. In het Engelse maatstelsel is een voet ongeveer 30 cm, hieruit halen we respectievelijk 6 en 12 meter.

afmetingen van zeecontainers

Maten van populaire containers geschikt voor constructie

De werkelijke grootte in een module van 20 voet is iets kleiner en is 5.898 x 2.350 en 40 is 12.093 x 2.330 x 2.372 m. Het interne oppervlak van een lege module zal dus 13,8 en 28,2 m zijn2 respectievelijk.

Voor de bouw van een volwaardig huis met een oppervlakte van 60-120 m2, je moet meerdere containers gebruiken. Modules kunnen in 2 à 3 verdiepingen worden gerangschikt in een beperkte bouwruimte. De containers zijn sterk genoeg om huizen met meerdere verdiepingen te bouwen. Kleinere blokken kunnen worden gebruikt als mobiele werkplaatsen, cabines, tijdelijke constructies, landhuizen, enz.

Apparaat

De metalen structuur is gelast van balken met longitudinale en transversale dragende elementen. De zijbekleding en het dak zijn gemaakt van golfplaten van 1,5-2 mm dik.

opstelling van een zeecontainer

Uiterlijk en structuur van de zeecontainer

De vloer is gemaakt van 2 langsbalken verbonden door dwarsbalken om de structuur te versterken. Bij het bedekken van de vloer kan metaal, watervaste hardboard, multiplex worden gebruikt.

Voor het hijsen en vastzetten tijdens transport zijn de producten voorzien van hoekbeslag en gaten voor een heftruck.

De naam "marine" spreekt voor zich, het lichaam moet verzegeld worden. De deuren zijn voorzien van rubberen banden om de dichtheid te garanderen.

Huizen gemaakt van zeecontainers

Een dergelijke constructie wordt op een andere manier "halffabrikaat" genoemd. Het gebouw kreeg deze naam omdat er kant-en-klare blokken met wanden, plafond en vloer worden gebruikt voor de bouw, die niet apart hoeven te worden opgetrokken.

Een 20-voets containerhuis wordt te klein, maar kan worden omgebouwd tot een kleine werkplaats of een landhuis. Een 40-voets container is ongeveer zo groot als een studio-appartement of studio-appartement. Als u een volwaardig huis wilt creëren, moet u meerdere containers gebruiken die met elkaar zijn verbonden. Dat wil zeggen, u krijgt een modulair huis.

containerhuis 20 voet

Klein containerhuis 20 voet

Metalen containers hebben de vorm van een regelmatig parallellepipedum. Om met de vorm te spelen, installeren sommige ontwerpers de modules schuin ten opzichte van elkaar, of combineren ze met verschillende formaten.

Wat kan er worden gebouwd

Vanwege hun grootte en sterkte kunnen er verschillende gebouwen worden gemaakt van containers:

 • Een appartement - voor de inwoners van ons land lijkt dit project nog steeds vreemd, maar het wint aan populariteit.
 • Een werkplaats is een geweldige optie voor kleine productie.
 • Landhuis - als u het alleen in de zomer gebruikt, is geen speciale isolatie vereist.
 • Winkel - voor een klein bedrijf is dit een geschikte optie. En na verloop van tijd kunt u de winkel naar een nieuwe, meer winstgevende locatie verhuizen.
 • Het bloemenpaviljoen is een ander type mobiel bedrijf.
 • Tuinhuis - voor het opbergen van gereedschap en andere accessoires voor de tuin en moestuin.
 • Schuur - kan worden gebruikt voor het houden van vee of als opslag voor thuis.

Projecten en lay-out

Veel mensen denken dat een containerhuis erg smal zal zijn en een standaardindeling heeft - dit is verre van het geval. Meerdere containers die met elkaar zijn verbonden, helpen de grenzen van de ruimte te verleggen, waartussen u storende partities moet verwijderen. Het kan ook een gebouw met meerdere verdiepingen zijn met een wenteltrap.

Het project van het huis wordt getekend rekening houdend met de afmetingen van de geselecteerde module van 20 of 40 voet of een set van meerdere modules. Bij het ontwerp van de structuur moet rekening worden gehouden met het aanbod van communicatie en moet de nadruk liggen op algemene normen.

Voordat met de bouw van een huis vanuit zeecontainers wordt begonnen, is het noodzakelijk om vergunningen af ​​te geven als het om kapitaal gaat. Als u van plan bent de woning via de BTI in gebruik te nemen, moet u voldoen aan de huidige normen. In dit geval loont het de moeite om een ​​professionele ontwerporganisatie in te huren.

Vervolgens wordt een schatting gemaakt, rekening houdend met alle benodigde bouwmaterialen. Op basis van het gewicht wordt de benodigde fundering berekend.

Hoe je met je eigen handen een huis uit containers bouwt

Met het voltooide project beginnen we met de bouw. Het is alleen nodig om rekening te houden met de volgorde van installatiehandelingen, die praktisch niet verschillen van de gebruikelijke constructie van woningen.

Het wijzigen van een container voor huisvesting vindt plaats in verschillende fasen. Dit is allereerst het plaatsen van containers in de gewenste positie en deze aan elkaar bevestigen. Daarna worden de nodige scheidingswanden geïnstalleerd en worden de nodige structuren toegevoegd om een ​​lay-out te maken volgens een voorlopig plan.

Bouwfasen:

 1. Oprichting van een geschikte fundering - na een verkeerde berekening en keuze van een type, wordt de fundering gerangschikt volgens bekende normen.
 2. Installatie en versterking van containers - voor deze doeleinden wordt speciale hijsapparatuur gebruikt.
 3. Anticorrosiebehandeling - om de duurzaamheid van het gebouw te garanderen. Het is noodzakelijk om alle metalen voor te behandelen met speciale anticorrosiemiddelen.
 4. Isolatie van muren en daken - metalen containers moeten worden geïsoleerd. Gebruik hiervoor minerale wol, polyurethaanschuim of geëxpandeerd polystyreen.
 5. Voering van communicatie - naast het apparaat voor stroomvoorziening, watervoorziening, riolering en verwarming, moet een speciale rol worden gegeven aan het apparaat voor goede ventilatie.
 6. Exterieur- en interieurdecoratie is de laatste fase die het huis zijn definitieve uiterlijk geeft.

klaar zeecontainerhuis

Huisdecoratie

Bij het kiezen van een afwerking hoeft u geen speciale regels te volgen. De materiaalkeuze hangt alleen af ​​van de voorkeur van de klant. Alle materialen die voor de bouw beschikbaar zijn, worden gebruikt om de container van buiten en van binnen af ​​te werken. Ondanks scepsis bestaan ​​er mooie containerwoningen. Het belangrijkste is om het ontwerp en de keuze van hoogwaardige afwerkingsmaterialen competent te benaderen.

Indeling

12 meter huis het gebied is vergelijkbaar met een studio-appartement. Bij het plannen kunt u zich concentreren op voltooide projecten. Het herbergt een gecombineerde badkamer, een woonkamer die verbonden is met de keuken. In zo'n blok is voldoende ruimte om de ruimte op te delen in zones voor werk en rust.

 

Kleine zeecontainer slecht geschikt voor gebruik als volwaardige woning - maak een comfortabele lay-out voor 12 m2 best moeilijk. Spiegels kunnen worden gebruikt om de ruimte visueel uit te breiden. Deze gebouwen worden meestal gebruikt als seizoenswoningen of als aanvullende modules voor het hoofdgebouw.

Modulair huis

Huizen gemaakt van blokcontainers kunnen kapot of inklapbaar zijn voor gemakkelijk transport. Het voordeel van modulaire huizen is de mogelijkheid om een ​​apart blok van het huis te vervangen, wat in een traditioneel gebouw niet mogelijk is.

Modulair huis van 2 containers van verschillende afmetingen - 20 en 40 voet

Modulair huis van twee containers van verschillende afmetingen - 20 en 40 voet

De meest standaardversie van een modulaire woning is een gebouw van één verdieping met een aansluiting van meerdere modules. Een creatievere optie is een gebouw met meerdere verdiepingen met een binnen- of buitentrap. Het installeren van trappen buiten het gebouw helpt om bruikbare ruimte te besparen en deze te gebruiken voor de nodige kamers.

De 2-containerwoning kan worden gecompleteerd met veranda of terras. Om dit te doen, moeten ze loodrecht worden geplaatst en moet een open terras in de resulterende hoekruimte worden geplaatst. Of installeer containers parallel op een bepaalde afstand, en plaats daartussen een overdekte veranda op een extra houten terras dat de blokken met elkaar verbindt.

Stichting voor container

Zoals eerder vermeld, vereist de constructie van containerhuizen niet de installatie van een speciaal type fundering. De keuze hangt er alleen van af of het gebouw kapitaal of mobiel is. Bij de berekening wordt rekening gehouden met het reliëf van de site en de grondsoort. Bovendien moet u rekening houden met het aantal verdiepingen van het toekomstige huis en met het gewicht van alle gebruikte modules.

U moet begrijpen dat metalen containers zeer duurzaam zijn en niet op één plaats doorhangen, in tegenstelling tot beton of baksteen. Daarom zijn er bij het installeren van een dergelijke behuizing voldoende goedkope soorten funderingen, zoals kolomvormig of schroef. Het gebruik van een stevigere fundering is alleen nodig als het gebouw zwaar genoeg is, bijvoorbeeld bij het samenstellen van modules in 2 verdiepingen.

Productie van afgewerkte woningen

Ook de productie van woningen uit containers is hier gevestigd.Er zijn gespecialiseerde firma's verschenen die deze volgens vooraf ontwikkelde projecten bij bedrijven vervaardigen en vervolgens op de installatielocatie aan klanten leveren.

Het voordeel van dergelijke huizen is dat ze goedkoop zijn en geen tijd verspillen aan de bouw. Het nadeel is de standaard lay-out, evenals de set van materialen waaruit het gebouw is gemaakt, zonder keuze.

De kosten

De kostprijs van dergelijke woningen (zelfs rekening houdend met de afwerking) is 30% lager dan de prijs van een afgewerkt klassiek gebouwd huis. Gemiddeld een huis bouwen met een oppervlakte van 55 m2 kost vanaf 800 duizend roebel. Houd er rekening mee dat de totale kosten van dergelijke huisvesting worden beïnvloed door factoren als:

 • de kosten van de grond waarop het voltooide gebouw zal worden geïnstalleerd;
 • kosten voor ontwerp en het verkrijgen van vergunningen in het geval van kapitaalconstructie;
 • aantal verdiepingen en totale oppervlakte;
 • transport- en hijswerkzaamheden;
 • het inhuren van specialisten als het onmogelijk is om zelfstandig werkzaamheden uit te voeren;
 • communicatiekosten;
 • aankoop van bouwmaterialen.

Bovendien worden de kosten beïnvloed door het feit of de gekochte containers voor de bouw nieuw of gebruikt zullen zijn, wat minder zal kosten. Als de installatielocatie ver van de haven ligt waar de zeecontainers staan, kan de afstand de verzendkosten verhogen. Het is niet mogelijk om te besparen op thermische isolatiematerialen, aangezien een dergelijk huis, bij gebruik het hele jaar door, hoogwaardige isolatie vereist. Decoreren kan ook het budget aanzienlijk verhogen - dit is het duurste item in de geschatte kosten van elk huis.

Recensies, video

Ondanks talrijke discussies van sceptici over de ongeschiktheid van containers voor een volwaardig bestaan, spreken de eigenaren van dergelijke huizen goed over hun voltooide woningen. Dergelijke budgetwoningen kost geen groot gezin, maar het kan voor elk van zijn inwoners een aparte kamer bieden. Degenen die zich geen volwaardig huis van baksteen of beton kunnen veroorloven, zeggen goed over huisjes gemaakt van zeecontainers. Deze optie is veel winstgevender en handiger in vergelijking met een klein, krap appartement.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren