Magneetsloten en grendels voor binnendeuren - modern en praktisch!

Deuren in huis zijn een heel belangrijk onderdeel van de inrichting. Het is niet alleen een functioneel element, maar ook een decoratie die het interieur volledigheid en individualiteit geeft. Maar de deuren moeten gesloten zijn. Als u op zoek bent naar mooie, praktische en betrouwbare sloten, kijk dan eens naar de nieuwigheid - magnetische sloten en grendels.

Magnetische deurvergrendelingen: soorten, voor- en nadelen

We hebben het over magnetische deursluitingen voor binnendeuren, en niet over sloten voor toegangsdeuren. Dit is belangrijk, omdat ze op verschillende manieren zijn gerangschikt. Magnetische grendels werken dus door het magnetische veld dat een permanente magneet genereert. Zoals u weet, wordt metaal aangetrokken door magneten. Dit is hoe de magnetische vergrendeling werkt: er is een magneet en een metalen plaatje. Ze zijn bevestigd op de deurpost en aan het einde van het deurblad. Als de deuren gesloten zijn, komen ze dichterbij, trekken ze aan. Magnetische vergrendelingen werken dus, maar ze zijn anders: actief en passief.

Magnetische handgrepen voor binnendeuren zijn comfortabel en maken weinig geluid

Magnetische handgrepen zijn comfortabel en hebben weinig geluid

Passieve magnetische deuropeners

Iedereen kent meubelmagneten voor het bevestigen van deuren - dit zijn passieve magnetische sluitingen. In de eenvoudigste vorm - voor meubels - zijn het een of twee magneetplaten in een klein plastic doosje. Deze body wordt op de juiste plek aan het meubel bevestigd. Het tweede deel - een metalen plaat - is op de deuren bevestigd. We sluiten de deuren, de magneet trekt de plaat aan en houdt hem vast. Hierdoor gaan ze niet open.

Passieve magnetische sluitingen voor meubels en binnendeuren

Passieve magnetische sluitingen voor meubels en binnendeuren

Dit type meubelmagneten is bij iedereen bekend en het werkingsprincipe is duidelijk. Er is een variant van magnetische sluitingen voor compartimentdeuren. Ze worden in kasten geplaatst. In dit geval zijn de handvatten ingesneden gemaakt zodat ze hun beweging niet hinderen.

Magnetische sluitingen voor kleerkasten

Magnetische sluitingen voor kleerkasten

Er zijn dezelfde passieve magnetische sluitingen en grotere maten. Ze kunnen al worden gebruikt voor binnendeuren, balkondeuren. Hetzelfde, maar in een ander ontwerp, worden soms op de ingang geplaatst, maar niet als slot, maar eerder als deurdranger. Dit geldt vooral voor glazen deuren, waarvoor conventioneel sluiters installeren problematisch.

Als we het hebben over de voordelen van passieve magnetische vergrendelingen, zijn ze duidelijk:

  • Eenvoudige installatie. Beide delen worden eenvoudig tegenover elkaar op de stijl en het deurblad geschroefd. Hiermee is de installatie voltooid. Het is zelden nodig om ze te verdiepen.
  • Zeer laag geluidsniveau. Er is slechts een klik hoorbaar wanneer de vleugel het kozijn raakt. Maar dit geluid is veel zachter dan het geluid van een veerbelaste nachtschoot.
  • Er is geen mechanica, alleen de interactie van een magneet en een metaal.
  • Lage prijs. Meubelopties zijn over het algemeen een cent, maar voor balkons en interkameropties is de prijs vanaf $ 20 en hoger.
Magnetisch slot voor balkondeur van metaal-kunststof

Magneetslot voor balkondeur van metaal-kunststof

Passieve magnetische sluitingen zijn een uitstekende oplossing voor balkondeuren van kunststof en metaalplastic. We worden allemaal geconfronteerd met de behoefte om naar een balkon of loggia te gaan. In dit geval wordt de hendel van het vergrendelingsmechanisme alleen binnenshuis geïnstalleerd. Buiten, als ze het plaatsen, dan alleen een gewone hendel, waaraan de vleugel kan worden getrokken. Meestal kun je het alleen bedekken, en in de winter trekt het wanhopig onder de deur vandaan met kou. Dit is waar de magnetische vergrendeling binnenkomt. Het trekt de deur aan en houdt deze gesloten.

Actief met grendel

Voor binnendeuren is de passieve versie van de magnetische vergrendeling niet erg handig. Toch zijn we eraan gewend dat het deurblad in vergrendelde toestand wordt vastgezet. En de fixatie door aantrekking is niet erg betrouwbaar.Zelfs een tocht kan de deuren openen. Daarom kwamen ze met een ander type magnetische vergrendelingen - met een nachtschoot.

Wanneer een magnetisch slot op een binnendeur wordt geplaatst, wordt een magneet in de deurstijl gestoken, een overlay met een dwarsbalk (intrekbaar slot, tong) wordt in de vleugel gesneden. Bij geopende vleugel wordt de pal in het deurblad teruggetrokken. De deuren sluiten, de grendel nadert de magneet. Onder invloed van de kracht van de magneet springt de bout eruit, valt in de groef, die wordt aangetrokken door de magneet en daar blijft. Dit is hoe het deurblad in gesloten toestand wordt gefixeerd.

De dagschoot voor een binnendeur met magnetische bevestiging verschilt in principe niet veel van een veergrendel

De magnetische vergrendeling verschilt in principe niet veel van de veerschoot

Wanneer het magnetische slot moet worden geopend, drukken we op de hendel, duwen we met geweld op de dwarsbalk, openen de deuren. Omdat de magneet de nachtschoot niet aantrekt, blijft deze naar binnen getrokken, zelfs nadat de hendel is losgelaten. Dit is hoe een magnetische vergrendeling met een nachtschoot werkt.

Als we het hebben over actieve vergrendelingen, zijn er minder voordelen. Installatie is standaard. De onderdelen zijn in het frame en de vleugel gesneden. De kosten van een normaal magnetisch slot zijn vrij hoog. Van de echte voordelen blijft het:

  • Stillere werking. Ze zijn verre van stil, zoals vaak in advertenties wordt gezegd, maar stiller dan veerbouten. Toegegeven, als de dwarsbalk van plastic is, is zo'n veergrendel praktisch geruisloos.
  • Lange levensduur. Het exacte cijfer is afhankelijk van de fabrikant, maar aangezien er geen wrijvende delen zijn, is er geen bijzondere slijtage. Speciale magnetische kunststof, versterkt met glasweefsel, weerstaat tot 200.000 cycli (openen / sluiten) zonder de prestatie-eigenschappen te veranderen.

En zoals gewoonlijk, hoe goed een magnetische vergrendeling werkt, hangt af van de kwaliteit ervan. Koop niet de goedkoopste. Sommige werken misschien goed, maar er is geen garantie dat u een normale krijgt.

Soorten magnetische sloten

Magnetische sluitingen kunnen qua ontwerp verschillen:

  • Alleen met een handvat.
  • Schoot met handvat en slot.
  • Met pen en magneetkaart.
Al deze vergrendelingen zijn van het tapgat

Al deze vergrendelingen zijn van het tapgat

De optie is eenvoudig met een handgreep - voor die gevallen waarin het niet nodig is om de kamer af te sluiten. De hendel is alleen nodig om te openen - om de grendel van de magneet weg te bewegen. Er wordt aan getrokken wanneer het deurblad wordt geopend of gesloten. Het kan rond of langwerpig zijn, regelmatig en niet helemaal van vorm.

Voor die gevallen waarin de deuren op slot moeten, zijn er modellen met een slot en een magnetische kaart. De pal is een stop, die door aan een klein handvat te draaien de bout vastklemt. Niemand kan de deuren openen totdat de grendel naar zijn oorspronkelijke positie is verplaatst.

Magnetische insteeksluiting voor binnendeuren met handgreep en gemakkelijkste installatie

Inbouw magnetische vergrendeling met handvat en gemakkelijkste installatie

De magnetische sluiting voor de kaartdeur heeft een meer verfijnd ontwerp. Als de deuren gesloten zijn, zit de nachtschoot in het tegenstuk. In dit geval wordt de buitenste handgreep geblokkeerd door een speciaal apparaat. De blokkering kan alleen worden ontgrendeld met een speciaal geprogrammeerde kaart. De binnenste handgreep werkt zoals gewoonlijk. Dergelijke sloten worden in hotels geïnstalleerd. Ze zijn waarschijnlijk niet nodig voor een huis of appartement.

Magneetsloten AGB (Italië) - kwaliteit voor een betaalbare prijs

Oefenende vakmensen hebben veel klachten over in China gemaakte magnetische sloten - vaak werkt de magnetische vergrendeling gewoon niet. Om niet in de war te raken, moet u niet beknibbelen op fittingen. De producten van het Italiaanse bedrijf AGB genieten een goede reputatie, zoals blijkt uit talrijke positieve recensies.

Voor marketingdoeleinden is de term "slim magnetisch slot" bedacht.

Een slim magnetisch slot dat de zwaarste klimaten overwint. Ontworpen met innovatieve materialen om ervoor te zorgen dat het slot zelfs werkt in extreme weersomstandigheden (vochtigheid, stof, chemicaliën).

Polaris 2XT - slim magnetisch slot van AGB

Polaris 2XT is een slim magneetslot van AGB. De voorplaat is gemaakt van roestvrij staal. Op aanvraag is het slot ook leverbaar met een rechthoekige frontplaat

Polaris 2XT beschikt over een stille sluiting en nauwkeurige mechanische verbindingen die u het aangename gevoel geven van soepele grip en het draaien van sleutels.

Centro is een magnetisch grendelslot. Magnetische vergrendeling voor extreem stille werking

Centro - magnetisch grendelslot

De instelbare magnetische sluitplaat Easy-Fix ​​XT vergemakkelijkt de installatie en het klemsysteem zet het inzetstuk vast in de strip

De instelbare magnetische sluitplaat Easy-Fix ​​XT vergemakkelijkt de installatie en het klemsysteem zet het inzetstuk vast in de strip

 

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren