Polymeer / composiet terrasplanken (WPC-terrasplanken): soorten, maten, plaatsing

De zorg voor het aangrenzende gebied vereist constante aandacht, tijd en geld. Vaak wil je een terras hebben, maar het hout buiten is een complete puinhoop. Er moet te veel tijd en geld worden geïnvesteerd om een ​​normaal uiterlijk te behouden. Er is een alternatief - terrasplanken gemaakt van hout-polymeercomposiet (WPC). Ziet eruit als een bord, geen verf nodig. Overigens kan het worden gebruikt in tuinhuisjes en op pieren, op balkons, enz. Hekken en trappen zijn gemaakt van dezelfde polymeerplaat. Al met al goed spul.

Wat is terrasplanken

De terrasplanken zijn ontworpen voor buitengebruik in lichtgewicht gebouwen. Meestal worden vloeren gemaakt op een overdekt of open terras, het wordt ook gebruikt als vloer rond zwembaden, in tuinhuisjes, enz. De bedrijfsomstandigheden zijn moeilijk, daarom worden er hogere eisen gesteld aan het materiaal voor de vervaardiging ervan. Het moet alle weersomstandigheden goed verdragen, slecht vocht opnemen, bestand zijn tegen ultraviolet licht en biologische schade. En ook nog eens sterk, duurzaam, mooi en goedkoop. Dat is een andere reeks eigenschappen. Er zijn niet veel materialen die op zijn minst gedeeltelijk overeenkomen.

Wat is terrasplanken

Terrasplanken - lijstwerk voor buitenvloeren

Hetzelfde type materiaal wordt terrasplanken genoemd van de Engelse terrasplanken, wat zich vertaalt als vloerbedekking, maar vaker - als dekvloer. Blijkbaar kun je daarom nog steeds de naam "terrasplank" vinden. Eigenlijk verschilt het doordat er langsgroeven zijn gevormd op het voorvlak voor waterafvoer. Op decks is dit erg nodig. Dezelfde groeven maken de vloer minder glad als het regent. Vaak (maar niet altijd) worden terrasplanken ook gemaakt met lengtegroeven.

Waar zijn ze van gemaakt

Aanvankelijk werden voor terrasplanken zeer dichte houtsoorten met veel harsen gebruikt. Dergelijke rassen groeien niet op onze breedtegraden en het is te duur om exotische dingen op straat te kopen. Van lokaal hout, lariks voelt min of meer op straat, maar krijgt een grijze kleur, hoe je er ook voor zorgt.

Houten terrasplank

Aanvankelijk was het terras van hout

Later verscheen warmtebehandeld hout. Het wordt op een temperatuur van 140-160 ° C gehouden, waardoor de dichtheid toeneemt, het neemt minder (meerdere keren minder) water op. Bij de juiste verwerking wordt het niet aangetast door schimmels. Maar zo'n bord kost niet veel minder dan "exotisch". En toch is het hout, dus onderhoud is jaarlijks.

Waar is het WPC-bord van gemaakt?

WPC-plaat - wat is het en waarvan is het gemaakt: een mengsel van houtmeel en polymeer met een klein percentage stabiliserende additieven

Hout-polymeercomposiet of WPC is relatief recent verschenen. Het is een mengsel van houtvezels en polymeer, waaraan kleurpigmenten zijn toegevoegd. Door extrusie worden planken gevormd uit de resulterende massa. De coating kan niet natuurlijk worden genoemd, omdat er polymeren worden gebruikt. Maar het voldoet aan de meeste eisen. We moeten meteen zeggen dat je een hoogwaardige WPC-terrasvloer niet goedkoop kunt noemen.

Polymeerbord voor het terras: voor- en nadelen

Hout is natuurlijk mooi. Maar op straat heeft het regelmatig onderhoud nodig. Zelfs met de voorwaarde van het gebruik van moderne chemie. Dezelfde houtolie ziet er het hele jaar door geweldig uit. Maar na een jaar moet de dekking worden vernieuwd.Gezien het feit dat de kosten van een goede olie voor moeilijke bedrijfsomstandigheden behoorlijk hoog zijn, zijn dit nogal tastbare kosten. Nou, je moet ook rekening houden met de tijd die het kost om te verwerken. Laat de olie gewoon op het hout worden aangebracht, maar dit is ook het moment.

WPC-terrasplank - betrouwbaar en mooi

Deze foto is een jaar na styling

Tegelijkertijd zwelt het hout op van vocht en droogt het op in de zon. En dit zijn constante problemen met de "bult" van de vloer. Over het algemeen willen degenen die het geluk hebben gehad om voor een houten terras te zorgen, iets anders proberen. WPC-terrasplanken worden vaak als alternatief beschouwd. Ten eerste zijn er geen speciale maatregelen nodig om het uiterlijk te behouden. Alles wat je nodig hebt, is schoonmaken. Ten tweede wordt het gesneden / geboord met een conventioneel gereedschap. De zaag kan voor hout of metaal zijn en de boor is beter voor metaal. Er zijn ook andere voordelen.

voors

Misschien vind je het uiterlijk van de polymeerplaat leuk of niet. En voor de straat is de dekking in ieder geval niet slecht en met de juiste keuze ziet het er in jaren behoorlijk uit. Hier zijn de voordelen van een WPC-terrasplanken:

 • Duurzaamheid. De aangegeven levensduur is 10-25 jaar. Maar dit zijn alleen fabrieken die ondersteunende documenten verstrekken en hun namen niet verbergen. Producten zonder titel zijn een risico, omdat ze binnen een jaar kunnen afbrokkelen.
 • Verdraagt ​​goed moeilijke bedrijfsomstandigheden. Bedrijfstemperatuurbereik -50 ° C tot + 50 ° C.
 • Onderhoudsvrij. Je hoeft alleen maar het nest weg te vegen en soms te wassen. De aanbevelingen zijn onder meer een intensieve jaarlijkse schoonmaak. Andere wensen zijn er niet. Maar je moet rekening houden met de kleur. Kiest u voor een lichte vlonder, dan is het duidelijk dat er vlekken en vuil op te zien zijn. Of je moet vechten of het accepteren. Of neem "niet-markerende" kleuren.

  Polymeerbord voor terras

  De gewrichten zullen zichtbaar zijn en je zult het moeten verdragen ... Of op de een of andere manier verslaan door een tekening te maken

 • Verandert niet van uiterlijk. Misschien vervaagt het een beetje. De intensiteit van vervaging is afhankelijk van de hoeveelheid hout in de compositie. Het kan van 50% tot 80% zijn. Hoe meer houtvezels, hoe natuurlijker het eruit ziet, maar het vervaagt ook intenser.
 • Neemt bijna geen water op en zwelt daardoor niet op. Het absorbeert ongeveer 1-2%, afhankelijk van de samenstelling.
 • Verandert de geometrie niet.
 • Rot niet, wordt niet aangetast door schimmels.
 • Bij sommige soorten kunt u het uiterlijk herstellen (corduroy). Polymeerplaat met "strepen" wordt aan de uitgang verwerkt met een staalborstel of schuurmiddel. En het uiterlijk wordt ook hersteld - met een borstel of schuurpapier.

Over het algemeen is de lijst met voordelen behoorlijk behoorlijk. Het WPC-terras ziet er ook na jarenlang gebruik goed uit. Er zijn verschillende texturen en oppervlakken, verschillende kleuren.

Minpuntjes

Er zijn geen bouw- en afwerkingsmaterialen zonder gebreken. Het eerste nadeel van WPC-terrasplanken is een grote thermische uitzetting. En dit "trekt" de complexiteit van de installatie aan. Er zijn soorten WPC, wanneer u deze gebruikt, kunt u de toename en afname in grootte negeren. Maar niet bij iedereen. Meestal is een speciale bevestiging vereist - op montageplaatklemmen of op speciale bevestigingsmiddelen.

Het tweede minpuntje is dat hout-polymeerconcentraat er niet van houdt om in water te zijn. Het kan worden natgemaakt, maar mag niet in een plas worden bewaard. Daarom moet ervoor worden gezorgd dat het water zo snel mogelijk naar beneden rolt. Bij een niet-doorlopende vloer (met een spleet tussen de planken) gaat het water in ieder geval snel weg. Maar in het geval van continu leggen, is het beter om de richting van de "groeven" te kiezen, zodat het water zo snel mogelijk naar beneden stroomt. U kunt een lichte helling organiseren naar de rand van de site.

Zoals u kunt zien, is er een verschil in kleuren. Sommige fabrikanten beschouwen dit niet als een defect

Wat is de moeite waard om te onthouden. WPC bestaat voor 50-70% uit hout. De resulterende sterkte is niet zo hoog als die van tegels of steen. Je mag er niet met een hamer op slaan of grote en zware voorwerpen laten vallen. Ofwel zal het barsten, ofwel zal er een deuk verschijnen en kan de bovenwand breken in de holle planken. Hiermee moet dus ook rekening worden gehouden.

Alle operationele problemen. Er zijn nog steeds keuzeproblemen. Het feit is dat we geen standaard hebben voor WPC en dat ze het uit wat dan ook halen.Maar er zijn bepaalde tekenen waarmee u duidelijk producten van lage kwaliteit kunt afsnijden. Er is echter zo'n probleem.

Van de onaangename momenten van installatie - tijdens het zagen worden de tanden van de zaag snel gewist, dus er is meer dan één blad nodig en bij voorkeur van goede kwaliteit.

Composiet WPC-plaat: welk polymeer is beter

Zoals reeds vermeld, zijn polymeer terrasplanken een mengsel van gespleten hout en polymeer. Maar polymeren zijn een hele klasse materialen. WPC is gemaakt met PVC (polyvinylchloride), polyethyleen (PE) en propyleen (PP). De verhouding tussen polymeer en hout is anders. Er zijn soorten die voor 80% uit hout bestaan, waarvan 50/50. Het uitzicht is afhankelijk van de hoeveelheid hout in het composiet. Hoe meer het is, hoe meer 'houtige' uitstraling de KDP heeft. Maar zo'n polymeerbord vervaagt meer, en het is zachter en slijt sneller.

Tabel met vergelijkende kenmerken van polymeren

WPC-eigenschappen zijn afhankelijk van polymeer

Het type polymeer heeft ook invloed op het uiterlijk. WPC op basis van propyleen heeft de meest "natuurlijke" uitstraling, met PVC - het meest "plastic". Maar elk van de soorten composieten heeft zijn eigen nuances, en we zullen er hieronder over praten.

Een ander punt is olietolerantie. Voor propyleen en polyethyleen is olie een oplosmiddel. Als er olie wordt gemorst op een coating op basis van deze materialen, moet deze zo snel mogelijk worden verwijderd. U kunt water met een speciaal wasmiddel gebruiken voor polymeer terrasplanken of afwasmiddel. Daarna moet het oppervlak goed worden gereinigd - meerdere keren afspoelen met schoon water. Voor PVC zijn oliën niet erg. Dit is het pluspunt van dit type WPC-borden.

Ontvlambaarheid

Alle hout-polymeercomposietplaten zijn brandbare materialen, maar ze zijn in verschillende mate ontvlambaar. Het composiet met polyethyleen en propyleen brandt niet erger dan hout, het mag niet worden gebruikt op brandgevaarlijke plaatsen. PVC brandt minder goed, maar geeft daarbij chloor vrij.

Kies bewust materiaal: eigenschappen van WPC op basis van verschillende polymeren

Er zijn ook zorgen dat polymeerhouten plaat een onaangename geur heeft. Over het algemeen ruikt het bij normale temperaturen naar hout. Alleen als het PVC-composiet wordt verwarmd tot + 50 ° C, ontstaat de karakteristieke geur. Daarom wordt dit materiaal aanbevolen om onder een luifel te leggen en niet in de open zon.

Thermische uitzetting en hoe ermee om te gaan

Elke WPC-terrasplank heeft een grote thermische uitzetting - 3 mm per meter oppervlak. Het cijfer is indrukwekkend, maar dit cijfer wordt gemeten met een temperatuurverandering van -50 ° C tot + 50 ° C. Mee eens, in reële omstandigheden gebeurt zo'n druppel niet op één dag.

De thermische uitzetting is echter echt geweldig. Bij een planklengte van 6 meter zal de toename in grootte ongeveer 8-10 mm zijn, wat best veel is. Een natuurlijk vervolg op het thema is dus het probleem van de bevestigingsmiddelen. Hoe repareer ik de WPC-terrasplanken zodat er geen problemen zijn met thermische uitzetting? Afhankelijk van het type polymeer:

 • Polymeerplaat voor terrassen met polyethyleen kan door middel van spijkers of zelftappende schroeven worden bevestigd. Polyethyleen is een stroperig en plastic materiaal. Het compenseert dergelijke bewegingen als gevolg van viscositeit. En er zal geen vernietiging zijn van het bord, of het blok of andere ondersteuning. We waarschuwen je meteen, het is zachter en slijt sneller. Maar bij intensief gebruik wordt het gewist. Dat wil zeggen, op openbare plaatsen. Er zal niet zo'n lading in de buurt van het huis zijn die het uiterlijk aanzienlijk zal beïnvloeden.

  Als een van de opties om het probleem van voegen en thermische uitzetting op te lossen

 • Composiet met PVC en PP is hard en broos. Dit is goed, omdat het minder wordt gewist, maar het moet alleen en exclusief op de platen worden bevestigd. En plastic zal niet werken. We hebben roestvrij staal nodig, en de kosten zijn aanzienlijk. En dit is een extra uitgave en een complexere en tijdrovendere installatie. Dit type composiet terrasplanken is goed voor openbare ruimtes. Waarbij niet de complexiteit van de installatie belangrijker is, maar slijtage.

Er is ook een eigenaardige manier om met thermische uitzetting om te gaan. De vloer is samengesteld uit stukken van kleine lengte.Het is niet nodig om ze nauw aan te passen, omdat het wordt aanbevolen om zelfs gaten te laten - voor een effectieve waterafvoer. Deze hiaten zullen de toename of afname in grootte compenseren. Het blijkt een soort parket te zijn. Er is zelfs een bekleding met deze naam: tuinparket. Het is gemaakt van polymeerplaten. Maar de kosten zijn veel hoger dan die van een zelf samengestelde. Hier kun je spelen met bloemen, texturen en een zeer interessante overkapping voor het terras krijgen.

Soorten WPC-terrasplanken

We hebben het niet over materialen, maar over profielen en andere technische zaken. We moeten meteen zeggen dat er een solide en holle polymeer terrasplank is. Corpulent - solide composiet zonder holtes. Dit type vloer is goed voor gebieden met veel verkeer. Dit zijn openbare plaatsen zoals zomercafés, dijken, pieren, etc. Hol - geschikt voor privé-eigendommen. Terras bij een woonhuis, vloer rondom bekken, vijvereen.

Massief - massief composiet, cellulair kan verschillende profielen hebben. Helemaal rechts komt het meest voor

Door de methode van vloeren

Verder zijn er twee soorten planken: stevige vloeren en met openingen. Massieve vloeren hebben een tand en groef zoals een plank met tand en groef. Past vrijwel zonder gaten. De coating laat nog steeds vocht door, maar gaat langzaam weg en bij zware regen kunnen er plassen op het oppervlak ontstaan. Het voordeel van zo'n vloerbedekking is dat kleine voorwerpen niet in de kieren vallen. Het tweede positieve punt is dat het voor dames gemakkelijker is om op hakken te lopen.

Hoe de vlonder te bevestigen

De rand van de plaat klampt zich vast aan deze groeven. Zo wordt het terras aan de boomstammen bevestigd.

Een polymeerplaat van een niet-doorlopende vloer wordt gelegd met een bepaalde opening - enkele millimeters. Bij deze installatie staat vocht niet in plassen, maar sijpelt het onder de vloer door. Welnu, het probleem met thermische uitzetting in de lengterichting is opgelost. Toegegeven, het is niet erg comfortabel om op dunne hakken op zo'n vloer te lopen. Het is goed dat ze vandaag - dunne hakken - niet in de mode zijn.

WPC-terrasplank: profiel

Een onvolledige hout-polymeerplaat wordt ook wel cellulair genoemd. Het kan een gesloten profiel zijn of een open profiel. Gesloten is wanneer er twee horizontale oppervlakken zijn met bruggen ertussen. Bij het kiezen moet u letten op de dikte van de scheidingswanden en horizontale vlakken.

WPC-materiaal wat is het. Het is een mix van houtvezel en polymeer

Vergelijk normaal (rechts) en versterkt (links). Ze zijn op dezelfde schaal.

Voor verhoogde belasting op het terras is er een versterkt type vlonder. Dikkere lateien en horizontale oppervlakken verhogen de buigsterkte. Dit betekent dat ze bij het leggen op stammen minder vaak kunnen worden geïnstalleerd.

Soorten polymeer terrasplanken

WPC-terrasplanken met een open W-vormig profiel

Een open of W-vormig profiel van een composietplaat voor terrassen is wanneer er slechts één horizontaal oppervlak is - aan de bovenkant en alleen de uiteinden van de ribben aan de onderkant. Dit type is natuurlijk goedkoper en heeft een lagere hoogte, maar het is beter om het te gebruiken op die plaatsen waar de belasting erg laag is. Hoewel er uitzichten zijn met dikke bruggen zoals op de foto rechts. Een heel waardige optie om niet op boomstammen te leggen, maar op een vlak betonnen oppervlak. Maar denk niet dat het veel minder zal kosten. Het prijsverschil is klein - ongeveer 10-15%, omdat het verbruik van de composiet toeneemt vanwege de dikte van de scheidingswanden.

Op soorten oppervlakken

Het polymeerdek kan verschillende oppervlakken hebben. Over het algemeen zijn er twee soorten oppervlakken:

 • Met groeven. Dit type wordt "corduroy" genoemd. De maat is min of meer. De breedte van de stroken is van 2-3 mm tot 5-7 mm. Dienovereenkomstig noemen ze het micro-corduroy of gewoon katoenfluweel, er is ook een grote ... Zo'n bord glijdt niet weg, het wordt een beetje gewist. Minpuntje - niet erg handig qua schoonmaken, je moet puin uit de groeven vegen. Het beste reinigingsmiddel is Karcher.

  Welk terras is beter om te kiezen

  Composiet terrasplank met ribfluweel oppervlak (met groeven) is beter in gebruik

 • Imitatie hout. Hoe mooi het er ook uitziet, welke beschermende laag het ook bedekt, het is gladder en slijt sneller. Het kost ook meer. Maar schoonmaken is gemakkelijker. Een gewone bezem is voldoende.Over het algemeen is dit een geweldige optie voor vloeren waarop mensen blootsvoets of op pantoffels lopen. Bijvoorbeeld een veranda in de achtertuin. Het is beter om dergelijke vloeren niet te gebruiken als bedekking voor de hoofdingang - deze zal snel worden gewist.

Dezelfde "groeven" kunnen worden geslepen of geborsteld. Gladder geschuurd; geborsteld met een metalen borstel, er ontstaat enige mate van ruwheid. Beide soorten oppervlakken kunnen worden gerepareerd. Het eerste type is met een huid, het tweede - met een metalen borstel. Het verschil in kleur is niet merkbaar omdat het materiaal door en door geverfd is. Een bord met imitatiehout kan niet worden hersteld. Het reliëf op bijzonder belaste plaatsen wordt gewist en er kan niets aan worden gedaan.

Als er geen bewerking is en het oppervlak is "gegoten" - dit is geen erg goed teken. Goede fabrikanten geven pre-sales trainingen, waardoor het product een "verkoopbare" uitstraling krijgt. Het is dus beter om het materiaal niet zonder bewerking te beschouwen. Hoe aantrekkelijk de prijs ook is.

Afmetingen WPC-terrasplanken

Polymeer terrasplanken zijn niet gestandaardiseerd, dus het is niet nodig om over uniforme afmetingen te praten. Elke fabrikant produceert producten die ze nodig achten. We kunnen zeggen over de spreiding van parameters en welke formaten optimaal zijn.

Een belangrijke parameter is de dikte van de WPC-plaat. Maar niet op zichzelf, maar in combinatie met de dikte van de scheidingswanden en de dikte van de toplaag. Dit is wat het product kracht geeft, verantwoordelijk is voor duurzaamheid en levensduur. Hier zijn dus de parameters van een holle terrascomposietplaat:

 • dikte van 19 mm tot 32 mm;
 • breedte van 13 cm tot 26 cm.
Welke maat composietplaat is beter

De afmetingen van de KDP vlonderplank zijn niet gestandaardiseerd en kunnen willekeurig zijn

Bekijk de scheidingswanden zelf, informatie daarover wordt bijna nergens aangegeven. Het is wenselijk dat ze niet dunner zijn dan 3-4 mm, idealiter 4 mm. Wat betreft horizontale oppervlakken, is het beter als ze 6-8 mm of meer zijn.

Denk er bij het kiezen van de afmetingen van een houten-plastic dek aan dat het principe om het te leggen hetzelfde is als dat van een gewoon bord - op boomstammen. Dit zijn rechthoekige of vierkante staven. Hoe dunner het bord, hoe vaker u boomstammen moet plaatsen. Anders buigt de coating onder uw voeten. En ja, een dikker bord kost meer, maar vereist minder lag. Er zal zeker een verschil in kosten zijn. Maar het is meestal niet zo indrukwekkend als je ook kijkt naar de lagekosten.

Terrasplanken van trappen

Ook de WPC trap ziet er mooi uit en is makkelijk in gebruik

Dus welke maat is beter om een ​​WPC-terrasplank te nemen? Neem voor privégebruik een terrasvloer met een dikte van minimaal 24-26 mm. Breedte is een kwestie van smaak. Maar hoe breder het bord, hoe minder hardware je nodig hebt. Met de gespecificeerde dikte van de planken is de toonhoogte van de lag 40-50 mm.

Installatiemethoden

WPC-terrasplanken kunnen op boomstammen of op een betonnen sokkel worden gelegd. Maar alleen bepaalde soorten coating worden op beton aangebracht en de site moet bijna perfect vlak zijn. De meeste polymeer terrasplanken worden op de draagbalken geplaatst. Vertragingen kunnen zijn:

 • Antiseptisch hout geïmpregneerd met een samenstelling voor direct contact met de grond.
 • Speciaal gemaakt van hetzelfde materiaal - WPC-logboeken.
 • Van een profielpijp.
Hoe het dek is bevestigd

WPC-terrasplanken: montagesysteem

Vertragingen voor het leggen van terrasplanken kunnen op een voorbereid betonnen gebied worden gelegd. Beton kan een plaat of een dekvloer zijn. Palen leggen met omsnoeringsband of palen is mogelijk. Als de basis ongelijk is, zijn de vertragingen gelijk met pakkingen. Het is beter om rubber te gebruiken, maar u kunt glasisolatie of ander materiaal in vierkanten snijden die voldoende sterkte en waterdichtheid hebben.

Montagesysteem voor terrasplanken van polymeer

Zo wordt een composiet terrasplank bevestigd. Over het algemeen heeft elk bedrijf zijn eigen vorm van het bevestigingsmiddel, de afstand tussen de planken

Gewoonlijk worden speciale WPC-logboeken aanbevolen. Ze hebben een speciale groef voor het monteren van bevestigingsmiddelen - metalen Z-vormige platen. Een dergelijk systeem moet door de verkoper worden aangeboden.Het is problematisch om bevestigingsmiddelen van andere bedrijven te gebruiken - de verkeerde maatvoering is bijna gegarandeerd.

Vierkante buis composiet plaat

Een frame samengesteld voor het leggen van WPC-terrasplanken uit een profielbuis

Stammen van hout of een profielpijp kunnen erdoorheen worden vastgemaakt, maar de dop mag niet uitsteken. Als alternatief een geperforeerde tape die aan de zijkanten is bevestigd.

Hout-polymeerplaat wordt vanaf de zijkanten onder een hoek gesloten

WPC-terrasplanken: decoratie van de randen van de vloer

Na het leggen en bevestigen van de terrasplank, is het noodzakelijk om de zijwanden van het platform te sluiten, waar de boomstammen zich bevinden. Hiervoor zijn er overlays in de vorm van lamellen met een bepaalde breedte en een hoek van WPC. De samengestelde hoek mag niet dun zijn. De dikte is enkele millimeters. Op plaatsen waar actief wordt gelopen, wordt het snel gewist. Daarom bieden ze voor deze gebieden vaak een aluminium hoek die geverfd is om bij de gecoate hoek te passen. Dit is niet de enige optie voor randafwerking. Er zijn ook randkappen van dezelfde WPC, maar deze dekken de vertragingen niet af. Als het u niet kan schelen, gebruik dan alleen stompjes.

Als de speeltuin of het terras grenst aan de woning, kunt u de voeg inkorten met een WPC plint. Maar de optie met een plastic plint is niet erger. Ze zijn er in verschillende vormen en kleuren en zijn veel goedkoper. Als er geld moet worden bespaard, is dit een van de manieren.

Hoe u een WPC-terras van hoge kwaliteit kiest

Als u een geïmporteerde WPC-terrasplank krijgt aangeboden tegen een lagere prijs dan het marktgemiddelde, neem deze dan niet aan. Meestal zijn dit producten gemaakt in China, of (erger) in een garage op oude apparatuur, het is niet duidelijk waaruit. Er zijn hele goede Chinese platen gemaakt van polymeer-houtcomposiet, maar er zijn nog veel meer laagwaardige producten. Het is gemakkelijker om te lenen bij bedrijven met een bewezen staat van dienst.

Niet alles is zo rooskleurig ...

De wens om geld te besparen is begrijpelijk, maar een goedkope vis ...

Als u een composiet terrasplanken kiest, moet u als volgt kijken:

 • De structuur moet homogeen zijn afgewisseld met houtvezels. Er mogen geen gebieden zijn met verschillende oppervlakken.
 • De lateien hebben dezelfde dikte, de randen zijn helder en vlak.
 • Het oppervlak is vrij van holtes, ingots en andere defecten.
 • Kijk naar de zijkanten, voorkant en onderkant. Er mag geen uitgesproken golving zijn.
 • Afschuiningen en groeven op dezelfde afstand, dezelfde diepte.
 • Er mogen geen delaminatie, kruimels, enz. Op de snede zitten.
 • Als u een klein stukje op zijn plaats probeert af te breken, mag het WPC-materiaal niet eens buigen, laat staan ​​breken en afbrokkelen.

Bekijk indien mogelijk alle kleuren die door de fabrikant worden aangeboden. Normale bedrijven moeten lichte tinten hebben. Dit betekent dat het gebruikte hout normaal is. Als de kleuren alleen donker zijn, wordt er schors en ander afval gebruikt in plaats van gewoon hout. En dit is niet hetzelfde materiaal en niemand garandeert de eigenschappen ervan.

WPC-terrasplanken: fabrikanten

Vreemd genoeg zijn er niet zo veel namen van bedrijven die horen. Slechts enkelen werken aan het imago van het bedrijf. En aangezien er geen norm is, is het gevaarlijk om een ​​naamloos product te nemen waarvoor geen documenten en garanties bestaan. Bij wie moet je klagen bij problemen?

Kwaliteit is erg belangrijk bij WPC

Een beetje meer horror

Over het algemeen zijn dit de fabrikanten die constant worden gehoord:

 • Waldeck.
 • Werzalit is een Duits bedrijf, de kwaliteit is uitstekend, maar de prijzen zijn hoog.
 • Savewood is een Russisch bedrijf, redelijk goede kwaliteit.
 • TERRADEK (Terradek).
 • PolyWood.
 • MasterDeck.
 • Darvolex.

Let bij het kiezen van een fabrikant op degenen die websites hebben. Tegenwoordig worden nieuwe materialen efficiënter gepromoot met dergelijke middelen. En als een bedrijf hierin investeert, wil het dat zijn producten van behoorlijke kwaliteit zijn. Anders is een hagel van negativiteit gegarandeerd.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren