Stacaravans voor gebruik het hele jaar door

De huisvestingsproblematiek blijft een acuut probleem in ons land. De hoge kosten van afgewerkte woningen, evenals land en bouwmaterialen voor de bouw, dwingen veel gezinnen om een ​​appartement te huren of een hypotheek af te sluiten, waardoor ze zichzelf opzettelijk jarenlang in schulden steken. Het kopen van een stacaravan lost het huisvestingsprobleem op. Uit dit artikel leren lezers over de voordelen van dergelijke huisvesting.

Ontwerp

Bedrijven die dergelijke huizen produceren, gebruiken materialen met een lage warmteafvoer en passen innovatieve technologieën toe die helpen om het snel te bouwen. En maak het ook geschikt om het hele jaar door te wonen en bestand tegen seismische trillingen.

Dankzij het ontwerp kunt u het gebouw op elke geschikte locatie installeren en indien nodig snel naar een andere plaats vervoeren. Installatie van een mobiele behuizing is niet nodig kapitaal stichting... Ze kunnen worden geïnstalleerd op schroefpalen, betonblokken of een andere stevige ondergrond. Sommige modellen kunnen op een dieplader oplegger worden gebruikt, waardoor ze indien nodig gemakkelijk te vervoeren zijn. Afhankelijk van het ontwerp zijn ze als volgt:

 • huizen bestaande uit één blok;
 • modulair, bestaande uit meerdere blokken;
 • transformatoren.

Bestaande uit één blok, is het handig te gebruiken als landhuis, badhuis of sauna. Hun interne structuur hangt af van het doel.

Modulair bestaat uit afzonderlijke onderdelen die tot één structuur zijn samengevoegd. Elke sectie vervult zijn doel en is uitgerust met de nodige communicatie. De afgewerkte modules worden naar de bouwplaats gebracht en tot een enkele structuur geassembleerd.

Een interessante technische oplossing zijn zelfopvouwbare stacaravans, die worden geproduceerd door Ten Fold Engineering. Eenmaal geassembleerd, wordt het in een standaardcontainer geplaatst en per vrachtwagen naar de installatieplaats vervoerd. Na het lossen op de installatielocatie volstaat het om op een knop te drukken om van de structuur een volwaardig gebouw met een oppervlakte van 60 m2 te maken. m.

transformator voor stacaravans

Stacaravan-transformator

In zo'n opklapbed zal het blijven om meubels mee te nemen, aangezien er al communicaties in zijn geïnstalleerd en lampen die werken vanuit zonnepanelen zijn ingebouwd.

Soorten stacaravans

Fabrikanten produceren verschillende soorten mobiele woningen, die verschillen in ontwerp, binnen- en buitendecoratie en daarmee de leefomstandigheden. De volgende typen worden onderscheiden:

 • stacaravan gebaseerd op Canadese technologie;
 • Engelse stacaravans;
 • woonmodules van het Aleut-type;
 • Fins opvouwbaar;
 • mobiel Nederlands type;
 • aanhangwagens en autocampers.

Ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. Laten we elk type snel bekijken.

Engels

Dergelijke huizen zijn volwaardige woningen en zijn aangepast om het hele jaar door te wonen. Engelse stacaravans zijn er in twee versies: eengezinswoning en dubbele woning, die verschillen in afmetingen. De eerste optie is een compact gebouw dat door een tractor op een laadvloer vervoerd kan worden. Door de afmetingen van het dubbele huis kan het niet in één keer worden vervoerd, dus worden ze in delen op de plaats afgeleverd. Hun lengte is van 6 tot 15 meter, breedte - van 2 tot 7 meter. Het aantal kamers is afhankelijk van de grootte van zo'n mobiele structuur.

Na installatie op locatie is het mogelijk om aan te sluiten op de centrale watervoorziening en riolering.Bedrijven die kant-en-klare huizen produceren, rusten ze uit met de nodige meubels en huishoudelijke apparaten. Ze hebben een badkamer en toilet, en verwarming op gas of elektrisch.

Stacaravan gebaseerd op Canadese technologie

Een kenmerk van deze technologie is het gebruik van duurzame SIP-panelen. Zo'n paneel bestaat uit twee Oriented strand board (OSB), waartussen een laag polystyreenschuim wordt gelegd, die de warmte goed vasthoudt en ook niet onderhevig is aan ontbinding en de inwerking van agressieve media. Een speciaal verlijmd SIP-paneel is bestand tegen maximaal 10 ton per meter verticale belasting en meer dan een ton per m2 zijwaartse belasting.

Canadese stacaravan technologie

Huis gemaakt door Canadese technologie

Dergelijke parameters zijn meerdere keren hoger dan de vereisten voor paneelhuizen. Door de sterkte van de SIP-panelen is voor de constructie van de Canadese stacaravan geen stijf frame nodig.

Fins

Finse beweegbare opvouwbare huizen worden op een voorbereide locatie samengesteld uit externe panelen met een hoge mate van voltooiing of modulaire blokken die in de fabriek zijn vervaardigd. Ze kunnen op een permanente of tijdelijke fundering worden gebouwd, zoals een Zweedse geïsoleerde plaat.

finse huis

Zo'n fundament is een bak met dicht schuim, waarin alle communicatie en het verwarmingssysteem zijn gelegd. Verder wordt een laag beton van 30 cm dik in de container gestort die indien nodig eenvoudig kan worden gedemonteerd en naar een andere plaats kan worden getransporteerd.

"Aleut"

Residentiële modules "Aleut" zijn gemaakt van composietmaterialen, wat de constructie een hoge sterkte en een laag gewicht geeft. Door deze eigenschappen en de vochtbestendigheid van de materialen kan het op elke ondergrond worden geplaatst, zelfs zonder tijdelijke fundering of op een drijvend platform.

huis Aleut

Het huis bestaat uit twee blokken van elk ongeveer 1500 kg en een terras. De module is opgedeeld in zones met verschillende functionaliteit en is voorzien van een afzuigventilatiesysteem met luchtrecuperator. Er is een sensor die het koolstofdioxidegehalte bewaakt. Het is mogelijk om aan te sluiten op de stroomvoorziening, watervoorziening en riolering. De complete set van de Aleut mobiele module bevat een set meubels en huishoudelijke apparaten.

Aanhangwagens en campers

In dergelijke stacaravans kunt u tegelijkertijd wonen en reizen. IN auto campere de bestuurdersstoel is gescheiden van het woonblok. De camper is voorzien van alles wat een normale woning heeft: een douche, toilet, slaapplaatsen, maar ook recreatie- en kookruimtes. Een aanhangwagen met daarin een woonblok wordt een aanhangwagen genoemd.

In zones met een koud klimaat kun je er niet het hele jaar door wonen, maar in een warm klimaat is het best handig.

DIY-opties voor bouwen

Naast het kopen van een kant-en-klare stacaravan, kunt u een huis bouwen volgens uw eigen project. U kunt het bestellen, of u kunt het zelf doen. Er zijn speciale programma's waarmee u elke structuur met een computer kunt ontwerpen, bijvoorbeeld "Dom-3D" (zie. Huisontwerpsoftware).

Om zelf te bouwen, kun je op verschillende manieren gaan.

 1. Las een sterk metalen frame dat bestand is tegen hijsen door een autolaadkraan of krikken als het voor transport moet worden geladen. En dan is dit frame al omhuld, geïsoleerd en communicatie uitgevoerd.
 2. Gebruik een kant-en-klare metalen container voor de constructie. Ze hebben voldoende kracht en kunnen gemakkelijk worden opgetild en vervoerd. Bij het ombouwen tot woonruimte volstaat het om de nodige openingen te maken, te isoleren en communicatie uit te voeren.
  container huis

  Kleine containerwoning met paalfunderingen

  Gezien de verschillende afmetingen van hun uitvoering, kunt u woningen krijgen met een ander bruikbaar oppervlak. Als optie kunt u er eenvoudig een modulair huis van maken.

 3. Hout is minder duurzaam en het maken van een frame dat gemakkelijk kan worden geladen en vervoerd is moeilijker, maar mogelijk.Het hangt allemaal af van de grootte. Een houten huis bouw je eenvoudig op een metalen frame of op een aanhanger. Hout verdient natuurlijk de voorkeur omdat het warmer en lichter is.

fundament

Afhankelijk van de grootte kunnen stacaravans over het algemeen geen fundering hebben of geen complexe inrichting nodig hebben. Het is voldoende om het op een stevig, vlak oppervlak te installeren. Bovendien, wanneer er een kans is op een vroege verhuizing naar een nieuwe plek.

Als de behuizing een indrukwekkend gewicht en formaat heeft en het niet de bedoeling is om te verhuizen, is het beter om toch een fundering te maken. Als basis kunt u gebruiken: palen, blokken van gewapend beton, platen of strip stichting.

Resultaat

Tot slot van het artikel moet worden opgemerkt dat de aankoop of bouw van een stacaravan de huisvestingsproblemen van veel gezinnen zal helpen oplossen. Volgens beoordelingen van mensen die in dergelijke huizen wonen, is deze woning redelijk geschikt om het hele jaar door te wonen. Het is echter noodzakelijk om de technologie en de kwaliteit van het werk strikt in acht te nemen, anders zal het ongemakkelijk of erg duur zijn om in de winter in zo'n huis te wonen vanwege het toegenomen verbruik van fondsen voor verwarming.

De belangrijkste voordelen van dergelijke huisvesting het hoeft niet te worden ingeschreven in het kadastraal register, een bouwvergunning is niet nodig en er is de mogelijkheid tot snelle verhuizing van plaats naar plaats.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren