Vloer staat voor bloemen

Als de bloemen op de vensterbank krap worden, moet je op zoek naar andere mogelijkheden. De handigste optie is een vloerstandaard voor bloemen. Er zijn voor elk aantal bloempotten, voor grote en kleine planten, voor ampel en klimmen.

Soorten vloerstandaards

Standaards voor bloemen kunnen stationair en mobiel zijn. Meubelwielen zijn bevestigd aan de basis of rekken voor mobiele exemplaren. Lage verplaatsbare standaards zijn handig voor grote bloemen. De plant is gemakkelijker te verzorgen en gemakkelijker schoon te maken. Er zijn zeer lage - voor planten boven een meter zijn er tweevoudige - voor degenen die nog niet tot een meter zijn gegroeid. Dit type standaard is in ieder geval handig voor grote planten. Dit type wordt ook wel een sokkel voor bloemen genoemd.

Lage vloer bloemenstandaard op wielen - voor hoge of stevige planten

Lage vloerstandaard op wielen - voor hoge of massieve planten

Er zijn ook hoge verplaatsbare boekenkasten of bloemenplanken. Het aantal wielen is minimaal vier, maar vijf is beter. Niet omdat het gewicht zwaar kan zijn, maar omdat bij het verplaatsen van een hoge constructie op vijf wielen de kans kleiner is dat deze wordt omgedraaid. In elk model, ongeacht de hoogte, zijn de zwenkwielen handiger te draaien.

Mobiele rekken zijn handig - u hoeft niet één pan tegelijk te dragen. Iedereen rijdt samen

Mobiele rekken zijn handig - u hoeft niet één pan tegelijk te dragen. Iedereen rijdt samen

Op locatie

Er zijn ook gewone bloemenstandaards die tegen de muur of midden in de kamer staan. Ze kunnen ook recht of wandmontage worden genoemd. Ze kunnen plat en breed zijn - meer als een boekenkast, of ze kunnen een verzameling standaards zijn voor bloempotten op verschillende hoogtes. Ze hadden het over enkellaags, en ze kunnen ook planken voor bloemen hebben op twee, drie of meer niveaus.

 

Hoekkast voor bloemen voor efficiënt gebruik van de ruimte

Hoekkast maakt rationeel ruimtegebruik mogelijk

Er zijn hoekmodellen. Ze hoeven niet in de hoek van de kamer te zijn. Kan naast de kast worden geplaatst, die zich op een afstand van 50-60 cm van de deuropening bevindt. De plek is moeilijk op een andere manier te gebruiken en de bloemenstandaard wordt goed.

Meerlagige bloemenstandaard met nadruk op de vloer en het plafond

Meerlagige bloemenstandaard met nadruk op de vloer en het plafond

Er zijn bloemenkraampjes. Er zijn twee opties - voor de volledige hoogte van de kamer of voor het raam. De bevestigingsmethode is hetzelfde - op de afstandsstaven. Alleen voor raamopties is de staaf meestal één, en voor degenen die naar de volledige hoogte van de kamer gaan, vormen ze een basis van verschillende rekken. Aan deze rekken zijn planken of bloemenstandaards bevestigd. Handig is als de planken voor bloempotten naar eigen inzicht op de gewenste hoogte kunnen worden verschoven. Maar in dit geval moet u ervoor zorgen dat de houder betrouwbaar is - als een pot met een bloem van een hoogte van twee meter valt, lijkt het niet een beetje. Het tweede punt is het gemak van bevestiging. Het heeft meestal klemmen of schroeven. Klemmen zijn sneller om planken te verplaatsen, maar minder betrouwbaar. Schroeven duren langer en vereisen een schroevendraaier. Maar u kunt naar wens vastdraaien.

Van welke materialen zijn ze gemaakt

Menselijke fantasie is verbazingwekkend. Ze maken van totaal banale dingen ongebruikelijke dingen. Of omgekeerd, er worden materialen gebruikt die voor dit type product onaanvaardbaar lijken. En wat interessant is, is dat ze zelfs beter zijn dan de gebruikelijke.

Een boomstam en waterleidingen kunnen ook de basis zijn voor een vloerstandaard voor bloemen

Een boomstam en waterleidingen - kunnen ook de basis zijn voor een vloerstandaard voor bloemen

Metaal

De bloemenplank op de vloer kan van metaal zijn - gesmeed of gelast. Smeden is niet het gemakkelijkste ambacht, dus gesmede standaards kunnen kant-en-klaar worden gekocht of in een werkplaats worden besteld op basis van uw afmetingen of volgens uw schets. Dit is goed, maar niet goedkoop. Er is zo'n soort werk met metaal als koud smeden.U kunt interessante dingen doen met een pijpenbuiger en enkele andere apparaten. Dit is al een optie voor zelfproductie. Maar de fragmenten moeten op een of andere manier met elkaar worden verbonden. Hiervoor wordt meestal lassen gebruikt. Als je kunt, geweldig. Er zijn veel mogelijkheden. Kan worden gemaakt van een staaf - rond of plat. Een tiental opties op de onderstaande foto.

Bij de meeste producten is stijl moeilijk te definiëren

Bij de meeste producten is stijl moeilijk te definiëren

U kunt opties vinden van een profielbuis. Degenen die kunnen metaal koken, ze kunnen een basis van een profielpijp lassen en staan ​​voor bloempotten van een staaf. Er zijn zeer interessante modellen metalen standaards voor bloemen in een moderne stijl.

Metalen vloerstandaard - niet per se krullen

Metalen vloerstandaard - niet per se krullen

U kunt, zoals op de foto, roestvrijstalen buizen gebruiken. Zo'n bloemenvoetstuk past in een moderne stijl. Er zijn spuitverven die een interessant effect kunnen hebben. Als je de verf "verouderd", kun je hem erin doen loft-stijl kamer... Als je verf met een metallic effect gebruikt, kun je in hi-tech en andere techno-richtingen passen.

Originele metalen bloemenstandaards

Originele metalen bloemenstandaards

Wat je ook zegt, lassen is nodig bij het werken met metaal. Lasmachines in particuliere huishoudens zijn tegenwoordig niet zo zeldzaam. Maar niet iedereen heeft het. In principe kunnen sommige materialen achterwege blijven zonder lassen.

Je kunt ook een bloemenstandaard maken van de overblijfselen van koperen pijpen.

Je kunt ook een standpunt innemen van de resten van koperen leidingen

Als er koperen leidingen over zijn, kun je er een bloem in en uit laten staan. Koper kan worden gebogen, maar solderen is vereist waar dat niet werkt. Maar aangezien strakheid bij dit ontwerp niet nodig is, kan lijm worden gebruikt. Als u weet hoe u schroefdraad moet afsnijden, kunt u met behulp van fittingen van oude waterleidingen monteren.

Hout

Een even vaak voorkomende optie is een houten vloerstandaard voor bloemen, vaak staan ​​er één of meerdere stands op één stand. Aan de rekken zijn planken bevestigd, waarop bloempotten met bloemen worden geplaatst. Er kan slechts één standaard op één rack staan, of meerdere. Ze zijn vaak in verschillende richtingen gericht.

Houten standaards met één laag, twee niveaus en meerdere niveaus

Houten standaards met één laag, twee niveaus en meerdere niveaus

Er zijn "klassieke" opties, meer zoals wat dan ook. Ze kunnen worden samengesteld uit gelakte of geverfde houten planken. De hoogte, het aantal en de grootte van de niveaus variëren allemaal.

Vloerstandaard voor bloemen in de vorm van een plank voor een ander aantal bloempotten

Vloerstandaard in de vorm van een plank voor een ander aantal bloempotten

Over het algemeen is het best handig als er voldoende vrije ruimte is. Indien gewenst kan achtergrondverlichting gemaakt worden voor lagere niveaus. Dergelijke planken zijn goed voor zaailingen als ze in een niet-technische ruimte moeten worden gekweekt. Ze zien er allebei goed uit en maken het gemakkelijk om voor de planten te zorgen.

Als je het zelf wilt doen: een paar maattekeningen

Als je het zelf wilt doen: een paar maattekeningen

Van hout kun je een bloem laten staan ​​in de vorm van een ladder. Bovendien kan de ladder weinig ruimte innemen als de treden langs de muur zijn gericht. De optie aan de rechterkant bestaat overigens uit twee hoekplanken. In deze vorm is het handiger om ze te maken - betrouwbaardere ondersteuning. De optie aan de linkerkant is niet alleen voor bloemen, maar ook voor decoratieve items.

Bloemenstandaard in de vorm van een ladder voor verschillende bezette ruimtes

Bloemenstandaard in de vorm van een ladder voor verschillende bezette ruimtes

Een vloerstandaard is vaak nodig op een balkon of loggia. Als er een vrije muur is, kan deze over de volle breedte worden gemaakt. Ook hier is het handiger om hout te gebruiken.

Opties voor een balkon of loggia, maar niet alleen

Opties voor een balkon of loggia, maar niet alleen

Je kunt een structuur maken van kleine houten doosjes. Ze kunnen in elkaar worden gedraaid met zelftappende schroeven - van muur tot muur of met behulp van strips. Dan kun je meer combinaties bedenken.

Rekken en planken. Slechts twee componenten, maar hoeveel opties. De vloerstandaard voor bloemen kent oneindig veel variaties

Rekken en planken. Slechts twee componenten, maar hoeveel opties. Vloerstandaard voor bloemen heeft een oneindig aantal variaties

Over het algemeen is hout een zeer goed materiaal om zelfstandig te werken. Het is eenvoudig, vooral als het ontwerp niet te complex is. Nagels of schroeven zijn geen probleem, zelfs niet voor degenen die niet al te ervaren zijn.

Combinatiemogelijkheden

Als de relatie met hout en metaal niet lukt, kunt u materialen gebruiken die worden gebruikt bij de vervaardiging van meubels. Meubel ronde buis met diverse bevestigingen en gelamineerd spaanplaat of MDF. Dit zijn de opties die populair zijn bij doe-het-zelvers. Het is geen probleem om een ​​pijp te kopen. Het is rond, vierkant, rechthoekig. Elke versie heeft een andere wanddikte, een andere maat / diameter. Er zijn vernikkeld, er zijn gekleurde. De buis wordt met een gewone ijzerzaag voor metaal in stukken van de gewenste lengte gezaagd. Het is met speciale flenzen aan de planken bevestigd. Er zijn ook T-stukken, kruisen, plankhouders, etc. Een set beslag - voor elk verzoek en elk ontwerp. Om te verzamelen heb je een boormachine en een schroevendraaier of schroevendraaier nodig. Boor - boor gaten voor voor het installeren van bevestigingsmiddelen, een schroevendraaier of schroevendraaier - voor het installeren van zelftappende schroeven.

Samengesteld uit meubelpijp en MDF of spaanplaat

Samengesteld uit meubelpijp en MDF of spaanplaat

Zoals staat voor bloempotten, zijn planken aan de buis bevestigd, die meestal worden gesneden uit gelamineerde meubel-spaanplaat. Ze kunnen dan ook zelf worden uitgesneden plak op de eindrandband... Als je geen zin hebt om te rommelen, kun je knippen en kanten bestellen in de meubelwinkel. Het is vrij goedkoop. En de montage is al van jou.

Minder gebruikelijk zijn manden voor het plaatsen van glazen potten. Het glas is dik, meerlagig. Wat de werking betreft, zal het betrouwbaarder zijn dan gelamineerde spaanplaat, minder wispelturig dan hout. Maar je moet met glas kunnen werken. U moet speciale kaders of een voetafdruk maken. Hoewel je er gewoon bovenop kunt blijven. Maar kanten slijpen is gemakkelijker te bestellen in een glaswerkplaats.

Vloerstandaard met glazen planken

Vloerstandaard met glazen planken

Glas kan gekleurd of wit, ondoorzichtig of transparant zijn. Het is beter om geen patroon met een patroon te gebruiken - het zal moeilijker zijn om te reinigen. In principe mag het geen glas zijn, maar transparant monolithisch polycarbonaat. Er zijn vellen van verschillende diktes.

Ongewone vormen

Van de meest voorkomende materialen kun je ongebruikelijke dingen maken. De vloerstandaard voor bloemen is geen uitzondering. Bijvoorbeeld een stand-stand waarop u potten kunt zetten en bloempotten met ampelachtige planten kunt ophangen. Gewoon? Ja. Maar pas nadat ik de foto had gezien.

Ongewone vormen van gangbare materialen

Ongewone vormen van gangbare materialen

Of rekken in de vorm van de letter "A". Stabiele constructie, eenvoudig te implementeren. Het kan in verschillende uitvoeringen worden gemaakt. De planken kunnen trouwens allemaal dezelfde lengte hebben, gemaakt zijn volgens de grootte van de basis (zoals op de foto) of hun eigen kenmerken hebben - "uitsteken" buiten het frame tot verschillende lengtes.

Symmetrie spreekt ons altijd aan

Symmetrie spreekt ons altijd aan

U kunt het bloembed op de vloer symmetrisch maken. Het kan uit twee gespiegelde helften bestaan. Als optie op de foto hiernaast. En het ziet er goed uit tegen de muur. En aan de zijkanten van de doorgang of deur wordt het nog interessanter.

Moderne bloemtribunes

Onlangs populaire interieurs streven steeds meer naar geometrisch eenvoudige en laconieke vormen. En we houden van ze juist vanwege hun eenvoud. Maar niet iedereen is bereid planten op te geven. Het goede nieuws is dat je zelfs in de laconieke stijlen van "techno" -richtingen planten kunt plaatsen. Hun vorm moet ook laconiek en streng zijn. Net als de vloerstandaard. Kijk zelf maar. Onderzetters kunnen in elke stijl van metaal en hout worden gemaakt. Zelfs voor hi-tech of minimalisme. En het is niet eens de moeite waard om over een loft of rustiek te praten. Er zijn veel interessante ideeën.

Voor een maximaal effect moet u de juiste vorm van de plant kiezen.

Voor een maximaal effect moet u de juiste vorm van de plant kiezen.

 

Zelfs banale stukken hout kunnen worden gebruikt om niet-banale dingen te maken.

Zelfs banale stukken hout kunnen worden gebruikt om niet-banale dingen te maken.

 

Zijn er dikke boomstronken? Maak rustieke onderzetters

Zijn er dikke boomstronken? Maak rustieke onderzetters

 

Sommige ideeën zijn eenvoudig te implementeren, maar ze zien er allemaal erg modern uit.

Sommige ideeën zijn eenvoudig te implementeren, maar ze zien er allemaal erg modern uit.

 

Volledig glazen bloemenstandaard - een ongebruikelijke optie

Volledig glazen bloemenstandaard - een ongebruikelijke optie

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren