Deurklinken voor binnendeuren: soorten, keuze

Deurbeslag moet betrouwbaar, van hoge kwaliteit en mooi zijn. Deuren zijn immers niet alleen een functioneel element, ze maken ook deel uit van het decor. Voordat u handgrepen voor binnendeuren kiest, moet u er daarom achter komen wat ze zijn.

Soorten handgrepen voor binnendeuren

Handgrepen voor binnendeuren zijn qua functionaliteit in te delen in vier groepen:

 • Stationair.
 • Snap handvatten.
 • Met sluiting en houder.
 • Met klink en slot.

Door volgens dit principe te verdelen, kunt u de gewenste functionaliteit selecteren. We zullen hieronder elk type in meer detail bespreken. Wat u meteen moet uitzoeken - met het type bijlage. Binnendeurkrukken kunnen van twee soorten zijn: rozet en plaat. Cover - de basis waarmee de handgreep aan het deurblad is bevestigd. Ze verschillen in grootte en vorm.

Stationair, met een grendel - dit zijn de twee belangrijkste soorten handgrepen voor binnendeuren. En modellen met grendels kunnen optioneel zijn met een grendel of een sleutel

Stationair en vergrendeld zijn de twee belangrijkste soorten binnendeurkrukken. En modellen met grendels kunnen optioneel zijn met een grendel of een sleutel

Het bord is altijd langwerpig, minimaal 10 cm lang, ziet er meestal uit als een rechthoek, vaak met afgeronde hoeken, maar er zijn modellen met rechte hoeken. Ovalen zijn zeldzaam, maar ze zijn ook langwerpig van lengte. Het handvat bevindt zich meestal in het bovenste derde deel van het kussen. De rest van de ruimte is vrij of er is een slot of slotcilinder geïnstalleerd.

Een rozetafdekking is een cirkel of vierkant met een handvat in het midden. Er zijn misschien meer originele vormen, maar ze zijn meestal compact en hebben de juiste vorm. Stationaire handgrepen voor de binnendeur worden meestal op de stopcontacten gemaakt. De meeste van hen. Hoewel het te vinden is met grendels en zelfs sloten. Maar het handvat op het stopcontact met een grendel en een grendel / slot heeft bijna altijd een ronde vorm (nob). Het punt is dat de druk (langwerpige) exemplaren op zo'n kleine basis gemakkelijk kunnen worden afgescheurd met iets meer moeite.

Op dubbele deuren is er een set - een handgreep met een grendel en een stationair

Op dubbele deuren is er een set - een handgreep met een grendel en een stationair

Deurklinken met platen in de vorm van platen hebben meestal een ingebouwde vergrendeling, ze kunnen een slot en een sleutel hebben. De opties met sleutel zijn vergelijkbaar met die op voordeuren. Maar ze hebben een kleinere dikte, er wordt niet zo veel aandacht besteed aan de betrouwbaarheid van de dwarsbalk. Ze zijn nog steeds bedoeld voor installatie binnenshuis en dienen alleen ter bescherming van de privacy, en niet als bescherming tegen hacking.

Stationair

Stationaire deurklinken zijn goed voor hun installatiegemak en lage prijs. De lage prijs is in vergelijking met vergelijkbare exemplaren van hetzelfde materiaal en dezelfde fabrikant. Er zijn immers ook dure exemplaren. Ze zijn gewoon "ontwerper" of "auteursrecht".

Dit zijn in ieder geval pennen zonder extra functies. Om het deurblad te bevestigen, is extra hardware vereist. Dit is meestal een rol- of magnetische vergrendeling. Maar het paar - grendel + handgrepen - is al qua prijs vergelijkbaar met andere opties.

Verschillende modellen stationaire handgrepen voor binnendeuren

Verschillende modellen stationaire handgrepen

Stationaire deurklinken kunnen qua vorm zijn:

 • Rond (bolvormig).
 • In de vorm van een nietje.
 • Geperst.

Er zijn twee montagemethoden. Ten eerste wordt elk van de handgrepen afzonderlijk aan het deurblad bevestigd. Op de foto hierboven zijn dit nietjes. Voor de installatie van het tweede type is een doorgaand gat vereist, aangezien de twee handgrepen zijn verenigd door een gemeenschappelijke stang. Op de foto zijn rondjes zo bevestigd, hoewel dit helemaal geen regel is. Er zijn opties voor nietjes met doorgaande sluiting en opties voor ronde met losse.

Er zijn ook hooligan-modellen

Er zijn ook hooligan-modellen

Het is duidelijk dat modellen met een doorsteekmontage meestal duurder zijn.Maar ze zijn ook betrouwbaarder in gebruik: ze kunnen niet worden uitgetrokken, omdat precies hetzelfde fragment vanaf de andere kant tegen het deurblad rust. Bij goedkope MDF-deuren kan dit belangrijk zijn, aangezien de individueel vastgehouden handgreep heel gemakkelijk uit de vezelplaat kan worden getrokken. Niet met opzet. Toevallig.

Vergrendeling handgrepen

Handgrepen voor binnendeuren met een vergrendeling zijn handig. In één type fittingen worden twee apparaten gecombineerd: een handvat en een grendel. Het handvat kan rond zijn (ook wel nob of knob genoemd) of een push-down (normaal langwerpig). Het vergrendelingselement is meestal een dwarsbalk (in eenvoudige bewoordingen - een tong).

Binnendeurhendel met grendel

Handgreep

Veer geladen

Afhankelijk van het werkingsmechanisme zijn de dwarsbalken veer- en magnetisch. Bij veermodellen steekt de grendel de hele tijd uit het deurblad - hij wordt door de veer naar buiten gedrukt. Wanneer u de deuren sluit, dankzij een speciale vorm (afgeschuinde rand), duwt de grendel de veer, en als deze eenmaal volledig in het gat van de tegenplaat zit, keert deze terug naar zijn oorspronkelijke positie - de veer drukt hem weer naar buiten. Dit is de aanwezigheid van een veer en de geluiden die bij het werk horen, en zijn een nadeel.

Handgrepen voor binnendeur

Handgrepen voor binnendeur

Om een ​​aantal bezwaren weg te nemen, maken sommige fabrikanten de bout van duurzaam plastic. Het geluid bij het sluiten met zo'n grendel is veel zachter. In principe zijn ze bijna stil te noemen, maar wat afschrikt is de prijs. Het is hoger dan bij producten met een metalen tong.

Magnetisch

Er is een tweede optie voor stille vergrendelingen - magnetische handvatten voor binnendeuren... In dit geval wordt een magneet in de deurstijl geïnstalleerd, de grendel is gemaakt van gemagnetiseerd materiaal (misschien van plastic trouwens) en bevestigd in het deel dat aan de deur is bevestigd.

De magnetische vergrendeling is te herkennen aan het feit dat de nachtschoot niet uit het deurblad steekt

De magnetische vergrendeling is te herkennen aan het feit dat de nachtschoot niet uit het deurblad steekt

Houd er rekening mee dat de nachtschoot gewoon vrij kan bewegen. Wanneer we de deuren sluiten, komt de grendel in de zone van het magnetische veld, springt eruit en wordt in deze positie gefixeerd. Het blijkt dat de deuren zijn gesloten met een grendel die wordt vastgehouden door een magneet. Wanneer u de deuren moet openen, drukt u op de hendel die is verbonden met de dwarsbalk. Het komt uit de groef, je opent de deuren. Omdat de magneet ver weg is, blijft de grendel in het deurblad. Het voordeel van magnetische sluitingen is een stillere opening (maar verre van stil, zoals ze in de advertentie zeggen), de afwezigheid van slijtagedelen.

Met klink en slot

Als u handgrepen moet kiezen met de mogelijkheid om de deuren te vergrendelen wanneer ze van binnenuit gesloten zijn, heeft u modellen met een vergrendeling nodig. Ze verschillen van de hierboven beschreven alleen doordat ze een extra vergrendelingsmechanisme hebben. Het ziet eruit als een kleine zwenkarm. Het kan zowel op het handvat als op het kussen worden geplaatst - het hangt af van het model. En de handvatten kunnen rond of duwend zijn. En het mechanisme is zowel veer- als magnetisch. Over het algemeen zijn de typen dezelfde handgrepen, maar met de extra mogelijkheid tot vergrendeling.

Zeer vergelijkbaar, maar er is een grendel die de nachtschoot blokkeert

Met dagschoot die de nachtschoot blokkeert

Hoe werkt de blocker? Als u aan de hendel draait, vergrendelt het mechanisme de grendel. In deze positie kan de deur niet van buitenaf worden geopend. De grendel gaat open nadat de vergrendelingshendel naar zijn oorspronkelijke positie terugkeert.

Over het algemeen handig, maar niet voor gezinnen met kinderen. Ze kunnen uit nieuwsgierigheid sluiten, maar ze kunnen niet openen of ze zullen vergeten hoe. Voor dergelijke gevallen zijn er echter opties met de mogelijkheid om van buitenaf te ontgrendelen. In de buitenhoes is een klein gaatje gemaakt. Indien nodig wordt in dit gat een speciale sleutel (lange dunne draad) gestoken, waarmee de blokkering gedwongen wordt te bewegen. Alles is in orde, maar je kunt er niet zeker van zijn dat iemand anders de deuren die je op het verkeerde moment hebt gesloten niet zal ontgrendelen.

Met klink en sleutels

Weet u niet hoe u handgrepen voor binnendeuren moet kiezen als u de toegang tot een kamer periodiek moet beperken? Een model met een grendel en sleutels kan geschikt zijn. Dit is in wezen hetzelfde krukslot, maar ontworpen om in lichtere deuren te passen.Daarom zijn de dwarsbalken niet zo krachtig en onderscheiden ze zich door hun prijs - ze zijn veel goedkoper, en de dikte van de inzetstukken en de "ernst" van de larve zijn veel lager.

Als u ook de kamer moet sluiten

Als u ook de kamer moet sluiten

Er zijn overigens compacte modellen met bolvormige handvatten. Diezelfde nobs (of knoppen). Het sleutelgat bevindt zich aan elke kant in het midden van het handvat. Als andere deuren met klinkhandgrepen een gang binnengaan, wil je de aandacht niet vestigen op de afsluitbare deur, dit is een goede uitweg. U hoeft alleen maar een betrouwbare fabrikant te kiezen.

Materialen en design

Afzonderlijk is het de moeite waard om te bespreken van welke materialen deurklinken zijn gemaakt. Ze kunnen van hout, plastic of metaal zijn. Ook combinaties van metaal en kunststof zijn populair. Gesmede handvatten moeten als een aparte groep worden uitgekozen. Ze zijn niet allemaal geschikt voor binnendeuren, omdat dit een delicaat werk is dat vaardigheid vereist. Daarom zijn gesmede handgrepen voor binnendeuren eerder een premiumsegment.

Hoe stationaire handgrepen voor binnendeuren te kiezen: we beslissen over het materiaal

Beslissen over het materiaal

Overigens betekent een plastic deurknop niet slecht. Moderne kunststoffen zijn niet minder sterk dan sommige metalen en legeringen. En als je bedenkt dat ze veel meer plastic zijn, zijn ze beter getint, kunnen ze transparant zijn, in bulk gekleurd, met glitters, enz. Over het algemeen, als u niet al te dure en praktische handgrepen voor binnendeuren nodig heeft, zoek dan naar plastic. Bovenaan staan ​​een aantal opties - in combinatie met metalen en hieronder nog een paar ideeën.

Plastic is een praktisch en goedkoop materiaal

Plastic is een praktisch en goedkoop materiaal

Metalen handvatten zijn goed voor iedereen, behalve dat ze koud aanvoelen en er niets aan kan worden gedaan. Maar met plastic kussentjes worden ze tastbaarder en kan het uiterlijk heel anders zijn. Van pretentieus, dat kan worden opgenomen in het "paleis" -interieur, tot ultramodern, afgestemd op hightech en minimalistische stijlen.

Handgrepen voor binnendeuren van metaal zijn het meest divers. En dit is gewoon massaproductie, gemiddelde prijs

Handgrepen voor binnendeuren van metaal zijn het meest divers. En dit is alleen massaproductie, het middenprijssegment

Houd er rekening mee dat naast kleur en tint, het oppervlak van de handgrepen gepolijst (glanzend) of mat kan zijn. Bovendien kan "saaiheid" ook anders zijn. Alleen hierdoor verandert de perceptie al. Maar ook gravure, verf, tintvernis, etc. kunnen worden aangebracht. Er zijn echt veel mogelijkheden.

Hoe handgrepen voor binnendeuren van massief hout te kiezen

Massief houten handvatten

Hoe massief houten handgrepen kiezen? Kan ook van hout gemaakt worden. Traditioneel materiaal kan een volstrekt onconventionele uitstraling hebben. Het is alleen jammer dat de meest interessante modellen worden geïmporteerd, en ze kosten navenant. En onze vakmensen bieden heel eenvoudige en vaak niet erg goed verwerkte opties.

Topfabrikanten

Als u deurklinken kiest voor een zomerresidentie, heeft het geen zin om een ​​super dure te kopen. Vervolgens kunt u op de markt zoeken in de categorie "goed China". Let bij het kopen op het gewicht. Silumin brokkelt na een paar maanden af, maar ze kunnen op gewicht worden berekend - ze zijn licht. Alle andere legeringen zijn behoorlijk zwaar. Als praktisch nut belangrijk voor je is, overweeg dan plastic. Ze zijn niet inferieur qua sterkte, maar we hebben een probleem met het bereik.

Als u niet weet hoe u pennen voor een huis of appartement met een goede reparatie moet kiezen, moet u kiezen uit het duurdere segment. Italianen maken zeer goed deurbeslag. Er is een premiumklasse, maar er is ook een redelijk betaalbare prijs. Er zijn ook waardige fabrikanten uit andere landen.

Volgens beoordelingen hebben ze zichzelf goed bewezen:

 • AGB
 • Colombo
 • Anselmi (Italië)
 • Palladium
 • Apecs
Dit zijn kleuropties voor de metalen deurklinken van Colombo

Dit zijn kleuropties voor de metalen deurklinken van Colombo

Van de hele lijst zijn de goedkoopste Apecs, maar ze hebben de grootste speling. Hoewel het al jaren in gebruik is. De rest heeft ongeveer hetzelfde kwaliteitsniveau, hoewel de prijzen voor vergelijkbare modellen kunnen verschillen. Maar het punt is in speciale technologieën. Meestal hebben ze betrekking op spuiten - er worden nieuwe technologieën ontwikkeld voor het aanbrengen van verschillende metalen, zodat de coating niet "wegglijdt" tijdens het gebruik.Het Italiaanse bedrijf Colombo heeft hierin groot succes geboekt. Door de jaren heen blijft het uiterlijk van de handgrepen "als nieuw".

Foto's van interessante modellen

Voordat u handgrepen voor binnendeuren kiest, moet u weten hoe de kamer eruit zal zien. De ontwerpstijl moet overeenkomen en de tinten moeten ook in harmonie zijn. Idealiter deurbeslag - de scharnieren moeten ook dezelfde kleur hebben. Als er toch enige kleurmismatch kan worden genegeerd, zal een duidelijke kleurmismatch opvallen.

Het probleem met onze markten en winkels is het vergelijkbare assortiment. Iets heel interessants vinden is erg moeilijk. Sommigen werken op bestelling bij grote bedrijven. Het is niet erg handig in de zin dat je moet wachten tot ze het brengen, maar je kunt het probleem op de een of andere manier oplossen als je niet gelukkig wordt van wat je allemaal hebt. Over het algemeen worden in deze sectie verschillende interessante modellen gepresenteerd.

Messing gegoten binnendeurgrepen kunnen van alles zijn

Messing gegoten binnendeurgrepen kunnen van alles zijn

 

De combinaties van hout en metaal zijn erg interessant.

De combinaties van hout en metaal zijn erg interessant.

 

Stenen, strass steentjes kunnen in metaal worden ingelegd, gravure kan worden aangebracht. Meer bescheiden prijzen hebben plastic pads

Stenen, strass steentjes kunnen in metaal worden ingelegd, gravure kan worden aangebracht. Meer bescheiden prijzen hebben plastic pads

 

Deurkruk met groot kristal

Deurkruk met groot kristal

 

Hefboom- en vergrendelingsmodellen kunnen op afzonderlijke uitgangen zijn aangesloten

Hefboom- en vergrendelingsmodellen kunnen op afzonderlijke uitgangen zijn aangesloten

 

Lange handgreep voor vaste deur: één optie. Dit worden ook wel nietjes genoemd

Lange handgreep voor vaste deur: één optie. Dit worden ook wel 'nietjes' genoemd

 

 

Dit past in de kamer van het meisje

Deze zijn geschikt voor een meisjeskamer

 

Platte deurkruk: modern design

Platte deurkruk: modern design

 

Met het verlangen en geduld kun je elke stijl vinden

Met het verlangen en geduld kun je elke stijl vinden

 

Er zijn ook kunstzinnige modellen

Er zijn ook kunstzinnige modellen

 

Modern laconiek

Modern laconiek

 

Variaties op een thema ...

Variaties op een thema ...

 

De deurklinken van messing hebben verschillende uitvoeringen

De deurklinken van messing hebben verschillende uitvoeringen

 

Een beetje glamour

Een beetje glamour

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren