Hoe een videokijkgaatje te kiezen (deur kijkgaatje met een videocamera)

Bent u bang voor de veiligheid van uw huis, is een kind of vrouw bang om deuren te openen zonder te zien wie er achter haar staat? Al deze problemen zullen verdwijnen als u een videokijkgaatje voor de voordeur installeert. Afhankelijk van het model kan dit een apparaat zijn dat eenvoudig een afbeelding naar een monitor stuurt, aantekeningen of foto's maakt, als intercom fungeert en zelfs foto's van bezoekers naar je telefoon stuurt. Over het algemeen kan een kijkgaatje (of videogesprek) nuttig zijn.

Wat is een videopeephole en het doel ervan?

Een videokijkgaatje voor een toegangsdeur in zijn eenvoudigste vorm is een miniatuur videocamera, waarnaast een infrarood LED is gemonteerd. De camera is aangesloten op een kleine binnenmonitor. Het signaal van de camera gaat naar de monitor, zodat je de bezoekers op het scherm kunt zien. Er zijn veel varianten met verschillende functionaliteit, maar de eenvoudigste optie is precies dat.

Een van de opties (niet helemaal eenvoudig)

Een van de opties (niet helemaal eenvoudig)

Een videokijkgaatje is nodig om te weten voor wie je deuren opent. Een gewoon kijkgaatje is in dit opzicht niet altijd veilig. Ten eerste: als u aan de zijkant van de deur staat, zullen zelfs apparaten van groot formaat niemand zien. Ten tweede is de helderheid van het beeld erg laag, vooral bij slechte verlichting, en in het donker zie je helemaal niets. De camcorder geeft een bredere kijkhoek (van 90 tot 180 °), hij kan worden uitgerust met achtergrondverlichting. Ten derde is het mogelijk om op te nemen, foto's te maken en meldingen naar de telefoon te sturen. Over het algemeen kan een videokijkgat voor een toegangsdeur een breed scala aan functies hebben.

Voeding voor het video-oog

Er zijn veel varianten van deze apparatuur. Het eerste waar u op moet letten, is voeding. Het kan worden ingediend vanaf:

  • een omvormer opgenomen in 220 V;
  • batterijen ingebouwd in het apparaat;
  • ingebouwde oplaadbare batterijen;
  • externe batterijen

Het lijkt moeilijk om draden naar de deur te trekken. Het is noodzakelijk om de overgang van de kabel van de muur naar het deurblad te maken, verleng de kabel naar het videoapparaat. Onrustig, maar batterijen gaan niet erg lang mee (je kunt ze vergeten te vervangen), en goede oplaadbare batterijen zijn, hoewel ze enkele maanden meegaan, duur. Als je een budgetmodel nodig hebt, kost een kijkgaatje in de voordeur van 200 V minder met dezelfde cameraparameters.

Bij voeding van 220 V moet er een flexibele overgang worden gemaakt vanaf de zijkant van de lussen

Bij voeding van 220 V moet er een flexibele overgang worden gemaakt vanaf de zijkant van de lussen

Het blijkt dus dat de beste optie voeding is via een converter van 220 V. Maar in dit geval is er geen licht - het video-oog werkt niet. Als je een videokijkgaatje voor de voordeur wilt hebben dat onder alle omstandigheden werkt, is het zinvol om een ​​optie te zoeken met een redundante stroomvoorziening (220V + batterijen of oplaadbare batterijen).

Opnamemethoden

De eenvoudigere opties voor videodeurpeepers beginnen te werken nadat u de deurbel heeft ontvangen. In dergelijke modellen is de belknop meestal ingebouwd in hetzelfde paneel als het kijkgaatje van de camera. Bij het installeren van een dergelijk apparaat weet u niet welke bezoekers dat wel zijn deurbel belde niet. Dit type apparaat wordt ook wel "video-oproep" genoemd. Dit komt doordat de camera vaak wordt geactiveerd na het indrukken van de belknop.

De deurbelknop bevindt zich meestal op hetzelfde paneel als de videocamera

De deurbelknop bevindt zich meestal op hetzelfde paneel als de videocamera

Een ander type video-oog heeft ingebouwde bewegingsdetectoren. Het begint te werken wanneer er bewegende objecten in het gebied van de sensor verschijnen. Door zo'n apparaat te installeren, weet u van alle bezoekers. Toegegeven, de vraag blijft open: of er een soort alarm nodig is of niet.Als er geen alarm is, in een situatie waarin de persoon niet belt, weet je pas dat er iemand onder de deur staat als je naar de monitor kijkt. Als het hoorbare alarm is ingeschakeld, kan dit vervelend zijn in geval van vals alarm (ze zijn niet uitgesloten). Een videosignaal kan als een compromis worden beschouwd, bijvoorbeeld een gloeilamp.

Hoe het signaal wordt verzonden

Vervolgens moet u kiezen waar en op welke manier het signaal van de videocamera wordt uitgevoerd. Hier zijn twee mogelijkheden:

  • draadtransmissie;
  • draadloze Wi-Fi-overdracht.

Bedrade modellen video-ogen sturen het signaal van de videocamera via een optische kabel naar de monitor. Velen gaan er in eerste instantie van uit dat er een monitor aan de binnenkant van de deur wordt geïnstalleerd. U kunt alleen zien wie uw deur heeft gebeld door naar de deur te gaan. Niet erg handig.

U kunt over het algemeen alleen een video-oogje zonder monitoren kopen en deze aansluiten op de bestaande

U kunt over het algemeen alleen een video-oogje zonder monitoren kopen en deze aansluiten op de bestaande

Bij de meeste modellen kan het beeld op een ander scherm worden weergegeven zonder extra apparatuur te gebruiken (bijvoorbeeld moderne tv). Indien gewenst kunt u de monitor op enige afstand van de deur plaatsen. Het videosignaal kan ook worden uitgevoerd naar twee of meer videoapparaten. Dit is allemaal handiger, maar je moet wel kabels leggen.

U kunt het signaal naar een monitor met een gemeenschappelijke ingang sturen

U kunt het signaal naar een monitor met een gemeenschappelijke ingang sturen

Modellen die afbeeldingen via Wi-Fi verzenden, zijn in dit opzicht handiger. Het videosignaal wordt niet via kabels verzonden, maar met een gecodeerd radiosignaal. De afstand wordt alleen beperkt door het zendvermogen. Het nadeel van een draadloos video-oog is de hoge prijs (in de buurt van $ 150-200), aangezien het een complexer systeem is dat signalen verwerkt. In feite is het een digitaal apparaat met een eigen regeleenheid en geheugen. Op onze markt zijn er i-Corder Radio, iHome 4 (Rollup i4), Black Fortress. De vermelde modellen worden gevoed door interne oplaadbare batterijen, een oplader wordt meegeleverd. Er is een goedkoper SITITEK-oog, dat niet van een gewoon oog te onderscheiden is. Het kost de helft minder, zendt draadloos een signaal uit, maar neemt niet op.

Draadloze modellen kunnen worden onderscheiden door de aanwezigheid van een antenne

Draadloze modellen kunnen worden onderscheiden door de aanwezigheid van een antenne

Maar het draadloze WiFi-videopeepgaatje voor de voordeur heeft een bredere functionaliteit: het kan bijvoorbeeld foto's van bezoekers naar je telefoon sturen, waar je ook bent, en zorgt voor een aantal andere bonussen.

Met of zonder opname

U moet ook beslissen of u een bezoekersrecord nodig heeft of niet. De goedkoopste bedrade modellen video-ogen hebben deze functie niet. Als je wilt zien wie er naar je toe is gekomen terwijl je niet thuis was, zoek dan een videokijkgaatje voor de voordeur met een opname. Ze werken volgens het principe van videorecorders, ze hebben een ingebouwde bewegingssensor. Er verscheen een object in het gezichtsveld, de opname begon.

Een record is nodig als er zorgen zijn over de veiligheid van uw huis

Een record is nodig als er zorgen zijn over de veiligheid van uw huis

U kunt opnemen in het interne geheugen (u kunt het alleen bekijken door het met een snoer op een elektronisch apparaat aan te sluiten) of op een geheugenkaart. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat nadat het vrije geheugen is gebruikt, de nieuwe informatie over de oude wordt opgeslagen. Dat wil zeggen, het is alleen beschikbaar voor weergave gedurende een bepaalde periode. De duur van deze periode is afhankelijk van het volume van het medium waarop de informatie is geschreven en van de frequentie van bezoeken.

Extra functies

Een interessante optie is een kijkgaatje met een videocamera en ingebouwde microfoon / luidsprekers. Met dergelijke apparaten kunt u met bezoekers onderhandelen zonder de deur te openen. Bij sommige modellen (met opname) kan de bezoeker een audiobericht achterlaten. Bij sommige modellen kun je inzoomen op een object dat op het scherm wordt weergegeven. Hierdoor kunnen mensen met een slecht gezichtsvermogen de bezoeker beter zien.

Stuur foto's van bezoekers naar je telefoon, tablet

Stuur foto's van bezoekers naar je telefoon, tablet

Er is een videokijkgat voor de toegangsdeur met een gsm-module. Zij zijn het die in realtime foto's van bezoekers naar de telefoon kunnen sturen (als uw mobiele apparaat online is).Bovendien, als je een microfoon en luidsprekers hebt, kun je via mobiele communicatie met de bezoeker praten. Tegelijkertijd zal hij niet begrijpen dat u niet thuis bent. Met deze optie mis je geen belangrijke bezoeker, zelfs niet als je het huis uit moet. Voorbeelden zijn SITITEK i8, WiFi / GSM Proline PR-iHome4. i-Corder Sensor GSM. De kosten van deze apparatuur zijn anders - van $ 70 tot $ 250. Het gaat om de kwaliteit van camera's, de beschikbaarheid van extra functies en apparatuur. Niet al deze apparaten worden geleverd met monitoren. Omdat het beeld naar een tv of mobiel apparaat kan worden verzonden, is het niet altijd nodig om een ​​monitor bij de voordeur te hebben.

Er is een IP-video kijkgaatje voor de voordeur. Het verschilt daarin dat het, naast het schrijven van informatie naar een geheugenkaart, deze naar cloudopslag kan sturen (naar YandexDisk of GoogleDisk, elke andere vergelijkbare opslag).

Technische specificaties

Omdat het videokijkgaatje voor de voordeur een technisch apparaat is, is het de moeite waard om het te kiezen op basis van de parameters en kenmerken. Bovendien kunnen de kenmerken van het kijkgaatje en het scherm afzonderlijk worden beschouwd, aangezien er alleen een videokijkgaatje te koop is zonder monitor, maar je kunt modellen vinden met dezelfde kijkgaatje / cameraparameters en met verschillende schermen.

Bij het kiezen moet u naar de technische kenmerken kijken.

Bij het kiezen moet u naar de technische kenmerken kijken.

Camera's

Het eerste waar u op moet letten, is de kleur van het verzonden beeld. Desgewenst vind je camera's die zwart-witbeelden uitzenden. Dit zijn de meest goedkope modellen. De tweede parameter bij uitstek is de beeldhoek van de camera. Ze zijn er in twee categorieën:

  • Normale weergave: bereik 90-120 °. Ze moeten worden geïnstalleerd als de ingang van de kamer zich aan het einde van een lange gang bevindt.
  • Brede kijkhoek - dekkingshoek 160-180 °. Groothoek (videocamera's geven een praktisch volledig overzicht, zijn geïnstalleerd op de voordeuren van privéwoningen, appartementen met directe toegang tot de trap.

Kijkgaatjescamera's met een brede kijkhoek zijn veel duurder. Als uw appartement zich aan het einde van een lange en smalle gang bevindt, heeft het geen zin om twee delen van aangrenzende muren te overwegen. Bovendien geven optica met een kleinere kijkhoek een duidelijk beeld vanaf een afstand van 3 meter, panoramisch - vanaf 2 meter.

Een voorbeeld van een paneel met een videocamera, bel, luidspreker / microfoon, LED-achtergrondverlichting

Een voorbeeld van een paneel met een videocamera, bel, luidspreker / microfoon, LED-achtergrondverlichting

Vervolgens moet u beslissen over de lengte van de video-deurbehuizing. Het mag niet minder zijn dan de dikte van uw deur. Voor een gewone niet-geïsoleerde metalen of houten deur zijn standaard opties geschikt. Het kleine verschil in dikte van de toegangsdeur (3-4 cm) wordt gecompenseerd door het feit dat de carrosserie meestal uit twee delen bestaat die met elkaar zijn verbonden door middel van een schroefdraad. Zoek voor zeer dikke deuren naar speciale modellen met een lange opbouwlengte.

Het loont de moeite om op het bereik van de camera te letten. Het hangt af van de kracht van de achtergrondverlichting en van de kwaliteit van de camera zelf. Het maximale bereik is maximaal 5 meter, je kunt de gezichten van mensen daadwerkelijk zien op een afstand van 2-3 meter. Overigens hebben zwart en wit een betere gevoeligheid bij weinig licht.

Monitor / beeldscherm

Als we het hebben over de kenmerken van het beeldscherm / beeldscherm, dan is het belangrijkste de grootte en het aantal pixels in de matrix. Een duidelijk beeld wordt verkregen bij een monitorresolutie van 1280 * 720. De kleinere geeft een waziger beeld en de grotere is nutteloos - je gaat niet spelen.

Verbinding is eenvoudig

Verbinding is eenvoudig

De video-oproepmonitor kan gewoon zijn of aanraken. Als de matrix normaal is, is de besturing mechanisch. Dit zijn kleine knoopjes die aan de zijkant of onderkant zitten. Als de monitor aanraakgevoelig is, is de bediening net als op een smartphone: met pictogrammen en pop-upmenu's.

Keuzes: intercom met videocamera, videocamera of video kijkgaatje

Soms is het niet helemaal duidelijk waarom een ​​intercom met ingebouwde camera en een thuismonitor goedkoper is dan een kijkgaatje met camera en monitor. Het gaat om de componenten. Intercoms gebruiken meestal de goedkoopste videocamera's, met een kleine kijkhoek - niet meer dan 90 °.Bovendien hebben ze een zeer kort bereik. Het meeste kan een min of meer duidelijk beeld geven op een afstand van 0,4-0,6 meter van het oog van de camera. Alles wat er buiten is, is niet onderhevig aan identificatie, je zult gewoon niet zien wie daar staat. Daarom is het prijsverschil begrijpelijk.

Een duidelijk beeld over een behoorlijke afstand is een belangrijk onderdeel

Een duidelijk beeld over een behoorlijke afstand is een belangrijk onderdeel

Nog een punt: in het geval van een intercom is er geen manier om op te nemen. Misschien zijn er dergelijke modellen intercoms, maar het is moeilijk om ze te vinden, omdat de kosten hoog zijn.

Als we een video-oogje vergelijken met een videocamera, dan lijken de camera's meer voordelen te hebben:

  • De camera kan worden geplaatst waar hij moeilijk te bereiken is. Het videokijkgaatje wordt gewoon afgesloten met kauwgom, sticker, verf.
  • U kunt de camera zo positioneren dat de gewenste zones zich in de zichtzone bevinden.

Maar er is één punt: in Rusland, Oekraïne, is het individuen verboden om geheime videobewaking te gebruiken. Deze actie is een strafbaar feit (in Rusland 138 van het Wetboek van Strafrecht van de Russische Federatie). Het installeren van een miniatuurcamera zonder bewaking aan te kondigen, valt onder dit artikel. Installatie van een video-oog - nr.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren