Een slot in een binnendeur met uw eigen handen installeren

Een grendel op een deur zetten of een slot doorknippen is niet zo moeilijk. Als u een hulpmiddel heeft (er is niets extra duurs of ongebruikelijks nodig), kunt u het in 30-40 minuten doen. En dit is zonder ervaring. We zullen verder praten over hoe je een slot in een binnendeur kunt inbouwen en hoe je een grendel installeert.

Gereedschap om op sloten en grendels te tikken

Een slot in een binnendeur plaatsen is niet zo moeilijk, maar je hebt gereedschap nodig om te werken:

 • Boor met een 25 mm bit en / of een 22-23 mm penboor (er zijn ook kleinere vergrendelingselementen, dus een 20 mm pen / bit kan nodig zijn). Dit stuk gereedschap wordt gebruikt om gaten te maken voor het slot in het deurblad.
 • Boor van 16 mm - om een ​​inkeping in de rand van de deur en een tegenstuk in het kozijn te maken.

  Het is beter om met een kroon met een houten deur te werken

  Het is beter om met een kroon met een houten deur te werken

 • Hamer en beitel (beter - inch). Met hun hulp worden de grendelplaat en de plaat “verdiept” op het pasgat.
 • Boor met een diameter van 1 mm - boor gaten voor de installatie van zelftappende schroeven die het slot zelf en de voering bevestigen.
 • Schroevendraaier - draai de schroeven vast.
 • Je hebt ook een meetlint of een lange liniaal nodig (meer dan een meter lang), een potlood, een driehoek (bij voorkeur een timmerman, maar een gewone school is voldoende).

Niet zo'n duur en zeldzaam instrument. Als u geen boor en kroon heeft, kunt u deze bij elke bouwsupermarkt of markt kopen. Omdat we geen steen zullen boren, is het niet nodig om te dure te kopen - gewone kronen of boren voor hout.

Set voor het plaatsen van sloten in binnendeuren (hout)

Kant-en-klare set voor het plaatsen van sloten in binnendeuren (voor hout): verenboor, houder, kroon

Een paar woorden waarover beter is - een kroon- of een verenboor. Een gat in de deur snijden voor het slot gaat gemakkelijker en sneller met een kroon, terwijl er minder chips zijn. Maar het werken met een kroon is aan het einde verre van zo handig en het gat is groter dan nodig. Iets langer met een pen boren en meer chips, maar het is gemakkelijker om het proces te beheersen. Over het algemeen is er geen groot verschil, maar meestal wordt een gat in het canvas gemaakt met een kroon en uiteindelijk met een veer. Maar je kunt de pen overal gebruiken.

Je kunt niet zonder een beitel

Je kunt niet zonder een beitel

Nog een punt: een standaardkroon heeft een diameter van 25 mm en voor het slot is een gat van 22-23 mm nodig. De extra 2 mm zijn gemakkelijk bedekt met decoratieve overlays, maar bij een zeer smalle deur kunnen deze extra millimeters kritiek worden.

Hoe een slot in een binnendeur te plaatsen: stap voor stap foto's

Voordat u een slot of grendel installeert, moet u beslissen op welke hoogte de handgrepen zich zullen bevinden. De aanbevolen hoogte is 90-110 cm In dit interval wordt meestal een slot of grendel geplaatst. Maar wanneer u een slot in een MDF-deur steekt, moet u het slot niet hoger dan een meter plaatsen. Feit is dat in budgetmodellen de houten plank, waarin het slot is geïnstalleerd, een hoogte heeft van 1 meter. Hierboven zal alleen leegte zijn en je zult het gat opnieuw moeten boren en uitzoeken hoe je het resulterende gat kunt sluiten. Nadat we de hoogte hebben bepaald, kunnen we beginnen met de installatie.

Binnendeuren zijn meestal voorzien van sloten die zonder sleutel op slot kunnen.

Binnendeuren zijn meestal voorzien van sloten die zonder sleutel op slot kunnen.

Uitsparing voor het slotdeel

Markeer de geselecteerde hoogte op de deur voordat u het slot in de binnendeur snijdt. Het is handiger om dit met een meetlint te doen. We zetten een markering op het uiteinde, brengen het over met een vierkant of een gebouwniveau naar beide zijden van het deurblad.

 1. We nemen het slot / grendel, passen het aan het einde van de deur toe zodat het midden van het slot op de getekende lijn valt. We markeren de breedte van het metalen slot en het niveau waarop het kussen eindigt.
 2. We nemen een veerboor van 16 mm en passen deze toe op het deel van het slot dat in het deurblad wordt gestoken. Gebruik een stift of plakband, een stuk isolatietape, om een ​​markering op de boor te maken. Dit merkteken moet iets verder zijn dan het slot. We zullen erdoor worden geleid tot welke diepte we gaten moeten maken. Dit is vooral belangrijk als het slot tegen glas wordt gemonteerd. Anders kun je te diep boren en het glas beschadigen.

  We zetten een markering op de penboor - op deze manier regelen we de boordiepte

  We plaatsen een markering op de penboor - op deze manier regelen we de boordiepte

 3. Nadat we de penboor hebben geïnstalleerd, maken we verschillende gaten onder elkaar en vormen we een inkeping voor het slot. Het aantal gaten is afhankelijk van de grootte van het slot. In sommige modellen zijn 4-6 voldoende, in andere zijn 8-10 nodig.
 4. De randen van de gaten zijn ongelijk en het hout is op sommige plaatsen opgestegen. We nemen een beitel en verwijderen de uitstekende houtvezels van de randen, enigszins maanlicht in de diepte (maar laten we niet te veel meeslepen).

  De randen zijn ongelijk, verwijder de uitstekende vezels met een beitel

  De randen zijn ongelijk, verwijder de uitstekende vezels met een beitel

 5. We nemen een gewone boor van 16 mm, plaatsen deze in de boor. Gebruik het om de randen van het gemaakte gat uit te lijnen. Om dit te doen, rijden we het op en neer en drukken het lichtjes naar de ene of de andere kant van de uitsparing. Deze operatie is nodig om het proces te versnellen, maar de boor moet strak worden gecontroleerd. Als je het niet zeker weet, kun je de inkeping het beste uitlijnen met een beitel en een hamer.

  Boor sneller waterpas

  Boor sneller waterpas

 6. We steken het slot in het resulterende gat. Het is meestal iets groter, dus er treedt geen probleem op. Indien nodig kan deze met een beitel of boor worden vergroot tot de gewenste maat.
 7. We plaatsen het slot in de gewenste positie, bevestigen het met twee zelftappende schroeven (één bovenaan, de andere onderaan) aan het deurblad.

  Hoe een slot in een binnendeur te plaatsen: een uitsparing afronden

  Hoe een slot in een binnendeur te plaatsen: een uitsparing afronden

 8. Met behulp van een potlood of een administratief mes omcirkelen we het hangslot rond de omtrek. We verwijderen het slot, nemen een beitel en verwijderen 1-2 mm hout, MDF of fineer binnen de gemaakte markeringen.

De diepte van de uitsparing voor het sluitdeel is afhankelijk van de dikte van de sierstrip. Meestal proberen ze ervoor te zorgen dat de strip gelijk ligt met het uiteinde van de deur, maar deze kan een beetje uitsteken. Schiet beetje bij beetje terwijl u werkt - het is gemakkelijker aan te passen dan te proberen te herstellen wat is opgenomen.

We zetten de pennen

Om het slot in de binnendeur te installeren, moet u gaten maken voor het installeren van de handgrepen. Het werk is veel minder dan wat er al is gedaan, maar precisie is nodig. Fouten zijn niet al te kritisch, hoewel het beter is om ze niet te maken.

De handgrepen worden geleverd met zelftappende schroeven voor houten deuren en trekbouten voor montage in een metalen deur. Het is beter om de zelftappende schroeven uit de set te vervangen - ze zijn meestal gemaakt van zacht metaal. Tenzij u een merkgebonden vreemde constipatie heeft gekocht, waarbij de zelftappende schroeven gehard zijn. Koop dus een paar goede zelftappende schroeven met een diameter van 1,5-2 mm en een lengte van ongeveer 1 cm.

 1. We nemen het slot en passen het toe op het zijvlak van de deur, passend in hoogte.
 2. Met een potlood, stift of priem zetten we markeringen door de sleuven voor het plaatsen van de pennen.

  Markeringen maken aan beide zijden van de deur

  Markeringen maken aan beide zijden van de deur

 3. We herhalen de handeling aan de andere kant van het deurblad.
 4. Op de boor monteren we een kroon- of veerboor met een geschikte diameter. Zet het midden van de boor / kroon in de markeringen, maak gaten. Een belangrijk punt: we boren niet door en door, maar van beide kanten naar elkaar toe. Dat wil zeggen, zodra de boor in de gemaakte uitsparing onder het slot valt, stoppen we het werk en beginnen we aan de andere kant.
 5. We verwijderen de chips uit de uitsparing onder het slot, plaatsen de slotplaat op zijn plaats en bevestigen deze met zelftappende schroeven.
 6. We maken de klemschroeven op de handgrepen los - de centrale stang moet vrij "lopen", zet hem op zijn plaats.

  We plaatsen en repareren de handvatten

  We plaatsen en repareren de handvatten

 7. We lijnen uit, bevestigen met zelftappende schroeven. In gefineerde deuren is het beter om gaten voor te boren.
 8. U hoeft alleen maar de bevestigingsschroef vast te draaien die de twee handgrepen en de slotcilinder verbindt. Ze bevinden zich meestal aan de onderkant van het handvat.Pak een schroevendraaier en draai de schroeven op beide handgrepen vast.

  Installeer decoratieve overlays

  Installeer decoratieve overlays

Sommige modellen hebben decoratieve overlays. We lijnen ze uit met een vierkant.

De vergrendeling installeren

Sloten voor binnendeuren hebben meestal aan de ene kant een draaisluiting (wrap), die het slot vergrendelt, aan de andere kant is er alleen een plaat met een sleuf. Dat wil zeggen, je kunt de deur niet zomaar van buitenaf openen - je hebt een speciale sleutel nodig. De installatie van dit deel van het kasteel duurt slechts een paar minuten, maar er zijn nuances.

 1. We nemen het centrale deel, dat in het slot wordt gestoken. De kant waar geen gleuf is, we steken het in de hoes zonder handvat, we steken deze structuur van buitenaf in het onderste gat.

  Hoe een slot in een binnendeur te plaatsen: een slotvanger installeren

  Hoe een slot in een binnendeur te plaatsen: een slotvanger installeren

 2. Vanaf de zijkant van de kamer plaatsen we een hoes met een wikkel om de pin.
 3. We draaien de klemschroef vast (voordat u deze met zelftappende schroeven bevestigt).
 4. We repareren het met zelftappende schroeven, als het ontwerp hierin voorziet, plaatsen we decoratieve overlays.

Alles, het inbrengen van het slot in de binnendeur is bijna klaar, het blijft om het werk te controleren.

Bijpassend inzetstuk

Het contradeel moet duidelijk worden geïnstalleerd zodat de deuren niet spelen en er geen problemen zijn met sluiten. Daarom proberen we zo nauwkeurig mogelijk te markeren en nemen we een scherp potlood.

 1. We sluiten de deuren zodat de grendeltong tegen de deurpost rust. We markeren de positie van de grendel met een potlood (boven en onder).
 2. Teken horizontale lijnen langs de markeringen met een driehoek.
 3. We meten precies de afstand van de rand van het deurblad tot het midden van het slot. Het midden van het slot is het midden van de tong of het midden van het montagegat.

  Het midden van het kasteel is gemakkelijk te vinden

  Het midden van het kasteel is gemakkelijk te vinden

 4. Op de lijnen die de positie van de tong markeren, stellen we de gemeten afstand uit (we meten deze vanaf de balk waartegen het deurblad rust). Trek een rechte lijn door deze twee punten. Dit is de markering voor het installeren van de tegenhanger van het slot.
 5. We nemen een boor of een pen van 14 mm, boren een gat in de stijl volgens de opgegeven markeringen. De diepte van het gat is iets meer dan de lengte van de tong.
 6. Lijn het gat uit met een beitel.

  We zullen de gaten controleren aan de hand van de markeringen, deze aanpassen met een beitel

  We zullen de gaten controleren aan de hand van de markeringen, deze aanpassen met een beitel

 7. We sluiten de deuren en kijken of de tong normaal binnenkomt. Als u de gesloten deur naar u toe trekt, moet er een lichte speling zijn - een paar millimeter - voor de installatie van het verstellipje op de voering. Corrigeer het gat indien nodig.
 8. We plaatsen de spits op zijn plaats, maken hem vast.
 9. We sluiten de deuren en controleren op speling. Als die er is, verwijderen we deze speling met behulp van de versteltong. Bij dit lipje bevindt zich een sleuf voor een schroevendraaier. We steken een schroevendraaier in dit gat en knijpen er een beetje in. We sluiten de deuren, check. We herhalen totdat het verzet verdwijnt.

  We verwijderen de speling van een gesloten deur

  We verwijderen de speling van een gesloten deur

Je weet hoe je een slot in een binnendeur moet steken. De beschrijving neemt veel ruimte in beslag, het proces zelf duurt 25-30 minuten als je het voor de eerste keer doet. Het kost meer tijd als u de gaten waterpas maakt met een beitel dan met een boormachine. Maar de totale duur zal nog steeds niet meer dan een uur zijn.

Kenmerken van het installeren van de grendel

Een volwaardig slot in binnendeuren wordt niet zo vaak gezet. Vaker moet je een grendel plaatsen - een handvat met een tong. Het is kleiner en veel sneller en gemakkelijker te snijden.

 1. We markeren de installatiehoogte van de grendel aan het einde van de deur, brengen de markeringen over naar beide zijden van het deurblad.
 2. Met behulp van een vierkant meten we de afstand van het begin van de staaf tot het midden van het gat voor het installeren van de centrale pin (vierkante doorsnede). Met behulp van een vierkant brengen we deze afstand over naar de markeringen. Er is ook een tweede manier - om het klinklichaam aan de deur te bevestigen zodat het midden van het gat en de getekende lijn samenvallen, zet dan een markering door het gat met een potlood.

  We meten de afstand van het begin van de plaat tot het midden van het gat

  We meten de afstand van het begin van de plaat tot het midden van het gat

 3. Met behulp van een pen van 23 mm of een kroon van 25 mm maken we gaten in het uiteinde van de deur, waarbij we de top van de boor in het midden van de markering plaatsen (zodat deze niet beweegt, kunt u markeren met een priem). De gatdiepte is gelijk aan de lichaamslengte + 2-4 mm.

  De tweede manier om een ​​markering te maken voor de schacht van de pen

  De tweede manier om een ​​markering te maken voor de schacht van de pen

 4. We veranderen de boor met 20 mm, maken gaten aan beide kanten in het deurblad en plaatsen de piek op de aangewezen punten.

  Aan het einde van de deur boren we met een verenboor een gat voor de schootcilinder

  Aan het einde van de deur boren we met een veerboor een gat voor de schootcilinder

 5. We plaatsen de grendellarve op zijn plaats, maken hem vast.
 6. Installeer de handvatten en overlays zoals in de vorige versie.

Een grendel op een binnendeur plaatsen is zelfs sneller en gemakkelijker dan een slot. Er is heel weinig werk. Je kunt het in 20 minuten doen. En dit is helemaal zonder ervaring.

Vergelijkbare berichten

Voeg een reactie toe

Verwarming

Dak

Deuren