Modulaire huizen van blokcontainers: typen, fabricagekenmerken en indelingsopties

De snelheid van bouwen, gemak en comfort voor het leven, de mobiliteit van het huis en het vermogen om een ​​cool ontwerpidee te belichamen, zijn de belangrijkste factoren waardoor modulaire huizen en zelfs gebouwen uit blokcontainers populair zijn geworden in de moderne wereld. Rusland is geen uitzondering, waar de vraag naar de snelle bouw van goedkope huizen elk jaar alleen maar toeneemt.

18 blokken bouwen

Bouwoptie met 18 blokken

De trend is begrijpelijk: een mobiel huis gemaakt van blokken is gemakkelijk te vervoeren en op een bepaalde plaats te monteren, en indien nodig kan het op elk moment worden gedemonteerd en naar een nieuwe worden getransporteerd. Om het woonoppervlak te vergroten en van een klein huis een ruime cottage voor een groot gezin te maken, hoeft u alleen maar een of meer blokken toe te voegen.

Gebruik cases voor blokcontainers

De modulaire technologie is geschikt voor de constructie van elke laagbouw. Bovendien in elke regio van het hoge noorden en Siberië tot de zuidelijke regio's. Het kan zijn:

 1. kleine kraampjes;
 2. landhuizen;
 3. modulaire kantoren;
 4. beveiligingsposten;
 5. industriële gebouwen;
 6. magazijnen van elke omvang;
 7. kleine werkplaatsen;
 8. huisjes voor gebruik het hele jaar door.

Blokconstructies worden gekenmerkt door een hoog niveau van thermische isolatie, sterkte en betrouwbaarheid. Door alle communicatie vooraf te installeren, wordt bij het samenstellen tot één geheel een minimum aan geld en tijd besteed.

Wat zijn modulaire blokken

In feite is een blokcontainer een metalen of houten module in de vorm van een rechthoek, voorzien van een plat dak. Dat laatste kan altijd worden verbeterd, inclusief het maken van een klassieker zadeldak... Maar dit is helemaal niet nodig: de structuur is perfect bestand tegen sneeuw, zonder na verloop van tijd door te zakken.

Containergebouwen zijn voorzien van een entreegroep, ramen, een doordacht verwarmingssysteem (een zuinige “slimme vloer” of een conventionele radiator) en alle voorzieningen.

Modulaire huizen presteren beter dan kapitaalgebouwen met het gemak van constructie en de mogelijkheid om uw droomhuis te maken - zowel binnen als buiten. Hier kunt u standaardramen, sfeervolle patrijspoorten of panoramische ramen plaatsen. Het hangt allemaal alleen af ​​van verbeeldingskracht en wensen voor een toekomstig huis.

Het frame van de blokcontainer wordt gepresenteerd in twee typen: geprefabriceerd en gelast. Beide zijn gemakkelijk te vervoeren en snel op te zetten. Het verschil wordt vertegenwoordigd door de mogelijkheden voor projectontwikkeling: de gelaste romp wordt beperkt door de vorm van een rechthoek, en geprefabriceerde constructies stellen u in staat huizen van elke complexiteit te ontwerpen.

Zelfs 10 jaar geleden werden gebouwen van het containertype alleen in de bouw gebruikt, als mobiele kantoren en huizen voor tijdelijk verblijf van werknemers. Echter, gisteren van huis veranderen hebben een kwalitatief nieuw niveau bereikt: er worden steeds meer cottages en landhuizen met meerdere verdiepingen gebouwd - voor seizoens- en permanente bewoning.

Soorten modulaire huizen

In alle klimaatzones worden mobiele constructies geplaatst, aangezien de juiste plaatsing van het dak en hoogwaardige isolatie de sleutel zijn tot behoud van warmte in de winter, bescherming tegen vocht en hitte in de zomer.

Er zijn 3 soorten blokcontainergebouwen:

 1. Modules met een metalen frame.
 2. Met houten frame.
 3. Scheepscontainers (vracht).

Elk van de opties heeft zijn eigen kenmerken. Zeecontainers onderscheiden zich bijvoorbeeld door de maximale dichtheid van de romp, omdat het oorspronkelijke doel van dergelijke modules is om goederen over water te vervoeren. Om ervoor te zorgen dat goederen tijdens het transport geen last hebben van externe factoren, moeten zeecontainers aan hoge eisen voldoen. Anticorrosieve metaalbehandeling en uitstekende constructiekwaliteit zorgen ervoor dat stof en vocht niet kunnen binnendringen. In de context van woonruimten kan een zeecontainer alleen worden gezien als een "blanco" - één lichaam en niets meer. Omhulling, isolatie, elektrische bedrading en levering van communicatie vereisen een afzonderlijk professioneel werk.

apparaat blok container

Afzonderlijk blokapparaat

Omgekeerd is een constructie van metaal of hout, die niet als basis voor zeevracht heeft gediend, gemakkelijker te bewerken. Dergelijke blokcontainers worden geproduceerd met de verwachting van leven. De fabrikant biedt huizen of modulaire kantoren aan vanuit blokcontainers in volle gereedheid: isolatie, gevelbekleding, gemonteerde ramen, deuren.

Welk containerhuis te kiezen

De keuze hangt af van de toepassing, hoe de blokcontainers zullen worden gebruikt - seizoensgebonden als landhuis of een volwaardige woning om het hele jaar door te wonen. Daarom is het hier belangrijk om naar de kenmerken van metaal en hout te kijken.

De metalen verzegelde module houdt de warmte perfect vast in de kamer, waardoor een soort "thermoskan" ontstaat. Maar voor het comfort van de bewoners en de duurzaamheid van de woning zelf is het aan te raden om een ​​goed doordacht ventilatiesysteem te installeren.

container module

Module uit zeecontainer 20 voet

In dit opzicht profiteren houten modules doordat er geen efficiënt ventilatiesysteem nodig is. Het is echter noodzakelijk om de isolatie zorgvuldig te benaderen, zodat deze in de winter niet in kleine scheuren blaast en de warmte niet naar buiten "blaast" - vooral belangrijk voor de noordelijke breedtegraden.

In standaardmaten zijn modulaire gebouwen van kant-en-klare lading en zeecontainers identiek - de lengte is 3, 6, 9 of 12 meter. Breedte 2,5 meter, hoogte 2,4 meter.

Kenmerken van de montage van modulaire huizen

Ondanks de relatieve lichtheid (gewicht ongeveer 3 ton), is het noodzakelijk om de basis voor de blokcontainer te leggen. Dit voorkomt wateroverlast, warmteverlies in huis en verlengt de levensduur.

In vergelijking met kapitaalconstructie zal de kostenpost de helft lager zijn, aangezien onder de modules een kolom- of paalfundering wordt gelegd. Met behulp van palen van gewapend beton kan een modulair huis zelfs in moeilijke natuurlijke omstandigheden worden geïnstalleerd - in moerassige of rotsachtige gebieden waar het egaliseren van de site onmogelijk of financieel onrendabel is.

Het bouwen van een huis duurt 4 stappen:

 1. Stichting voorbereiding.
 2. Installatie van de module op de fundering.
 3. Huisassemblage uit blokken, afwerking.
 4. Samenvattend communicatie.

Uit één of meerdere modules kan een zomerhuisje of een huisje voor permanente bewoning gemaakt worden. Er zijn veel geometrische combinaties van de installatie. Een modulair gebouw kan worden verfijnd met een kozijnuitbreiding of een zadeldak met toegang tot de zolder.

Een klein huis uit één module is een prima optie voor een zomerverblijf

Een klein huis uit één module is een geweldige optie voor een zomerresidentie

Voors en tegens van modulaire huizen

Het is winstgevend om een ​​huisje te bouwen uit blokcontainers en het zal comfortabel zijn om erin te wonen met een goed doordachte indeling. Het zou echter een vergissing zijn te denken dat een geprefabriceerd "sprookje" alleen maar verdiensten heeft.

Laten we beginnen met de voordelen:

 • Lage bouwkosten zonder in te leveren op kwaliteit. Een winstgevende oplossing voor moderne mensen die de waarde van geld kennen.
 • Snelle, gemakkelijke installatie. Een geheel nieuwe module maken duurt 14 dagen. Binnen een paar uur op de fundering geïnstalleerd. De perfecte combinatie wanneer u een huis moet bouwen volgens een strak schema.
 • Mobiliteit. Het kan gemakkelijk worden getransporteerd door hijsapparatuur rechtstreeks naar de locatie van de klant. Op elk moment, indien nodig, zelfs in de winter, kan zo'n huis naar een andere plaats worden vervoerd.
 • Strakheid, kracht. De metalen module is slijtvast, bij juist gebruik gaat hij lang mee, ongeacht de klimaatzone. Een soortgelijk verhaal met houten modules met als enige voorbehoud - in termen van brandveiligheid zijn ze kwetsbaarder.
 • Compactheid en de mogelijkheid om de woning te moderniseren. Het demonteren van een containerhuis is net zo eenvoudig als het installeren ervan, dus de lay-out van de modules kan altijd worden verbeterd, er kunnen extra kamers worden toegevoegd - de gebouwen "groeien" vrij naar boven of in elke richting.
 • Goede isolatie. De blokcontainer houdt warmte vast, beschermt uitstekend tegen omgevingsgeluid van de straat.
 • De variabiliteit van het exterieur. De blokcontainer kan worden gemaakt in een unieke stijl en design, of kan worden "vermomd" als een klassieke cottage, bijvoorbeeld met een standaard bakstenen bekleding.
 • Een groot huis gemaakt van blokcontainers volgens individuele tekeningen met een origineel ontwerp past in het bedrag van 1,5-2 miljoen roebel.

Laten we verder gaan met de nadelen, waarvan 90% claims tegen de fabrikanten van blokcontainers. Geef bij het kiezen van een stacaravan de voorkeur aan bedrijven met een onberispelijke reputatie. Het comfort in uw woning hangt hier direct van af.

Nadelen van modulaire huizen:

 • Hoog warmteverlies bij het monteren van de constructie "op de knie". Dit is niet kritiek voor de zuidelijke regio's van het land, maar als het huis in het noorden wordt gebouwd, is het belangrijk om het "gewetensvol" te isoleren.
 • Door een slechte installatie van de fundering kan de levensduur van de container worden verkort. Door gebrek aan ventilatie zal metaal gaan roesten en hout gaan rotten.
 • Geografische afstand van de verkoper van de koper. In sommige gevallen is een blokcontainer meerdere keren goedkoper dan transport naar de site. Een huis loopt het risico economisch onrendabel te worden als de dichtstbijzijnde modulefabrikant zich in de buurt bevindt.

De vraag naar modulaire constructies blijft groeien, dus directe fabrikanten zijn in bijna alle grote steden te vinden. In de regio's van Rusland zijn meer dan 40 fabrieken actief.

Lay-out opties

De geassembleerde container zelf is uiterlijk onaantrekkelijk, maar met de hulp van een ontwerper kun je behoorlijk aantrekkelijke en mooie huizen krijgen. Dit geldt ook voor de indeling van het interieur. Zelfs met beperkte interne ruimte kan een compromis worden gevonden en kan een comfortabel woonblok worden gecreëerd. Het moeilijkste in dit opzicht is het huis van 1 module, maar zelfs in dit geval kunnen alle gemaksvragen worden opgelost. De onderstaande foto toont de indeling van huizen uit de container:

Modulaire huisopties

De ontwikkeling van een ontwerpproject in het geval van blokcontainers hangt rechtstreeks af van de parameters, wat een zekere complexiteit in het werk veroorzaakt. Het is niet zo eenvoudig om de binnenruimte van buitenaf zo functioneel en aantrekkelijk mogelijk te maken. Maar als een echte professional in zijn vakgebied de bouw van een huis onderneemt, zullen de gebreken in de lay-out op niets uitlopen - dit wordt bevestigd door de praktijk.

Woongebouw uit één blok

Huis uit één container met een gemiddelde oppervlakte van 15 m2 herbergt stilletjes een complete set van alles wat je nodig hebt voor het leven. De kamer kan worden onderverdeeld in afzonderlijke zones: een badkamer, een keuken en een slaapkamer.

een blokhuis

Compleet huis vanuit één blok

Zo'n huis kan niet als ruim worden aangemerkt, maar om een ​​compacte woonruimte te creëren is dit de beste optie. Toch worden losse modules vaak gebruikt als hotels of hostels - zowel economisch als comfortabel.

Huis van twee containers

Door een aantal modules aan elkaar te koppelen, krijg je een ruimere kamer, die qua grootte vergelijkbaar is met een klein appartement. Hier kunt u naast het slaapgedeelte en de badkamer een woonkeuken van behoorlijke omvang inrichten.

Er is een optie met het plaatsen van 2 containers, parallel aan elkaar op een afstand van 3-5 meter. De vrije ruimte ertussen is opgebouwd met een frame en het resultaat is een vrij ruime cottage.

Bovendien maken geavanceerde architecten tegenwoordig volledig niet-triviale huisprojecten door twee containers te combineren. Het ene blok wordt bijvoorbeeld op het andere geïnstalleerd - zowel duidelijk langs de randen als met een verticale offset. Voor dergelijke projecten worden vaak containers met grote standaardmaten gebruikt.

Huis van drie blokmodules

Het huis met drie blokken is een volwaardig landhuis, waar gemakkelijk een groot gezin in past. Er zijn hier nog meer ontwerpideeën. U kunt bijvoorbeeld een frame-woonkamer in het midden uitrusten. U krijgt een ruime en ruime kamer voor gezellige bijeenkomsten met een panoramisch uitzicht op de tuin.

3 containerblok

3 blokhuisoptie

Huis van vier blokcontainers

Voldoet op alle fronten aan de eis van meer comfort - er is beslist waar u zich kunt omkeren. Dergelijke huizen zijn gemaakt in één of twee verdiepingen, waarbij vaak blokken in een enkele rij worden geplaatst om een ​​vierkante lay-out te creëren. Als u uw huis anders wilt maken dan de anderen, kunnen de blokken worden gecombineerd in de meest ongebruikelijke variaties.

Samenvatten

Hoewel de populariteit van modulaire gebouwen in ons land gewild is, worden ze toch met argwaan bekeken. De gewoonte om “voor het leven” te bouwen, zodat achterkleinkinderen het zullen krijgen, is niet gemakkelijk in zichzelf uit te roeien - dit is de ervaring van generaties. De meest geavanceerde particuliere ontwikkelaars die niet bang zijn om te experimenteren met een technologische innovatie, zullen echter profiteren. Modulaire woningen hebben dankzij hun ervaring de efficiëntie, economie en duurzaamheid bewezen waar we naar streven.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren